Emeljék meg tisztességesen a Rokk.járadékot és a Fogy. támogatást

Fogyatékossággal élő cselekvőképes fiatal

/ #3 Szükség van a normális emberi életükre a fogyatékossággal élőknek.

2013-11-05 12:30

Elegem van abból tartósan munkanélküli vagyok nincs olyan munkahely, ahol hétfőtől-péntekig 6 órában dolgozhatnék. Képességemnek megfelelő munkakörben dolgozhatnék. Hallani sem akarok arról újból 4 órában dolgozzak egy nyílt munkaerő piacon, mikor 2,5 évig dolgoztam 4 órában hétfőtől-péntekig a volt 1. munkahelyemen ami védett munkahely volt. Nagyon szeretnék önálló életet élni a leendő fiatal férfi szemében akit már közel 6 hónapja ismerek, e-mailen keresztül munkanélküliségem végett nem merek randevúzni vele.

Igyekezni fogok ezt a petíciót leadni postai levél útján 2014. Március 1. előtt meglesz legalább 100 aláírás, hogy legalább legkésőbb 2015. Január 1-től legyen minimum 5-6% emelés ebben. Sajnos nem jutott időben az eszembe 2013. Szeptember 1. vagy annál korábban, indítottam volna el ezt a petíciót nem fedeztem fel ennek a honlapnak a létezését.

2013. Május 1. hetében említettem az egyik Polgármesternek aki egyben Országgyűlési képviselő, és ügyvéd meg jogász tevékenységet fojtat ígéretet kaptam a 2 féle járadéknak emeléséről E-mail keresztül. És Facebook üzenő falára is írtam erről 2013. Októberében.

Nem beszélve arról fokozatosan romlik az egészségi állapotom. Szerencsémre külsőre nem látható viszont sajnos tavaly Karácsonykor fájt a fogam. Idei Karácsonytól jobban félek már mint nem a fájdalomtól, hanem letörik a hátsó rágófogam az SZTK olykor silány minőségi munkát végez. Mert fejős tehénnek nézik a fogyatékossággal élőket Karácsonyi ünnepekhez közeledve, és Húsvéti ünnepekhez közeledve bele értve a nyári szezon közeledtét.

SOTE fogászati klinikán várólista van egyedül az időskorú magas nyugdíjjal rendelkezőknek nincs várólistájuk. Magán a fogászati rendelőben nem 1 fillér 1 db fog ellátása, nekem meg ugrana a Karácsonyi pénzem egész Rokkantsági járadékomat nem tarthatom meg. Csak a 3.330 Ft-ot és a 80% Fogyatékossági támogatásomat sem tarthatom meg teljes egészében. Fontosabb dolgok is vannak Karácsonyi szezon alatt.

Viszont kizártnak tartom az érintett magán fogászaton 2 hónap haladékot kapjak a kezelés kifizetésére, jövő januártól egészen februárig kifizessem az egyszerű kezelésemet. Bizonyos életkor felett nem biztos engedélyt kapok ebben.

Ezért a 2 féle járadéknál normális emelést.