Tiltakozás a kormányzati történelemhamisítás ellen

Cicero

/ #70 marketing-történészek, propaganda-történészek - politika

2014-01-26 01:34

Kedves Mindenki!

Őszintén szólva sok butaságról, tudatlanságról tanúskodik jó néhány hozzászólás, s mindez csak azért, mert bizonyos körök izzadtságszagúan szüntelen azon igyekeznek, hogy viszályt szítsanak!

Emlékezés és megbékélés helyett már mindenhol rémeket látnak és azt úgy gondolják, hogy a világban zajló események mind róluk szól pro vagy kontra. A tárgyilagosság, objektivitás, történelmi ismeretek különböző mértékű hiányosságát mutatva fel.

Magam úgy látom, hogy eme felbolydulás vihar a biliben, s a parlamenti választások közeledésével, már csapból folyó víz is átpolitizált. Holott tudvalevő, hogy hazánk német megszállása történelmi tény - s ezen abszolút felesleges háborogni, ahogy az oroszok bevonulása is és az összes különböző vallási -és népcsoportok deportálása a 2 VH alatt és után is. Ezek között zsidók, cigányok, svábok, magyarok etc. szerepeltek. (ezen eseményeknek is van emlékhelye, ahol a megemlékezéseket lehet tartani.

Mint említettem Magyarország német megszállása történelmi tény és az igazság része. Ennek való emlékhely állíttatása semmivel sem jogtalanabb mint az orosz, amerikai, vagy zsidó emlékhelyek.

Teljes mértékig mindenkinek szuverén joga bármelyik politikai értékrend, erő mellett a szimpátiát kinyilvánítani. Megvetni a politikai elit egyik vagy másik oldalát az alapján mit tesznek, mondanak, vagy mulasztanak.

Viszont teljes mértékig szükségtelen a napi politikát minden pillanatban beleszőni egy egykori történelmi emlékmű felállításában. Bármelyik pártalakulat állított volna is ezen eseménynek emléket az igazsággal egyezően tenné: a puszta történelmi tény alapján.

Elfogadom, hogy mindenkiben forr ellenérzés a politikai elittel szemben a különböző mutyik miatt (ez alapján amúgy az egész parlamenti ún. elitet el lehetne számoltatni!), de időnként jó lenne félretenni a zsigeri gyűlöletet. Bár hazánkban a politikai kultúra a zéró szinten áll, azaz ha valaki a másik oldalon áll az csak rossz, etikátlan, helytelen, alkalmatlan lehet, s véletlenül se ismerné el soha egyik sem, ha a másik bármikor is valami építő jellegű dolgot tesz.

Ilyen parttalan közegben "élünk".

S itt a végére hagytam a kétkedőknek, akik esetleg a politikai marketing-történészekre és egyéb propaganda szavára hallgatnak, s eredeti levéltári anyagot még életükben nem olvastak, hogy lássák, hogyan látta hazánk társadalmi viszonyait a német vezetés, az egykori német megszállás megindítása előtti "történelmi helyzetet), igen tanulságos egy ilyen jelentést elolvasni. Rávilágít kik, hogyan és miért akarják másként láttatni, másként értékelni a jelenünket; általuk hamis fénybe állítva. A múlt jelen van. Önmagáért beszél! - egész más képet mutat... kérdés akkor ki is hamisít? A "Történelmet a győztesek írják" (legalábbis próbálják írni, elhallgatni, s ami egészen nevetséges "dogmává emelni").
http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/ng5560.html




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...