ZÉRÓ TOLARENCIA A DEVIZAADÓSOK ÜGYÉBEN


Vendég

/ #17

2014-06-30 07:52

Kedves Barátom!Teljességgel igazat tudok adni Neked. A peticióidat természetesen széles körben terjesztem is ahol tudom. A csalás nyilvánvaló!Ma már tudjuk a KÚRIA döntéséből tudjuk, hogy a vételi és eladási árfolyamok alkalmazása tisztességtelen. Ám de "Nem szükséges viszont a feleknek megállapodni olyan kérdésekben, melyet jogszabály rendez" megállapította, hogy mind a vétel, mind az eladási árfolyam Magyar Nemzeti Bank (még mindig nem tudom, hogy mitől nemzeti,ha minden tekintetben az EU-nak és a Nemzetközi Bankszövetségnek van alárendelve)hivatalos deviza árfolyama válik a szerződés részévé a Ptk. 231.§(2)bekezdésében meghatározott diszpozitív törvényi rendelkezésre tekintettel. A törvény szövege a következő "Más pénznemben vagy aranyban meghatározott tartozást a fizetés helyén és idején érvényben levő árfolyam (ár)alapulvételével kell átszámítani.Próba a törvény szerinti törlesztéshez!!!:
tegyük fel a törlesztő részlet 100 CHF akkor a más pénznemben meghatározott tartozás= 100 CHF A fizetés helyén és idején érvényben lévő árfolyam (mondjuk 150 HUF/CHF Átszámítva 15.OOO.- HUF
Ismert a folyósítandó(tott) forint összeg 1.500.000.- Ft. Ezek után törvény szövegét követve:
A más pénznemben meghatározott tartozás= ???? Nem értelmezhető, mert nincs más pénznem 1.500.000.- van. A fizetés helyén és idején érvényben lévő árfolyam=??? a HUF-nak nincs érvényes árfolyama, mert 1 HUF= 1 HUF. Más diszpozitív jogszabály nincs, a devizaárfolyam hiányában nem határozható meg a kölcsön deviza összege ezért ezek a szerződések teljesíthetetlenek és javíthatatlanul érvénytelenek. (A Nemzeti Civil Kontroll véleménye. Devizakincs, ami nincs...Vajon ezt a KÚRIA is tudja? cimmel.
Sok szeretettel üdvözöllek Soós Sándor