Budaörsi vendéglátók nyitva tartási ideje melletti állásfoglalás


Vendég

#1

2015-03-18 12:50

Ha olyan békés lenne az a szórakozás, nem tiltakoznának a nyitvatartás ellen. Egyébként meg este 10 óra után mindenkinek joga van a békés, csendes pihenéshez a saját otthonában. Akinek nem tetszik, az cserélje el a lakását és költözzön a szórakozóhelyek mellé.


Vendég

#2

2015-03-18 14:34

Ez így van! Számtalanszor megyek arra kocsival (főleg péntek-szombatra vonatkozik) ittas, ordítozó tinédzserek vannak az út közepén. Egyszer neadjisten még valakit elcsapnak és akkor lehet lehúzni a rolót. Aki nem tudja kordában tartani a vendégeit ne nyisson ilyen helyet. Szerintem. Habár budaörsnek szüksége van közösségi helyekre, de itt ez sok helyen hibádzik. Megértem az ott élőket, én se tűrném.

Betkomester

#3 Re:

2015-03-18 19:27

#1: -  

Kedves Ismeretlen,

nyilván sehol, semeddig se legyen szórakozóhely, pub stb. De ez már évezredek óta van és lesz.

Ráadásul egy 43 éve működő helyről van szó. Úgy reflektálnék, hogy aki nem szereti a ....szagot, ne költözzön a konda mellé.

Nem a tulajdonosok viszik az embereket az utcára hanem egy elhibázott dohányzás-és lakó- ellenes törvény.

A tulajdonosok rengeteg anyagi áldozat árán próbálják ennek a hülye törvénynek a káros hatásait kiküszöbölni.

 

Üdvözlettel,

 

Betlehem Csaba

Betkomester

#4 Re:

2015-03-18 19:29

#2: -  

 Kedves Ismeretlen,

a dohányzás-ellenes törvény miatt vannak az utcán. 

Célszerű emiatt inkább Csenger-Zalán Zsolt képviselőnél reklamálni.

 

Üdvözlettel,

 

Betlehem Csaba


Vendég

#5 Re: Re:

2015-03-19 11:47

#3: Betkomester - Re:  

 Ha valami "ezer éve" úgy van, nem jelenti azt, hogy jól van! Az ilyen műintézményeket ki kéne költöztetni a települések szélére. Egyébként régebben még ezekben is kulturáltabban szórakoztak az emberek és kölyköket be sem engedtek.

Ha a tulajdonos nem tudja megteremteni a mindenkinek megfelelő állapotokat, vissz kell venni az engedélyét és meg is van oldva a probléma!


Vendég

#6 Re: Re: Re:

2015-03-19 12:25

#5: - Re: Re:  

Kedves Ismeretlen

régen -és sok helyen mai napig- világszerte a templom mellett volt a falu kocsmája. Hétvégente egy 2000 fős faluban is nagyobb közösségi élet van, mint kisvárosunkban. A degradáló "kölykök" alatt nyilván a helyi 18+ gimiseket és egyetemistákat érti, sajnálatos, Ön nyilván otthon ülő fiatal volt vagy már idősnek született, ők ugyanúgy ITT LAKNAK és ugyanannyi joguk van mint Önnek. 

Természetesen minden kornak megvannak a fiataljai a maguk szokásaival, én anno akkor jöttem haza az utolsó busszal a Móricz-ról, amikor most elindulnak hétvégén a mai "kölykök".

Nincsen olyan, hogy "mindenkinek megfelelő állapot", ha az egyéni individuum-ot vesszük alapul.

Valakit, aki pl éjszaka dolgozik, az Ön nappali fűnyírása, barkácsolása is zavarhatja, vagy a templom harangja stb. Mindent ki a város szélére, de szerintem ezt Ön sem gondolta át.

Vagy mindenki dolgozzon 08-16:30-ig és szép lesz minden. Hasonlóképpen Falanszternek írta meg Madách az utópiát.

Azért örülünk, mert mindig lesznek emberek, akik a szabad véleményüknek hangot adnak, bár azt általában megfellebbezhetetlen igazságként csomagolva.

Köszönöm!

Betlehem Csaba


Vendég

#7

2015-03-19 15:11

Ahelyett hogy tenne az ügy érdekébe, vagdalkozik. Nem baj, csinálja ahogy eddig, nem biztos hogy célravezető. Nincs baj azzal hogy fiatalok járnak inni (én se vagyok idős, és én is betérek néha ilyen helyekre) csak ahogy és amilyen módon teszik az a nem mindegy. Egy egyszerű dolog, ha nem tudsz viselekedni, irány haza. Nem minden a profit, vagy talán igen? Hadd ne mondjam hogy volt már rá példa hogy kettétört sörös korsót kellett kerülgetnem, egy egy ilyen mozgalmasabb este után hugy és hányásfoltokkal vannak tele a környező utcák/járdák stb. Persze mindenkinek szükséglet az szükséglet, de annak az utcán van a helye vagy a wc-ben? A korhatárt nem kérdőjelezem meg, biztos mindenkitől kérnek személyit.És gondolom a megengedett befogadható létszámot sem lépik túl sosem. Azért áll kint a fél társaság az utcán, mert mindenki dohányzik, ja.... 40x évig klultúráltan működött a hely, jártam, tudom. Most miért nem tud? 

vendég

#8

2015-03-19 15:53

Míg Pikler volt a hely, addig nem volt probléma, de most... Főleg a bérlő szánalmas aki ugy néz már ki, mintha terhes lenne, ott teszi magát részegen mindenkinek. A hely elött állandó jelleggel hányás, kosz, cigicsikkek és törött üvegek vannak. Ez a szerencsétlen meg probálja megmagyarázni, hogy miért jelenti fel a szomszédság. Elég elkeserítő, ha ez Budaörs legkulturáltabb közösségi tere... Minden hétvégén verekedés és balhé van. Talán nem részegen kéne vezetni az üzletet és rámászni a fiatal lányokra, hanem odafigyelni, hogy ne alakuljon ki a helyzet. Be kell zárni a helyet és kész, ez az egyetlen jó döntés.


Vendég

#9 Re:

2015-03-19 16:06

#7: -  

 Mert talán akkor lehetett bent cigizni????


Vendég

#10 Re:

2015-03-19 16:09

#8: vendég -  

 Amikor Pikler volt,akkor is ott cigiztek a fiatalok,és akkor is volt balhé!Ez a személyeskedés a tulaj ellen meg szánalmas

vendég

#11

2015-03-19 16:17

 Szívesen lehugyozom hányom a bejárati ajtódat és minden nap este elkezdek üvölteni az ablakod alatt, ha te ezt normálisnak gondolod...

vendeg

#12

2015-03-19 16:29

Még is mit vártok egy olyan helytől, ahol a vc-t sem lehet lehúzni? :D 


Vendég

#13 Re:

2015-03-19 16:32

#11: vendég -  

 A VIII.kerületben élek,tehát igen,tök normális

vendeg

#14 Re: Re: Re: Re:

2015-03-19 16:33

#6: - Re: Re: Re:  

 A 18+ es a megszamlalhatatlan fiatalkorut erti aki ott van a kocsmaban pentekenkent szerintem... :D


Vendég

#15 Re:

2015-03-19 16:33

#12: vendeg -  

 Az WC amúgy...meg akkor minek jársz oda?

vendeg

#16 Re: Re:

2015-03-19 16:36

#15: - Re:  

 180ft-os sört inni 400-ért... :D

Betkomester

#17

2015-03-20 10:46

Hölgyek/Urak

kérem, hogy ne itt vitatkozzunk, személyeskedjünk. 

Mit tettünk eddig és mit szándékozunk még:

1. Rengetegen vannak péntek este, sajnos szombaton nem. Ezen a két estén este 10 és 1/2 2 között egy biztonsági ember KINT felügyel, hogy a vendégek a hely előtti területen maradjanak. Rendszeresen felsétál, benéz a környék utcáiba, felszólítja az ott tartózkodókat -akik sokan NEM a Pub-ot jelölik meg célnak - a máshol vásárolt italok fogyasztásának beszüntetésére, szemetelés, hangoskodás azonnali megszüntetésére. 

2: November óta NEM LEHET KIVINNI a Pub-ból a poharakat, korsókat. Ha a környéken Lasko feliratú korsót (NEm Soproni!) találnak, az nekünk -1000 Ft/darab, lopás, amivel valaki megkárosítja a tulajdonosokat és gondot okoz az ott élőknek.

3: A szemetet, hányásokat lemossuk, ha látjuk, de nem tudunk 150m-nél nagyobb területet átfésülni, sajnos.

4: Ezért igyekszünk a leghamarabb megállapodást kötni a BTG-vel a hétvégi, átfogó terület-takarításra a saját költségünkön.

5: Eddig közel 70000 Ft-ba került a WC-k újraépítése, amit szintén pár vendég károkozása miatt kellett megtenni. A WC-ben tartály helyett egy fali karos öblítés került beszerelésre, remélhetőleg megmarad...

6: Mi hívjuk ki a rendőrséget, nem pedig más, amikor "balhés", más szórakozóhelyen kötekedőre és kulturálatlanra "szórakozott" vendégek jelennek meg, akik nem bírnak magukkal. Mi jogszerűen csak kitiltani tudjuk ezeket, a megfékezés nem lehet a Mi dolgunk. Ezt meghagyjuk a szakmaisággal és joggal felvértezett rendőri erőknek. Ők készségesek és segítőkészek voltak minden esetben. Ez nekünk is kár és veszteség.

8: A nyitva tartásunkat már magunktól tavaly csökkentettük, a lakók, szomszédok kérésére. (Eredetileg 04:00-ig szólt a nyitva tartásunk.)

9: A dohányzást utcára rakó törvényt nem tudjuk megkerülni. Ez országszerte rengeteg súlyos, pereskedéssel járó probléma. Ez a törvény és következménye az eddigi békés egymás mellett élést súlyosan megmérgezte. Nincsenek nálunk többen, mint a régi Piklerben, csak kint vannak és kóborolnak a dohányosok. Ezt felügyeli a biztonsági személyzet és ezért hoztuk a korlátozását az italok kivitelének. Szeretnénk és legfontosabb érdekünk, hogy a vendégeink bent, a Pub-ban szórakozzanak, töltsék idejüket.

10: A héten és a jövő hét elején személyesen konzultálunk a szomszédokkal, meghallgatjuk a javaslataikat illetve tájékoztatást kapnak az eddigi erőfeszítéseinkről.

11: A tulajdonosok rugalmasak és bármire hajlandóak, hogy elősegítsék a békés egymás mellett élést.

12: Kínosan vigyázunk rá, hogy fiatalkorút NE szolgáljunk ki alkohollal. Nem érdekünk, a bevétel elég a 18+ vendégektől. Mindenki blokkot kap, az emberek be vannak jelentve, minden törvényes ami nem sok hasonló vállalkozásról mondható el, sajnos.

 

Köszönjük, ha elolvasták,

Várjuk Önöket.

Tisztelettel,

Betlehem Csaba

Betkomester

#18 Re:

2015-03-20 10:55

#8: vendég -  

Tisztelt Hölgyem/Uram,

ez a hozzászólás, név nélkül, személyeskedve, személyemet sértve nem megfelelő, legkevésbé elegáns komment.. 

Szívesen várom, hogy személyesen, úriember módjára megvitassuk a problémákat, de ha csak trollkodni kíván, kérem máshol tegye. Ez itt egy fontos probléma, melyet megoldani kívánunk, ahogy eddig is, melyet leírtam itt is.

Köszönöm,

Betlehem Csaba


Vendég

#19

2015-03-20 13:21

1, A pultosnak látszó 50 kiló vasággyal srác? Aki minden csak nem elrettentő?

2, Be kell szerezni több műanyag poharat-korsót, bent ülőket is azzal kiszolgálni. Tiszta marketing, nincs törött korsó nincs kár. Persze esztétikailag nem olyan az érzés, de ha ez kell? Az is csúnya szemét, de kevésbé sem veszélyes mint a törött üveg ugye.

3-4, Maradjunk abba hogy a hely előtti közvetlen területre és az épület meletti részre vonatkozik ez. Távolabbi részek biztos nincsenek takarítva, de a btg jó elképzelés ha ez megéri bár kétlem hogy éjszaka dolgoznának. Ugyanezen illető aki sepreget, szerintem ne akarjon rendet tenni, semmit se ér a fellépése.

5, Ha már van wc, igyekezettek takarítani, egy idő után nincs gusztusa az embernek bemenni, ezért végzi esetleg az utcán.

6, Balhé mindenhol van, csak esetleg valahol nagyobb az előfordulási rátája.

7, na az kimaradt

8, Megintcsak a kultúrált viselkedés és marketing , ha jól viselkednek az emberek lehet reggel 4-ig nyitva, simán, miért ne? Több bevétel, kevesebb balhé.

9, Nincs egy kerthelység ahol lehetne akár kijelölt dohányzóhely?

10-10-12, Reméljük így van/lesz!

Betkomester

#20 Re:

2015-03-20 13:49

#19: -  

 Kedves Uram, 

köszönöm szíves észrevételét. 

Nagyrészt egyetértek, igyekszünk folyamatosan javulni, fejlődni, problémás embereket kitiltani, rendezett viszonyokban vagyunk érdekeltek anyagilag és erkölcsileg is.

1: A Laci 75 kilós, többszörös magyar karate bajnok és elég érdes a stílusa egy idő után. Lehet, hogy udvarias, de tud nagyon határozott is lenni, igyekszünk először mindenkivel szót érteni, nyugodtan, higgadtan.

2: Van, sajnos azt is elszórják időnként. Pénteken már jellemzően sokat abban adunk, és azt SEM lehet kivinni.

3: Nem igazán látjuk, hogy meddig terjed a felelősségünk területileg, mert a "környék" az tág fogalom. Igyekszünk minden megkeresésre éppen ezért megoldást keresni, ha az egyből hozzánk érkezik.

5-6, teljesen jogos. Nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni rá. Ha szól egy vendég, már indulunk is, tetszik-nem tetszik egy-egy mocsok a wc-kben. Mi dolgunk, igyekszünk azonnal intézni.

8: nehéz kérdés, nem tudok rá jó választ adni, de elviekben egyetértek.

9: sajnos nincs, teraszt bérlünk az Önkormányzattól.

Köszönöm,

Betlehem Csaba