ZÉRÓ TOLARENCIA A DEVIZAADÓSOK ÜGYÉBEN

ZÉRÓ TOLARENCIA A DEVIZAADÓSOK ÜGYÉBEN / Közlemények / Első Devizahiteles Törvény hasonlít az Első Zsidótörvényhez / Hozzászólások


Vendég

#1

2014-06-30 02:26

Az lenne jó, ha a kormány végre a sarkára állna, és végleg eltörölné ezt a hibás terméket. Rengeteg embert tettek tönkre. Elvettek egy élet munkáját. Tulajdon képp amikor megállapítottak egy kölcsönt, és a törlesztő részlet feltételeit a kereseti igazoláshoz állapították meg. A hiteleket egyoldalúan módosították megemelték. De arra se a bank se a kormány a mai napig nemgondol, hogy a törlesztést hiába emelték háromszorosára a hitel felvevő fizetése nem emelkedett. A szerződés aláírásánál mind két fél tudta, és így irta alá a szerződést, 20-25.évre egy bizonyos törlesztési összeggel. Ezt kellene figyelembe venni. Mert aki felvette a hitelt az is ezeket a feltételeket irták alá, és nem azt, hogy a dupláját, vagy a tripláját fizesse meg havonta. Nem így gondolkozik egyetlen átlagos állampolgár sem. Nekem ez a véleményem.

Vendég

#2

2014-06-30 03:55

Én már a családommal együtt Ausztriába költöztem, nem akarom hogy a két kislányomat is kirabolja, rabszolgaként sanyargassa ez a bukott, szarházi, kommunista, hazug, tolvaj, bűnöző rezsim. Világ életemben becsülettel dolgoztam, de csak 60 évesen jutottam oda, hogy meg is fizetik a munkámat.
Egy biztos: harcolni fogok a jussomért az utolsó leheletemig, amit életem során összekuporgattam, nem adom fel soha soha. És mindenkit erre biztatok.
Javaslatom: fogjunk össze senki ne fizessen egy vasat sem, pillanatok alatt kitakarodnak a tolvaj kizsákmányoló bankok magyarországról!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAMARÁBB mint bárki gondolná!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous

#3

2014-06-30 03:59

A leirtakkal teljes mértékben egyetértek. Sikeres munkát kivánok Önöknek.

Vendég

#4

2014-06-30 04:02

Képtelen vagyok feldolgozni azt a tényt, hogy a 2856500,-Ft kölcsönöm, amelyet 2007-ben vettem fel egy Suzuki Swift megvásárlásához - mert súlyos mozgáskorlátozottsággal, járóképtelenként élek, az autó létkérdés - jelenleg 3690577,-Ft kifizetésénél tart. A bank követelése ezzel szemben 2013264 Ft, amennyiben szeretném lezárni a kölcsönt. A számok ismeretében kérdezem, mi ez ha nem uzsorakamat, az illetékesek, főképpen a kormány miért nem a lényeggel, a teljesen torzzá vált kölcsönkövetelésekkel foglalkozik? Maximálisan egyetértek a petícióval és támogatom.

Vendég

#5

2014-06-30 04:32

Egyetértek a leírtakkal. Azt is meg kellene vizsgálni, hogy a bank által is bevallott és alkalmazott swap-ügylet miatt egyáltalán a szerződések létrejöttek-e, ha igen akkor érvényesek-e? Erről egy szó sem szerepel a közjegyzői okiratban, erről csak utólag szereztünk tudomást. Hiába hozott a Kúria az árfolyamréssel kapcsolatban határozatot, attól még a szerződések érvénytelenek, mert nem tartalmazzák a törlesztő részletek számát, a törlesztő részletek összegét, a kamatokat és egyéb költségeket. nem beszélve a végösszegről (ami meg sem határozható)

Vendég

#6

2014-06-30 04:44

Egyetértek az itt leírtakkal, bár én a zsidó törvényeket nem ismerem ezért nem értem az összehasonlítást.
Szeráj

#7

2014-06-30 04:50

A 6-os válasz az enyém! Mivel aláírtam korábban a petíciót, nevemet vállalva szeretek hozzászólni bármihez. Nem tudom miért vendégként jelent meg.
Szeráj

#8 Re:

2014-06-30 04:59

#2: -

Örülök, hogy felveszed a kesztyűt és harcolsz! De ha nem fizetünk kilakoltatnak. Egyedülállóként bármit megtehet az ember, de például idős szülőkkel, vagy kicsi gyerekekkel nem lehet csak úgy szállodába menni, vagy meghúzni magad bárhol. Nem ez a megoldás, jogorvoslatot kell találnunk és ha saját országunkban saját Kormányunk ezt nem hajlandó megtenni, akkor tovább kell menni!  Kellene, hogy valaki összefogja a szálakat, hiszen a fél ország ezzel a gonddal küzd. Jelen Kormány saját köreiben, szűk kis körülvevő rétegében már megoldotta ezt a problémát a köztes árfolyamon történő visszafizetéssel. Ez elég kedvező volt. Ez milyen, hogy egyeseknek lehet, ketteseknek nem?! Ez már kimeríti a diszkrimináció fogalmát. Nem beszélve arról, hogy a közalkalmazottak már a kölcsön felvételekor is "különleges" elbírálást élveztek. Ez sem tűnik fel senkinek? Egyébként semmi bajom a közszférával.


Vendég

#9

2014-06-30 05:52

Nekem az a véleményem, hogy nem az árfolyamrés ami igazán tönkretette az emberek életét, hanem a kormány béna gazdaságpolitikája következtében történt eszméletlen nagy devizaingadozás, a forint romlása, az ami az igazi kára a devizahiteleseknek.Ami miatt, fizetik öt éve, és mégegyszer annyi a törzstőke tartozás mint amikor felvették, a lakást pedig jóval kevesebbért lehetne eladni, ha el lehetne egyáltalán. Az ilyen orbánok, matolcsyk, rogánok, lázárok, kósák miatt. Ki az az elmebeteg aki befektet egy ilyen bizonytalan kormányzású országba, ahol nem tudhatja, hogy melyik nap változtatnak a törvényeken, mikor vetnek ki különadókat, függetlenül attól, hogy megígérik, hogy nem lesz. Ez egy jellemtelen, nem szavahihető beteg banda, akiket már csak erővel lehet kiirtani innen, de addig amíg még van mit megóvni, és nem kebeleznek be mindent. Felháborító az is, hogy az emberek tűrik ezt a béna vérszívó, undorító társaságot, akikről nap mint nap derülnek ki olyan dolgok, amik a baloldalról soha, legalábbis nem ilyen számban, és mértékben, és lepereg róluk minden. Az orbán beteg ember, akinek mind inkább hagyjuk, hogy diktatúrában tartson minket, annál inkább vérszemet kap. Mert olyan diktatúra nem volt a világon, amit előbb utóbb meg ne döntöttek volna, de rohadtul nem mindegy, hogy meddig engedjük, hogy folytassa, nem mindegy, hogy mi marad ebből a szép, kis országból. Utána aztán évtizedek amíg felépítjük újra a gazdaságot, meg mindent. Ezek több kárt okoztak, mint a világháborúk összesen. Nem szabad tovább hagyni, mert beláthatatlan következményei lesznek.

Vendég

#10

2014-06-30 06:01

Tisztelt Tilk Úr!Köszönjük a munkáját minden fórumot be kell vetni hogy mindenki tudjon erről a szemfény vesztésről.

Vendég

#11

2014-06-30 06:01

A magánnyugdíjak elvételénél alkalmazott gyors döntés is azt mutatja, hogy amit el akarnak intézni, azt el tudják rögvest, de amit nem akarnak, ott folyik a szemfényvesztés, ígérgetés, mellébeszélés.
Evi

#12

2014-06-30 06:03

Lehet, hogy bedőlnének a bankok, ha vállalnák, hogy a devizaalapú forint hitel (ami mögött soha nem volt deviza), hibás termék? Hát??? Nem fogunk sírdogálni. Azért viszont igen, hogy belerokkanunk a terhekbe. Egyre inkább méltatlanabbul, kilátástalanabbul élünk. Szégyen!
Egyetértek és sok sikert kívánok a harchoz!
Fő a derűs optimizmus!

Vendég

#13 Kombinált hitelek

2014-06-30 06:39

A legnagyobb átverés viszont még a kombinált hitelekben rejlik. Az emberek azért vették fel ezeket a hiteltermékeket, hogy a megtakarítási időszak végén az összegyűjtött összeg betörlesztésével az eredeti tőkeösszeg csökkenjen, ezáltal a havi törlesztőrészlet. Most örülhetnek az emberek, ha a betörlesztés után nem növekszik a törlesztőrészlet. Eltartottunk 4-8 évig egy hitelkupecot! Én nem ezért kötöttem lakás-takarékpénztári szerződést. Eleve hogyan engedték, hogy az ingadozó CHF-et öösszekombinálják egy fix forint alapú megtakarítással? Én nem azt a terméket kaptam a banktól, mint amit kértem. Mi ez, ha nem csalás? Lesznek itt még perek!

Vendég

#14

2014-06-30 07:11

Az a baj ,hogy az emberek hitét.és lelkét is tönkretették...evvel a csalással...
Benyo papa

#15 Re:

2014-06-30 07:28

#14: -

És ezeknek a bűncselekményeknek nincs büntetőjogi felelőse! Mert ugye ez a hibás termék, ami selejt, több száz embert taszított nyomorúságba, sőt halálba! Én úgy gondolom, az a legkevesebb, hogy kártalanítsák a megvezetett ügyfeleket, az életben egyszer becsületesen! Bűnhődjön az összes bankvezér, aki gondatlanságból elkövetett bűntettet hajtott végre!


Vendég

#16

2014-06-30 07:35

Nekem is bűzlik valami ebben a törvényhozatalban.
Nem arról beszélnek, ami a valós probléma, inkább a Bankokat akarják segíteni.
Szerintem a devizahiteleseknek az a problémája, hogy forintban lett megállapiítva a kölcsön összege, semmilyen deviza nem volt a hátterében.
Úgy manipulálják a deviza árfolyamát,ahogy az nekik tetszik. 2006-ban ki lett jelentve, hogy elég erős a forint, nem kell félni a devizahiteltől, 2008 őszére pedig gazdasági válság történt, amikor már rengetegen vették fel ezt a hitelt. Amikor volt a végtörlesztés, csak azok jártak jól, akiknek voltak milliói (nem átlag emberekről beszélek). Ez a végtörlesztés 180-as forintos árolyamon történt, amit még elfogadhatónak is találok, ezt kellene minden devizahitelesnél alkalmazni most is. Amit a kedves kormányunk most akar, ismét átverés, ebből nem kérnek a károsultak. Egyetértek a fentiekkel, ezt nem engedhetjük. Meddig türjük még ezt a huzavonát? Jó lenne már ha komolyabban vennének minket, ne játszadozzanak velünk, hiszen családok életéről, megélhetéséről van szó.

Vendég

#17

2014-06-30 07:52

Kedves Barátom!Teljességgel igazat tudok adni Neked. A peticióidat természetesen széles körben terjesztem is ahol tudom. A csalás nyilvánvaló!Ma már tudjuk a KÚRIA döntéséből tudjuk, hogy a vételi és eladási árfolyamok alkalmazása tisztességtelen. Ám de "Nem szükséges viszont a feleknek megállapodni olyan kérdésekben, melyet jogszabály rendez" megállapította, hogy mind a vétel, mind az eladási árfolyam Magyar Nemzeti Bank (még mindig nem tudom, hogy mitől nemzeti,ha minden tekintetben az EU-nak és a Nemzetközi Bankszövetségnek van alárendelve)hivatalos deviza árfolyama válik a szerződés részévé a Ptk. 231.§(2)bekezdésében meghatározott diszpozitív törvényi rendelkezésre tekintettel. A törvény szövege a következő "Más pénznemben vagy aranyban meghatározott tartozást a fizetés helyén és idején érvényben levő árfolyam (ár)alapulvételével kell átszámítani.Próba a törvény szerinti törlesztéshez!!!:
tegyük fel a törlesztő részlet 100 CHF akkor a más pénznemben meghatározott tartozás= 100 CHF A fizetés helyén és idején érvényben lévő árfolyam (mondjuk 150 HUF/CHF Átszámítva 15.OOO.- HUF
Ismert a folyósítandó(tott) forint összeg 1.500.000.- Ft. Ezek után törvény szövegét követve:
A más pénznemben meghatározott tartozás= ???? Nem értelmezhető, mert nincs más pénznem 1.500.000.- van. A fizetés helyén és idején érvényben lévő árfolyam=??? a HUF-nak nincs érvényes árfolyama, mert 1 HUF= 1 HUF. Más diszpozitív jogszabály nincs, a devizaárfolyam hiányában nem határozható meg a kölcsön deviza összege ezért ezek a szerződések teljesíthetetlenek és javíthatatlanul érvénytelenek. (A Nemzeti Civil Kontroll véleménye. Devizakincs, ami nincs...Vajon ezt a KÚRIA is tudja? cimmel.
Sok szeretettel üdvözöllek Soós Sándor
hóhér

#18

2014-06-30 08:49

FELSZÓLÍTOM AZ ..ÁLLAMI SZERVEKET...1989-BEN NEMZET ÉS HAZAÁRULÁS TÖRTÉNT...NEM VOLT RENDSZERVÁLTÁS...A KORRUPT NEMZETÁRULÓ,TOLVAJ POLITIKUS GENERÁCIÓ AKIK MÉG MINDIG A PARLAMENTBEN ÜLNEK ÉS ŐRZIK BŰNÖS MÚLTJUKAT...EZÉRT TÖRTÉNHET MEG AZ HOGY A MAGYAR EMBEREK TELJES MÓDSZERES KIFOSZTÁSA,ÉS MEGNYOMORÍTÁSA TÖRTÉNIK MOST IS....FELSZÓLÍTOM AZ ÁLLAMI HATÓSÁGOKAT...MINT A RENDŐRSÉG,...TŰZOLTÓSÁG,...NAV,....HONVÉDSÉG,...ÉS EGYÉB RENDVÉDELMI SZERVEKET,...HOGY AZ ELKÖVETKEZŐ ..FORRADALMI IDŐKBEN...AZ IGAZ..MAGYAR SZENTKORONA ALKOTMÁNY VISSZAÁLLÍTÁSA ÉRDEKÉBEN ÁLLJANAK A NÉP OLDALÁRA.....A HAZAÁRULÓK ÉS GAZDASÁGI BŰNÖZÖK...EGYTŐL-EGYIG FELELNI FOGNAK AZ ELKÖVETETT GAZTETTEKÉRT...ÉS ELKERÜLHETETLEN ...TÖRVÉNYSZÉK ELÉ ÁLLÍTÁSUK...ÉS ..KIVÉGZÉSÜK ..MERT ADDIG MAGYARORSZÁGON ADDIG MINDENT MEG LEHET CSINÁLNI AMÍG NINCS STATÁRIUM ÉS EZEK AZ EMBEREK MEGÚSSZÁK..NEMZETKÖZI KÖRÖZÉST KELL KIADNI...SOROS GYÖRGY/A GENGSZTERVÁLTÁS OTTA ELKÖVETETT ...MAGYARORSZÁG GAZDASÁGI ÉS BELÜGYEIBE TÖRTÉNŐ BELEAVATKOZÁS FŐRÉSZVÉNYESE/ ÉS BANKÁR BŰNÖZŐK ELLEN....A KIVÉGZÉSÜK ELKERÜLHETETLEN.....AZ EMBEREK ÖNTUDATUKRA ÉBREDTEK...A HÁBORÚ ...IMMÁR...ELKERÜLHETETLEN.......MERT HULLJ EL IGÁTLANUL,HA KELL

Vendég

#19

2014-06-30 08:50

A fentiekben leírtak a valósággal egyezőek ,támogatom a nyílvánosságra hozatalt mert a felvett 1.800 000 Ft -ot melyet 2008 -ban vettem fel 22400,- Ft törlesztővel 2009 től folyamatosan emelték az árfolyamkülönbözettel is és jelenleg +13.000.-től - 16.000.- Ft-ig fizetek a Frank/Ft árfolyamváltozása miatt pluszba .Azt nem értem ,hogy ha egy magán személy ad ilyen kölcsönt valakinek és 2-3 szorosát kéri vissza az UZSORÁNAK számít a törvény alapján akkor ez a törvény miért NEM vonatkozik a Bankokra?
AKormánynak csak a hatályos törvényeket kellene alkalmazni nem pedig most újakat kreálni csak azért,hogy a bank jó járjon .Ez valóban szándékos emberkinzás ,emberölés melyet a Fideszes kormány és az a "BAGÁZS "(országgyülekezet) a magyar emberek ellen elkövet .Én ezekután mindenben támogatni fogom az Önök és egyben a MI ügyünkben tett lépéseket a cél elérése érdekében . Üdv:Simon László

Vendég

#20

2014-06-30 08:59

Szives figyelmébe ajánlom mindenkinek a Figyelő 06.28.-i számábanaz"ezzel a bankok nem járnak jó" című cikket!
Felháborodva olvastam ,hogy Kúti Ákos az Equilor Befektetési Zrt vezető elemzője szerint az árfolyamrés utólagos kifizetése miatt a bankokra 50-70 milliárd,az egyoldalu szerződés módosítás miatt 100-400 milliárt forint teher hárul!!!!! HÁT ARRKOR MEKKORA HASZONNAL DOLGOZNAK A BANKOK A DEVIZA ALAPÚ HITELEZÉS ESETÉBEN ????? Nem érdekes ,hogy erről egyetlen egy magyarországi "VeZETŐ ELEMZŐ" sem számolt még eddig be !!!!!! Miért csak arról beszélnek,hogy szegény bankoknak mekkora veszteségük lesz.SEMENNYI!!!!! Csak könyvelés technika az egész és persze a bankok nem szeretnének megválni ekkora nyereségtől!!! De még ennél is nagyobb baj ,hogy kis hazánkban ninc s összetartás!!!! Sajnos a sok magyar talpnyaló (média)támogatja őket,úgy is hogy akár a saját fajtája ellen fordul.Minket devizahiteleseket miért nem sajnál a sajtó ?? Bár nem is kell hogy sajnáljanak csak támogassanak abban ,hogy végre tisztességes elszámolásba legyen részünk.
Én 2006-ban 133 Ft/CHF 7 millió forintot vettem fel.Tehát 7 éve fizetem és a tartozásom jelenleg 9.800.000,-ft!!!!! a bank szerint és persze ez változik mindig az árfolyam miatt.

Vendég

#21

2014-06-30 09:11

A kormány nagyon ért a szemvényvesztéshez.Most is ez történik!!!!
Már idestova -Orbán Viktor- 5 éve igérgeti a megoldást.És mindig hivatkozik valamire!Most ezzel,most azzal segítettük meg a devizahiteleseket! Hát megsegítette valóban azokat akiknek amúgy is volt pénzük és csak tényleg spekulációból vetté fel a devizahitelt(végtörlesztés).Az árfolyamgát: egy újabb burkolt hitelkihelyezés.Tudták azt,hogy aki már nem tudja fizetni a hitelt,de nem szeretné,hogy árverezzék a házát még utolsó szalmaszálként ezt is megpróbálja. És ezzel újra csőbe húzták!!!kapsz egy kicsi kedvezményt mert fizetjük helyetted a kamatot ,de majd öt év múlva duplán visszafizeted !!! Közben emberek százai ezrei veszítik el mindenüke,kerülnek utcára. Mit számit ez nekik! Mivel lehet egy elrontott életet kompenzálni! semmivel.De hogyan is tudnák Ők ez átérezni.Hiszen milliókat visznek haza havonta a Mi adónkból!!!! Viktornak és a slepjének és persze az összes elődjének nem sürgős!!! Ők milliomosok sőt milliárdosok a mi véres verejtékkel megkeresett bérünk adójából.

Vendég

#22

2014-06-30 09:23

Minden országban felelősségre vonták a bankokat, kártalanították a hiteleseket és nem a bankokat sajnálta a kormány, hogy mennyi milliárdot kell kifizetniük. Nem az ő pénzük, a mi pénzünket adják vissza, így is sok évig használták, kérhetnénk a kamatát is az ellopott pénzünknek!!!!

Vendég

#23

2014-06-30 09:57

Na most elég belőletek agyatlan, haszonleső banda!! Nem jött be a haszon, sőt, károtok lett és most köszönet helyett az Orbán kormányt mocskoljátok, aki megpróbál úgy segíteni rajtatok (sokatokon érdemtelenül), hogy közben ne döntse be gazdaságilag az egész országot a nálatok előbbre látó, gondosabb, tisztességesebb embereivel együtt?
Kapzsi köztetek, az általatok kitermelt kapzsi bankok és kapzsi egyebek között annyi a különbség, hogy ti ostobák is vagytok.
(Mondhatnám: Mint ahogy megszoktuk a Tilk László Géza féléktől.)

Nagy Mária


Vendég

#24

2014-06-30 10:13

Teljesen egyetértek, támogatom az állam szembeni kártérítési pereket.

Vendég

#25

2014-06-30 12:17

Lássuk