Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

petiapu

/ #888 Re: Sok kérdés felmerül .........

2014-03-23 08:07

#530: Oberle Gábor -

Az első érdekes kérdés : OKJ jegyzékben szereplő szakma . Magyarul akinek OKJ bizonyitványa van az már szakmunkásnak tekintendő ! Tehát járneki a szakmunkás minimálbér 8 órában + egyébb törvényben meghatározott plusz jutatások..Viszont a valós helyzet: jó esetben 6 órás bejelentés , potlék semmi ,szabadság ,táppénz semmi , ha beteg leszel örülj hogy nem rug ki a munkáltatod. Nekem a több mint 20 éve "szakmámban" tóltött idő alatt több évnyi szabadságom uszott el.

A másik érdekes kérdés : a mentesség .... még a volt rendőr állományt megértem de a katonák felé már nem vagyok ennyire nyitott pl. hadtáp tisztihelyetesek hogy lesznek vagyonőrök . magyarul egy szakávcs is lehet vizsga nélkül őr ! Viszont nekem van egy OKJ szakács papirom de arra nem kapok engedélyt.

A harmadik : a pénz lehuzás ... jelenleg a harmadik féle igazolványunk van . gondolom emlékeztek még az arcképes igazolványokra azok visszavonásig voltak érvényesek nem kellett öt évente cserélni. most van egy kép nélküli na ezt kell...

Fizetésünk évek óta nem változik már jó pár éve a minimál órabér 550 forint volt 8 órában tudok olyan céget ahol még most is 320 forintéert őriz az őr milliárdos vagyont.

Sorolhatnám még ezeket a dolgokat d szerintem mnden kolléga tudja a mai Magyar vallóságot.

Ja és én is munkaerő kölcsönzéses alkalmazott vagyok !!!!

Szép napot mindenkinek !