Tégy a szexista reklámok ellen

Szeintem

/ #74

2014-04-03 17:14

"Magyarán az az elvárásod, hogy egy nő bármit megtehessen, a legkisebb felelősségvállalás és következmények nélkül. Azt meg gondolatrendőrség szinten meg kellene szabni, hogy mit gondolhat erről egy férfi."
Nem. Egyetlen nőnek sincs joga rendelkezni egy férfi testével.
Egyetlen nőnek sincs joga másokat tárgyiasítani, emberi méltóságában megsérteni. Ahogyan egyetlen férfinak sem. Ezt egyenlőségnek hívják. Meg sem lepődöm, hogy ezt sem értetted jól. Felelősségvállalás és következmények? Vállaljon felelősséget az, aki nem képes tiszteletben tartani mások személyiségi jogait. Gondolni persze gondolhatsz, amit akarsz, de jobban jársz, ha hozzágondolod azt is, hogy a nő egyéni döntése, mennyire vetkőzik le, mindaddig, míg ezzel nem sért közszemérmet, ami nem vonatkozhat rá jobban, mint bármely más(nemű) embertársára. Az is a nő joga, hogy ennek ellenére éppen úgy ne lehessen zaklatni és molesztálni, fogdosni, megerőszakolni, mint bármely más embertársát, teszem azt egy félmeztelen férfit. Gondolni mindent szabad, de a saját érdekedben ezeket is tartsd észben. Majd a nő eldönti, mit akar a testével, ahogyan te is eldöntheted, mit akarsz a tieddel, amikor esetleg félmeztelenre vetkőzöl valamiért, ezzel téves közszemlére a csupasz bőrödet. Ha te nem szoktál ilyet, csak azokra a férfiakra vonatkozik, akik igen.
Azt írtam, nincs jogod olyat képzelegni, amire a te saját vágyaid alapján következtetsz a nőről, anélkül, hogy megkérdeznéd. Kiegészítem azzal, hogy míg megtartod magadnak, ezt úgysem ellenőrizheti senki, így viszonyulni azonban tényleg nincs jogod a nőhöz, ahogy hozzád sincs joga hasonlóhoz senkinek. Ezért tényleg gratulálhatsz a feminizmusnak. A következmények alatt sem tudom, mit értesz. Minden embernek érdeke vigyázni magára, itt az alapvető problémák azzal vannak, amikor egy férfi felmentve érzi magát a tettei alól, pont ő nem akarja vállalni a felelősséget értük, mert egy szerinte könnyűvérű nővel tett valamit. Nos, egy nő lehet akár könnyűvérű is, akkor is egyedül neki van joga eldönteni, mire használja, s mire nem a testét.