Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Emberke!

/ #315 Re: Re: Re:

2014-06-03 11:49

#314: Tigris - Re: Re:

1. "Nekem is volt bajom a kazettás magnóról való szövegértéssel, nyafogás helyett tanultam."

Ha recseg-ropog a felvétel és rossz a terem akkusztikája is akkor te tanulhatsz akárhogy nem fogod érteni! De tudodmit! Küld el a telefonszámodat -felhívlak és érthetetlen hangon elmondom majd neked, hogy hová rejtettem 1 milliót! Tudomásom szerint a nyelvórákon nem arra tanítank, hogy a brekegést megértsem, mint ahogy odakkin sem brekegve beszélnek.

2. "Ráadásul az erőszakban nem hiszek, erőszak erőszakot szül, agy nem kell hozzá és bele is lehet halni. Mi a jobb, ha egy gyerek belehal, mert eltalálja egy eltévedt puskagolyó, vagy ha nem veszik fel az egyetemre?"

Az a nagy büdös igazság, hogy ide haza békésen se lehet a dolgokat megoldani! Ha az emberiség így gondolkozott volna, lehet még mindig a királyok és a papok uralkodnának rajtunk, mi meg jobbágyként tengetnénk az életünket a Föld meg még mindig lapos lenne!

2/B  "Mi a jobb, ha egy gyerek belehal, mert eltalálja egy eltévedt puskagolyó, vagy ha nem veszik fel az egyetemre?"

Remélem, hogy jó dolgod van külföldön! Egy kis nyírségi faluban élek és elárulom itt halltak már éhen emberek- és nem 70+ nyugdíjasok voltak tanyán akik már nem tudtak járni, a család meg elfelejtkezett róluk!
Itt a falumban történt- apa-anya gyerekek. Nem kis munkája volt a helyi vezetésnek abban, hogy ez ne kerülhessen a retek klubb meg az origó hírei közé. Itt aki nem tud tovább tanulni az marad a faluban és lehet éhen döglik- mert itt a közmunkán kívül nincs más munkalehetőség.

De legyen igazad! Mert a kormány, a minisztériumok és csókosaik ugye tévedhetetlenek-soha nem hibáznak! csak mi egyszerű dolgozó és adózó emberek vagyunk kretének. Remélem, a külföldi fizetésedből visszafizeted azt a pénzt amit az állam rádköltött, amíg felnőttél (gyerekorvos, bölcsi, óvoda, iskola, érettségi) -mert ezeket mind-mind azok a kretének fizették akik itthon maradtak és ma is húzzák az igát!

Ha választani kell én inkább fellázadok és lőjjenek agyon- mert arról talán ország-világ értesül mintsem itt ebben a porfészekben dögöljek éhen amit aztán eltusolnak. Igen nagy tragédiha ha nem kerül be valaki a felsőoktatásba! -mert ide haza a papírt fizetik meg és a papír kapja a megbecsülést. Majd ha 8 általánossal trágya  hordóként is megkeresek 200 ezret és kapok annyi megbecsülést a munkám miatt mint a faluorvos vagy a polgármester (mert a trágyát is valakinek el kell hordania) akkor majd máshogy gondolkozom!