Tégy a szexista reklámok ellen


Vendég

/ #57

2014-04-03 09:10

"Megpróbáltam elmagyarázni, hogy az öltözködés is a metakommunikáció fontos része. Már egész kicsi óvodás gyerekek is tudják, hogy különböző alkalmakra más és más öltözet illik. Más ha a homokózóba megy játszani és más illik az anyák napi ünnepségre." Én aztán nem háborgok, csak nem tetszik a nő a reklámban. Inkább egy meztelen férfi illene oda, húsként, nem? Az öltözködéssel egyetértek, ezért hiszem, hogy a félmeztelen férfiak ribancok akarnak lenni, és ne csodálkozzanak, ha elkapja őket egy homoszexuális és molesztálni kezdi. Vagy egy kövér női szumós. :)
Ha egy nő mégis kihívó, az az ő magánügye, hogy melyik férfit szeretné "csakszexre". A teste változatlanul az övé. Majd ő dönt róla, mit csinál vele. Ez a két verzió van, vagy férfinél is ribancság és molesztálhatják, vagy nőnél sem jogos a molesztálás és beszólogatás.
"Az élet, a természet, a társadalom működésének meg nem értése az, ami igazán szánalmas. Azon kívül veszélyes is, mert mint pont te is jó példa vagy rá, hogy milyen torz elképzeléseket, elméleteket és ostoba mozgalmakat képes kitermelni." Én nem tiltanám be ezt a reklámot, csak kicserélném a férfit nőre, mert az nekünk nőknek jobban tetszene. Ebben nincs semmiféle torz eszme. :) Vagy neked van valami kifogásod a férfiak húsárúként történő bemutatása ellen? Ha jól emlékszem, tőlünk nyugatabbra egyes divatcégek sikeresen próbálkoztak már vele.
"A reklámok ellen viszont egyelőre sem a férfiak, még csak nem is a nők, hanem csak ti feministák háborogtok."
Mikor írtam arról, hogy én személy szerint be akarok bármit is tiltani? Ugyan, ne légy naiv. Csak filozofálgattam. Az pedig tény, hogy rengeteg férfi, visszatérően felszólal a férfiak ábrázolása ellen a reklámokban. Ezért tettem fel a költői kérdést, hogy mi lenne, ha húst csinálnának belőlük. Hiszen bizonyos szempontból azok is. :) Nem?