Védjük meg a Római-partot!

adófizető

/ #183 Re:

2014-05-17 15:01

#182: római -

Tisztelt Római!

Ön Vásárhelyi Pál tiszai beavatkozását minek minősíti? Széchényi árvízvédelmi erőfeszítéseit hogyan értékeli? A budapesti rakpartok kialakításáról mi a véleménye? Ez utóbbiról itt tájékozódhat: "http://budapestcity.org/02-tortenet/1870-a-duna-dunaszabalyozas-es-rakpartok-hu.htm" ajánlom, mert Önnek különösen hasznos! Gondolom a szép és hangulatos helyek közzé sorolja a korzókat, de legalábbis remélem, hogy nincs rossz véleménye róluk, hiszen ha a világörökség részét is öncélú, szükségtelenül durva beavatkozás termékének minősítené, akkor erősen kunfliktusba kerülne az Ön nézetével nem azonosulókra tett jelzőivel...

Látta Ön a Római-partra készített terveket?

Látta és látja Ön a rogyadozó elhanyagolt és elhagyatott romhalmazokat, ahova sok hajléktalan fészkelte be magát?

Látta Ön az "áldozatul eső", értse: kivágásra ítélt "erdőt".

Járt ezen "erdő" fái között? Vagy csak elsétált a magról nőtt természet mellett úgy, hogy közben a dzsumbujtól nem is látta a folyót?

Ha a fenti kérdések mindegyikére igen a válasza, akkor már csak azt válaszolja meg kérem, hogy miért értékesebb Önnek a magról nőtt dzsumbuj, ahova ember be nem teszi a lábát, mintsem egy szépen rendezett, parkosított part, ahol kulturáltan lehet pihenni, napozni, sportolni, ahol a természet gondozott és pompázik?

Nagyon-nagyon elkeserítő, hogy sokan, Önhöz hasonlóan, politikai szándékokat és pártok erőfitogtatását magyarázzák bele egy rendezési tervbe. Egy parkosítás, egy terület rendezése nem attól csúnya, vagy szép, hogy ki az ötlet-gazda, vagy melyik párt javasolja azt. Én egyáltalán nem akarok minősíteni senkit. Sem pártolót, sem ellenzőt. Mindenkinek lehet véleménye, még akkor is, ha az a másik félnek nem tetsző. A dolgokat nem azok szokták eldönteni, akik a leghangosabban kiabálnak, vagy a más véleményen lévőket sértegetni igyekeznek.

Ide idéznék egy mondás, ha megengedi: Nem az a fontos, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja.

A mindenre és mindenkire csípőből tüzelő ellenállók handa-bandája egyáltalán nem fontos, higyje el! Ezért született meg az az ésszerű döntés, amit én pártolok!

Biztos vagyok benne, hogy a petíció aláírói közül sokan fognak a Római-parton sétálni és elégedettek lesznek a látvánnyal. Melléktermékként pedig egy pár lakóingatlan védelmet kap, aminek jóérzésű ember csak örülne. (A mindig irigykedőket, fanyalgókat, dózerezőket nem tekintem ide tartózóknak...)