Az akác legyen hungarikum!


Vendég

/ #2821 Re:

2014-02-18 08:29

#2809: -

Nekem van kertem. Van külön virágoskertem, illetve egy gazdasági rész, ahol a répát, petrezselmet, hagymát, paprikát, stb termelem magamnak és a családnak. Egyértelmű, hogy a virágoskert sokkal szebb. Viszont tiszta homok talajom van és ott jó részt földcserével tudtam csak ültetni, jó néhány ritka fajú cserjét, virágot. A talajomat saját magam baromfi és marhatrágyával javítom, így nem zsigerelem ki a talajt. A műtrágyákat nem szeretem.

Ha most nekem az önkormányzattól kijönne valaki, hogy mától a kertben is csak virágokat ültethetek, mert az sokkal szebb jobban mutat. Valószínűleg elküldeném melegebb éghajlatra.

1. Akkor dumáljon bele, ha ezek után mindig hasonló minőségben ad terményt helyette és ne csak 1-2 évig.

2. A földcseréhez is adjon támogatást és a későbbiekben is a fenntartásához. Továbbá adjon cserjéket, virágokat is, amit odaültetek, mert drága.

Viszont ahogy én ismerem a politikusokat, az önkormányzatokjat biztos nem mennék bele, mert cserélődnek és utólag jön valaki és azt mondja, bocsi ezt nem én találtam ki oldd meg magad  az ellátásodat, nem adok több zöldséget, mert nem velem egyeztél meg.

Lehet nem a legjobb példa, de szerintem ez ugyanaz csak kicsiben. Amiket meg ide belinkelnek a zöldek, azokat már olvastam és egyoldalú és csúsztatott az egész. Szerintem Senki sem akarja a hegyvidékekről kiirtani a tölgyeket, de ahol száraz homokos a talaj, minek irtanánk ki az akácot? Majd az ilyen okos tóbiások fogják kifizetni a gazdáknak a kárt, ha 10 éven belül lábon elszárad a tölgy?