Tiltakozás a kormányzati történelemhamisítás ellen


Vendég

/ #45

2014-02-04 10:15

Rajtunk kívül nem sokan ismerhetik ezt a tiltakozási mozgalmat. A népi passzivitás hagyomány, hiszen hozták ide Kun Bélát, Horthyt idegenek, hozták Szálasit, hozták Rákosit, Nagy Imrét és Kádár Jánost, majd hozták a "többit". Ezeknek a jelképei között nincs az a szoborpark, amelyik eligazodást adhat a "történelemben". Nincs sem kulturális, sem gazdasági, semmilyen folytonosság, legfeljebb a nyelvi kultúra, ami szintén devalválódni látszik. A társadalom közösségei felszámolva, ideológiailag elbutítva, agyondrogozva! Csak nagyon körültekintően lehet ítélkezni ebben a kaotikus történelmi folyamban.
A nép végtelenül elsötétített, főleg a fiatalok az iskolákban, sokan olvasni alig tanulnak meg, igaz, nincs is rá szükségük. A felnőttek jelentős része nem kap fizetést a munkája után, munkája sincs többeknek. A halálozási ráta nagyon magas, így értelmetlen a demográfiai növekedés, az oktatás és nevelés, ha sokan, fiatalon és korán halnak.
Nem értem én sem pontosan, milyen szándék van a szobor mögött a kormány részéről? Jó lenne, ha értelmezné részéről valaki, így világosabb lenne, mi ellen kell kiállni.
Figyelemelterelésnek talán nem rossz, ezekről, és más súlyos problémákról! Mi itt küszködünk a démonnal, (rárepülünk a kormány rágógumijára) az ellenzéki pártok pedig érdekük szerint beszállnak ebbe a figyelemelterelő, démoni harcba. Nem hiszek az intézményes tiltakozóknak, (szervezeteknek, kivéve a korabeli áldozatok összetartását) hogy lelkiismeretük szólalna meg. Csak közelebb akarnak jutni a hatalomhoz, gazdasági megfontolások alapján, elkenni egymás bűnösségét a közösséggel szemben. Nekem így látszik a helyzet: nép elsötétítve, a felelős vezetők magánakciója és a közösség iránti korlátozott felelőssége, mi meg itt vagyunk valamilyen korszerűsített "narodnyik" akciókkal, mintha látnánk az eredményét, annak, amit őszintén mondunk! A kollektív felelősségtől pedig tartózkodni kellene, mert olyanokat állíthatnak a szoborállítók tevékenységünkkel szembe, akik egyébként mellettünk lennének. Ők vannak nagyon sokan.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...