A siklorepülés szabadságáért

Guriga

/ #38

2011-05-19 13:28

A petíció szövegével az a bajom, hogy szakmailag pontatlan:

kérjük a II-es osztályú repülő orvosi vizsgálat eltörlését!
Ezzel az a bajom, hogy a II-es osztályú repülőorvosi vizsgálat szükséges. A légi utaskísérők, a szakszolgálati engedélyes motoros sárkányosok és még több más repülő esetében is helytálló egy az I-es kategóriánál gyengítettebb vizsgálat. Nem a vizsgálatot, hanem a lajstromozásra nem kötelezett repülőeszközöket vezetők minősítési kötelezettségét kérjük eltörölni!

Kérjük a siklórepülő szerkezetek bevizsgálása céljából szakszolgálati engedélyek megkövetelésének eltörlését!
Ezt már elértük 2009. márciusában. Így nincs mit eltörölni. Hanem azt kérjük, hogy az MRSz korábbi hatósági engedélyét erre vonatkozóan ne vonják vissza, és a vizsgálatokat az MRSz műszaki vezetői a korábbi hatóságilag elfogadott eljárás szerint, hatósági díjtétel külön megfizetése nélkül is végezhessék.

Kérjük a sárkányrepülők extrém sportként történő kategorizálásának eltörlését!
Ezzel egyetértek!

Kérjük a lajstromozásra nem kötelezett légi járművek hatósági típus engedélyeztetési kötelezettségének eltörlését!
Szerintem most sincs típus engedélyezési kötelezettség, csupán a hatóság szándékosan félreértelmez egy jogszabályt.

Kérjük egyes, eddig tilalom alá eső természetvédelmi légterek újra definiálását!
A természetvédelmi légterek a motor nélküli eszközökre nem fogalmaznak meg tiltásokat. Emiatt a motorosoknak kell petíciót benyújtani.

Kérjük hogy a nemzeti parkok területén a motor nélküli siklórepülést, mint rekreációs tevékenység űzését, szabályozott keretek között tegyék lehetővé!
Ez olyan, mintha most valakik azt szabályozatlanul engedélyeznék és ezt kifogásoljuk. Szerintem azt követeljük, hogy a lábról induló motor nélküli sportok űzői a turistákkal azonos elbírálás alá essenek, tehát bemehessenek a természetvédelmi területekre és elstartolhassanak onnan.

Valamint kérjük azt, hogy a szabad repüléssel kapcsolatos szabályozást, üzemeltetési és képzési feladatokat vegyék ki a hatósági szabályozás alól, és e faladatokat a sportági szakszövetség szakági szervezete lássa el!
A törvény szerint ez nem lehet hatósági szabályozás alatt. Így nem kérni, követelni kell, hogy a kormány a hatósággal tarttassa be a törvényt!