Háziállatok ivartalanítása államilag támogatottan

Felelős állattartó
Vendég

/ #103 legalább az alapokkal legyünk már tisztában!

2014-02-20 08:00

"fajtiszta és kevésbé fajtiszta házi kedvencek" - érdekes, én még egyetlen olyan házi kedvencet sem láttam, aminek teknősbéka volt az anyja és kutya az apja. Ebbe a kategóriába (nem fajtiszta), maximum az öszvér fér bele, mivel az két faj keresztezéséből származik, de felesleges ivartalanítani, mert mint az ilyen hibridek többsége, terméketlen...

A házi állatok között FAJTÁK vannak, melyek a FAJ kategória alábontása, azokat az állatcsoportokat hívjuk fajtának, amiket az ember szelektált bizonyos tulajdonságokra. A hibridek kivételével valamennyi háziállat fajtiszta, de nem mindegyik fajtatiszta.

Ha már valaki leír egy petíciót, legalább az alapvető fogalmakkal legyen tisztában!

 

A másik dolog pedig az, mégis mit gondolsz, hány bőrt lehet még lehúzni az adófizetőkről?! A kórzházakban elmaradnak műtétek, mert nincs pénz gyógyszerre, miért mindig az adófizetőktől és az államtól várjátok a sültgalambot?

Ha valaki nem tud addig pár ezer Ft-ot félretenni a kedvencére, amíg eléri az ivarérett kort, az mit csinál, ha az állat megbetegszik? A felelős állattartás ott kezdődik, hogy mindenki gondolja végig, mielőtt hazavisz egy állatot, hogy megvan-e minden, amire a tartásához szükség van, ebbe az anyagi források is beleértendőek. Ha nincs, akkor egyszerűen nem kell kutyát, macskát tartani.

Egy nőstény macska ivartalanítása 10-12 ezer Ft, csak egy évi eledel, vitamin, oltás, féregtelenítő, stb. ennek többszöröse és akkor még beteg nem is volt az állat.

Egyszerű a megoldás! Amikor hazaviszi azt az állatot, tegyen az ivartalanításra félre havonta 1000-1500 Ft-ot és mielőtt eléri az ivarérettséget, meg lesz a műtétre a pénz.

Részemről már nagyon unom, hogy ebben az országban mindenki attól a néhány millió adófizetőtől várja, hogy finanszírozza a magán kiadásait, van olyan réteg, aki abból él, hogy gyerekeket potyogtat (nem szül, mert nem neveli, max, a hőzöngésre és a lopásra tanítja meg) a világra, nehogy már azok is tőlünk várják a finanszírozást, akik úgy vesznek magukhoz állatot, hogy nem képesek végiggondolni, hogy az milyen kiadásokkal jár!

Nem egy váratlan kiadásról beszélünk, hanem egy előre ütemezhetőről!