Szolidaritás Izraellel!

önvédelem a köbön

/ #151 Re: Re: Re:

2014-07-26 01:29

#148: - Re: Re:

Mentőkaravánra tüzelt a "legerkölcsösebb" - Már 840 halálos és több mint ötezer sebesült áldozat szárad a lelkén

 

Ezúttal mentőautó-karavánra zúdítottak tüzet "a világ legerkölcsösebb hadseregének" tankjai (!), aminek következtében egy mentős meghalt, kettő megsebesült. A szállított betegek közül is többen megsebesültek, olyanok is, akik rövid időn belül másodszor. A Palesztin Egészségügyi Minisztérium sürgős védelmet kér a nemzetközi szervezetektől - írja Má'án Palesztin Hírügynökség.
A mentőkaraván elleni barbár támadásra röviddel ezelőtt került sor a Gázai övezetbeli Bét Hánún város kórházának közelében. Ásráf el-Kidá a Palesztin Egészségügyi Minisztérium szóvivője a Má'án Palesztin Hírügynökségnek nyilatkozva elítélte a mentőkaraván, valamint nem sokkal korábban a Gázavárosi Európai Kórház elleni izraeli támadást.
A szóvivő kérte a Nemzetközi Vöröskeresztet és más nemzetközi szervezetet, hogy lehetőségeikhez képest nyújtsanak sürgősen védelmet a Gázai övezet egészségügyi intézményeinek és szervezeteinek az izraeli katonai támadásokkal szemben. Ásráf el-Kidá a palesztin hírportálnak azt is elmondta, hogy a Gázai övezet ellen 19-ik napjába lépett izraeli irtóhadjáratnak eddig 840 halálos és több mint ötezer sebesült áldozata van a palesztinok körében.
Mi meg továbbra is várjuk a budapesti kormány illetékeseinek megszólalását, sőt mi több, a palesztinok körében véghezvitt tömeges gyilkolászás elítélését. Amiképpen ezek az illetékesek szinte azonnal megszólaltak, amikor a három zsidó telepes fiatalt palesztinok Ciszjordániában elrabolták.
Júszef el-Kudszi