Tiltakozzunk a nyugdíjak csökkentése ellen!


Vendég

/ #121 Re: nyanya

2014-02-20 18:12

#62: Vendégecske -

Teljesen el vagy tévedve édesem! Nem szabadna hagyni a generációk egymás elleni uszítását! Aki fiatalon nem hal meg, az megöregszik. A munkából szerzett jövedelemből nem lehet meggazdagodni sem ma, sem tegnap nem lehetett.

A mai fiatalok is megöregszenek. Te is, ha szerencséd lesz. Akkor vajon hogy fogsz gondolkodni?

Minden rendes társadalomban meg kellene tudni élni a rendesen elvégzett munkája után mindenkinek.

Sajnos a mi Hazánkban nem így működik a dolog. A semmire való, hazug, tolvaj politikusaink csak maguknak és baráti köreiknekl akarnak megfelelő viszonyokat teremteni. A többi ember nem érdekes, hiszen Lézer Jani megmondta, az annyit is ér. A másik szintén nagy ember megmondta, hogy 47000  forintból meg lehet élni. Ő persze nem gyakorolja.

Egyet értek azzal, hogy a gyereket nevelő családoknak csak tisztességes jövedelemből  lehetséges egészséges, jól képzett fiatalokat nevelni. De ennek megteremtése nem az életüket végig dolgozó öregek feladata. Ezért gondolom, hogy rendes munkahelyek és rendes bér kell minden dolgozónak. És adózni mindenkinek tisztességes adótörvények szerint.

És csak egy kérdés: ha nem itthon dolgozol, keresel, miből tudod mennyi pénz kell itthon a megélhetéshez? És majd ha megvénülsz honnan várod a segítséget? Vagy külföldön annyit keresel, hogy 100 éves korodig tudsz gondoskodni magadról, netán majd hazajössz és itthon  éhbérért dolgzók vagy nyugdíjat szerzettek hátán akarsz felszínen maradni?

Jó elmélkedést!