Összefogás a családi pótlék emeléséért!

Ági

/ #26 Re:

2014-02-06 07:38

#21: zsuzsy -

Ne haragudj, de nekem 4 gyerekem van, és igaz nem vallom magunkat szegénynek, de nekünk akkor jött a 4. gyermek, amikor végre munkám lett, és gyógyszer mellett terhes maradtam. Az vesse rám az első követ, aki elvetetett volna egy szerelem gyümölcs, egészséges gyermeket!

Most 2,5 éves elmúlt már, itthon vagyok gyesen, munka még kilátásban sincs, úgy néz ki májusban beadom a főállású anyaságira a papírt, hogy leglább az a kevéske is legyen, és ne maradjak TB nélkül. Rengeteget fizetünk hitelre (lakást azért vettünk 5 éve, hogy ne vesszen el az a 2 millió, amit szocpolnak adtak 3 gyerek után, és hogy ne dobáljuk ki a pénzt az ablakon albérletre tovább), a két nagy lányom iskolás, mindig kell vmit venni nekik, mert mindent ellopnak a suliban mások, használt ruhákat veszek ismerősöktől, örülök, hogy a fehérneműjüket meg tudom venni újonnan. A 3. gyermekem a fiam, ő óvodás, de jövőre ő is megy suliba, nő mint a gomba. Nem élünk rosszul, de élhetnénk jobban. 100 ezret fizetünk fűtésre, tv-re, internetre, villanyra, telefonra, gázra és vízre, és ennek az összegnek a fele csak a fűtés! Arról nem beszélve, hogy nem is fűtünk nagyon, du. 3-4 fele vesszük fel a fűtést, és amikor lefekszünk aludni kikapcsoljuk, és nem rohad le rólunk a ruha, nincs olyan meleg. Szerintem 4 gyerek mellett ez igen is sok! Ja, és nem vagyunk kisebbség! A férjemnek rendes szakmája, érettségije van, gyárban dolgozik, nem keres rosszul, de kereshetne jobban is. Ugyanazért a munkáért Németországban legalább 3x annyit kapnak a munkások!

Vezessék be az eurót, és akkor kötelesek lennének felemelni Európa szintűre a fizetéseket is. Az élelmiszer nem kerül többe ki Németországban, mint itt, de a fizetés lényegesen több!