Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Tigris

/ #283 Re: Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

2014-05-16 11:51

#280: Egres Béla- JGE - Re: felülvizsgálat - objektivitás érdekében

Őszintén szólva kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a petíció ér egyáltalán valamit. Az akácos történet is olyan volt, hogy menet közben kiderült, hogy részint nem irtják az akácokat, részben nem azért és részben nem azok parancsára... És ennek megfelelően nem történt semmi. A hatóságok már kétszer jelezték, hogy nem óhajtanak tenni semmit, a másik oldalról pedig semmi ütőképes érv, bizonyíték nem érkezett, amit cáfolni kéne. Hogy aztán emögött van-e politika, vagy sem, az már más kérdés.

Egy dolgot megjegyeznék csendben. A szólásszabadság nagyszerű dolog, a vita is, ha érdemi, ha nem parttalan. Az internet is, és az is, hogy bárki elmondhatja rajta, amit gondol. Ugyanakkor van egy olyan hátulütője, hogy bárki bármilyen szaktudás, tapasztalat, bizonyítékok és érvek nélkül leírhat akkora sületlenségeket, amekkorát csak akar, és mindig lesz olyan birka, aki elolvassa, elhiszi, egyetért és terjeszti is. Hadd ne mondjak erre példákat, szerintem mindenki tudja, miről van szó, mik azok a tartalmak, amiket ha a hírfolyamban egy ismerős által megosztva meglát a Facebookon, akkor már a plafonra ugrik tőle. Szándékosan nem erre a petícióra mondom, de rengeteg ezen az oldalon is az olyan petíció, ami erre a forgatókönyvre épül... és ennek megfelelően az aláírók komolyan veszik, aztán senki más, mert mondjuk ért hozzá. Ezekkel az ügyekkel sok ember saját hisztijének és hiúságának állít szobrot, hiszen érdemben nem képes mást tenni. Nem mondom, hogy ne tegyék, de minden petíció annyit ér, amekkora a hatása, és nem sűrűn láttam még olyat, ami alapján történt volna valami. Ezen esetleg érdemes lenne elgondolkodni.

És még valami. A JGE honlapja nagyon gáz. Nagyon. Ha valamit adtok magatokra, akkor párezer forintot kéne áldozni egy normális domainre (ha már a fejlécen szerepel a www.jvg.hu, ami egyébként nem is a tiétek) meg egy olyan oldalra, ami legalább elhiteti, hogy nem egy kétemberes kamuegyesületről van szó, impresszummal, elérhetőséggel, arcokkal, stb. Bocs, hogy beszóltam, csak ha már hivatkoztál rá, meg aztán 2014-et írunk, ma már lassan az a ciki, ha egy honlap nem mobilbarát, nem az, ha egy szervezetnek nincs rendes honlapja.