deviza alapú csalás ellen

Don Quijote de la Mancha

/ #214 A lakáshitel szerződések semmisségének újabb ténye

2014-01-11 09:15

Amit eddig olvastam a hitelezés jogtalanságáról az megdöbbentő. Figyelve az eddigi pereket és a Kúria végkifejletét elkeserítő és egyben felháborító is.
Egy nagyon fontos információ eddig még sehonnan sem hangzott el, a perekből ez kimaradt.
Mégpedig:
Az Ügyvédi Kamara, a Közjegyzői Kamara, a Végrehajtói Kamara jogvesztő határidő után bejegyzett szervezetek. Működésük 2012.január 01. előtt nem volt legitim. Ebből az következik, hogy az ügyvédek által írt szerződések, a közjegyzők által ellenjegyzett lakásszerződések semmisek, hiszen egy nem legitim szervezetnek nem lehetnek tagjai legitim ügyvédek, közjegyzők.

Ezt a hibát Navracsics Tibor Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter, Miniszterelnök helyettes által hozott 2012. január 01. hatállyal érvénybe lépő rendelkezés oldotta meg oly módon, hogy az említett szervezeteket innentől fogva már nem kötelező nyilvántartásba venni.

Az rendben van, hogy 2012.január 01-től legitimizálták őket, de az előtte elkészített szerződések jogilag akkor is semmisek, így a bankok részéről fennálló uzsora szerződések követelései csak a forintos részt teszik jogossá.
Nem a deviza hiteleseknek kellene keresetet benyújtani az igazuk bizonyítására, hanem a bankoknak kellene "jogalap nélküli gazdagodás" címén pert indítani az összes devizahiteles ellen. Nyilván nem teszik, mert egyrészt nekik is jelentős bírósági illetéket kellene fizetni, másrészt ezzel elismernék, hogy csak és kizárólag az a tőke és az a kamat illetné meg őket, amit forintban nyújtottak a hitelezés folyamán.

Röviden:
Semmisek a hitelszerződések, mert nem legitim szervezet, nem legitim tagjai készítették azt.
(Az ügyvéd csak akkor ügyvéd, ha kamarai tag, a közjegyző is ugyanez).

Nem a részletek firtatásával kell az igazukat keresni, hiszen a Kúria kinyilvánította ebbéli véleményét, hanem alapjaiban kell megdönteni azt.

Remélem devizahiteles perközösségek, bajbajutott, fizetésképtelen hiteleseknek ezzel tudtam segíteni.