Védjük meg a Római-partot!

Adófizető

/ #181 Válasz a #180 írójának

2014-02-08 12:15

A szóhasználatokból úgy tűnik, hogy Önt némi előjogok érzése kerítette hatalmába és ez vegyül a szerényebben élők ma már általános irigységével. De menjünk végig:
"Közel 30 éve itt lakom a családommal" = ez valamiféle privilégiumot biztosít Önnek? Vagy miért fontos ezt megemlíteni? Netán ezzel jelezni szeretné, hogy Ön más oldalon áll, mint a Római-partra nem régóta költözöttek?
"... megépítették az idegen lakósok számára..." = ha valaki új helyre költözik, akkor hány évig számít idegennek? És örökre idegen is marad, vagy 29 év után már nem tekinthető teljesen idegennek?
"Ő miattuk, az ő, illetve felsőbb nyomásra..." = ezt így gondolja, vagy tudja, netán bizonyítja is? Mert ha bármelyik, akkor Önnek kötelessége hivatali visszaélés miatt feljelentést tennie.
"... a part-menti emeletes,luxus lakásokat..." = tudomásom szerint egyetlen ingatlanon sem épült engedély nélkül ilyen épület. Tudomásom szerint minden engedélyt az érvényes általános, és a területre speciálisan érvényes előírások betartása esetén adnak ki. Ha földszintes parasztházakat építettek volna az idegen beköltözők, akkor rendben lennének a dolgok? Ugye nem! Ön ezzel ellenszenvet, ellenérzést kíván kelteni, amitől persze a dolgok ugyanúgy megoldatlanok maradnak.
"Nem szabad ezt hagyni!" = Mit? Hogy az árvíz elleni védmű megépüljön és sok ezer - többek között a 30 éve kerületben lakók - ingatlanjait és ingóságait megfelelően védhessük? Szabadjon felidéznem Önnek, hogy az utóbbi 12 évben 3 esetben dőlt meg a valaha mért legmagasabb vízszint. Ennek a tendenciának a folytatódását jósolják, azért a védművek rekonstrukciójának a szükségességét már minden szakember felismerte. Nem arról van szó, hogy épüljön-e új védmű, hanem arról, hogy az fix (állandó kialakítású), vagy mobil legyen; illetve hogy ennek a védműnek hol legyen a nyomvonala.
"... át kellet volna gondolni ezen luxus házak megépítését..." = ismét az irigység felhangja, de ettől most tekintsünk el! Ezen "luxus házak" (, amelyek semmivel sem luxusabbak, mint a szintén kerületi lakóparkokban épült házak...) éppen az átgondoltság jegyében úgy épültek meg, hogy az árvíz ellen védettek!!!! Nem tudom, hogy a 2013. júniusi árvíz idején Ön merre segített a homokzsákolásban (amiért őszinte hála és köszönet!), de biztosan nem a luxus épületek környékén, mert azok telkeit feltöltötték és a házakat kiemelték! Kizárólag a korábbi építésű (talán már nem idegennek számító lakósok által lakott), nem emeletes és nem luxus kinézetű házak kerültek víz alá, de nem is kicsit.
"Őket nem sajnálom." = ez szubjektív dolog. Én minden honfitársammal együtt érzek, akiket bármilyen kár ér. Ha Ön így gondolja, akkor az ártéren lakók többsége fölött mond ítéletet, az Ön által irigyeltek miatt. Szerintem ez nincs így jól, de Ön tudja.
"Azok feleljenek a házakért, akik odaépítették..." = Ön biztosan nem tudja, vagy elkerülte a figyelmét, hogy még az árvízi védekezés megkezdése előtt a fő- és kerületi polgármesterek, a Katasztrófavédelem és más szervezetek vezetői is kijelentették, hogy az ártéren lakók ingatlanjaiért egy fűszálat sem mozdítanak, az ottani védekezést mindenki oldja meg maga, a MAGA költségén. Tehát felelősséget senki sem kért, senki sem kapott, minden felelősség az ártéren élők vállán volt.
"... költözzenek máshova a lakóik és bontsák el ezeket a házakat." = Valószínűleg ezen javaslata biztosan csak az irigykedő gondolatok sodrában született és őszintén remélem, hogy nyugalmi állapotában némi szégyenkezést csak kivált Önből! Kényszer kilakoltatás és házak dózerelése ismert a történelemből, de remélni tudom csak, hogy Ön sem akarja ezen diktatúrákat visszahozni. Kérem, indulatosságát próbálja fékezni, mert emberi mivoltából készül kilépni. Nem is foglalkozom azzal, hogy a ledózerolás költségét ki viselje, ki kártalanítsa a teljesen jogszerűen ott élőket és mi is legyen azon a romhalmazon, ami a dózerolás után marad. Vagy Ön úgy gondolja, hogy a dózerolás mellett a növény és állatvilág nem sérül? Vagy a Római-part érintetlensége már nem is szempont, csak az irigységből fakadó gyűlölet kapjon szabad utat?
"Így is már túlzsúfolt a Római-pÁrt." = Olcsó vicc lenne megkérdezni, hogy hány tagja van ennek a pártnak, de bizonyára elírta a betűt... Igen, néha valóban túlzsúfolt, de ebből miért azt a következtetést vonja le, hogy az oda építkezőket és ott lakókat kell elpaterolni, hogy a többiek szépen - zsúfoltság nélkül - elférjenek? Ja tudom, az Ön privilégiuma, hogy Ön már 30 éve a kerületben lakik. Ön ezen szerzett jogok alapján minősít házakat, embereket, kilakoltat és ledózeroltat, majd az egész területet megtisztíttatja azoktól, akik zsúfoltságot jelentenek.
"Nem adjuk a Római-partot!" = Rossz hírem van: SENKI sem akarja Önöktől elvenni! Jöjjenek a Római-partra, élvezzék! Az Önöké! Tudja, honnan tudom, hogy az Önöké? Mert mi fizetünk a használatért Önöknek! Nem keveset, hanem nagyon sokat! 1820 Ft/négyzetméter/év ingatlan és 120 Ft/négyzetméter/év telekadót. Ebből a több, mint 2 milliárd forintos adóból, amelyet CSAKIS A RÓMAI-PARTON élők fizetnek szépítik az Önök kerületét, mert ha nem tudná, akkor elárulom azt is, hogy a kerület a Római-partra egy fillért sem költ, azt a Főváros kezeli...
Megbékélek az Ön irigységével, mert tudomásul veszem, hogy sok honfitársamnak ez a legnagyobb, egyeseknek egyetlen örömforrása. Ugyanakkor kívánom, hogy költözzön béke a szívébe, mert az az infarktus megelőzésében is igen hatékony!!!