Mikesesek az egyenruha ellen!

v.e.

/ #50

2014-01-12 20:06

Nincs pénz 5 darab fehér inget venni, de mindenkinek van pénze, hogy a Takkoból, Bershkából, New Yorker-ből stb. vásároljon. Ez csak szöveg, talán a szülőket kellene megkérdezni, hogy melyik kerül többe.
Ahogy szintén a szülőket kellene megkérdezni, hogy miért nem értesítették a tanítónőket, osztályfőnököt mikor megtalálták a gyerekük fejében a tetűt vagy serkét, mert akkor biztosan nem telt volna meg a fél iskola. Nem az igazgatóság, iskolaorvos, asszisztensnők stb ( mint ahogy azt egy helyi újságban olvastam ) hibás azért, hogy a mi gyerekeink tetvesek, hanem mi magunk, mert nem figyeltünk oda eléggé a gyerekeinkre és nem kezeltük idejében a problémát. . Mi , emberek, hajlamosak vagyunk minden felelősséget áthárítani mindig egy másik emberre és ezt tanulják tőlünk a gyerekeink is. Visszatérve: a tetves haj nem szégyen csak kellemetlen és nem oldódik meg azzal, hogy eltitkoljuk a többiek elől. Ezzel csak azt érjük el, hogy gyerekünk kitisztított feje újból megtelik és talán a miénk is.
Kedves Diákok! Néhány év múlva majd vissza fogtok utasítani egy jó állást csak azért, mert megköveteli , hogy hétközben sötétszínű egyenruhába és nyakkendőbe járjatok és cask pénteken öltözhessetek sportosabban? Nagyon gyakran előfordul a magáncégeknél, hogy megszabják, hogy a hölgyek milyen színű és milyen hosszú szoknyát vehetnek fel, hány centis lehet a cipőjük sarka!
A mi gyerekeink ezt vissza fogják utasítani csak azért, mert megtanítjuk, hogy ne engedjék magukat beskatulyázni? Ne csodálkozzunk majd, hogy a jó helyeket mások foglalják el, mert mi nem vagyunk képesek egy kicsit flexibilisebbek lenni! Amúgy is hátránnyal indulunk, mert nem akarjuk megérteni, hogy ha el szeretnénk érni valamit ( itthon és nem Magyarorszárszágon vagy bárhol máshol a világban ), akkor kötelező módon kell beszéljük legalább társalgási szinten a román nyelvet.