deviza alapú csalás ellen


Vendég

/ #26

2013-08-27 15:54

Nem csak, hogy támogatom azt amit írtál kedves Péter, hanem magam is zászlóvivőjének érzem magam az Általad leírtaknak megfelelően!
Sőt a Varga Mihály miniszter úrnak küldött levelemre (ma) kapott válasz arra predesztinál, hogy igen is lépni kell, mielőtt a kormány bármilyen határozatot hoz a Bankszövetség rendkívül fogyasztó ellenes hozzáállása kapcsán! Meggyőződésem, hogy a KORMÁNY NEM LÁTJA ÁT, hogy a bankok a költségvetést hogyan, milyen mértékben palizták át, egyszerű könyvelési (számviteli) manőverekkel! Az adóköteles profitszintet minimálisra vitték, miközben a tőke elszámolást az árfolyammozgásnak megfelelően folyamatosan növelve ezt tőkemozgásként könyvelték el! (Tehették, mert a tőke kiáramlás mindig kevesebb volt mint az adósi törlesztésekből befolyt összes bevétel! Ráadásul ellenőrzés sem működött!!!!)
Nem lehet elfogadni az ingatlanos, és a jelzálog alapú devizahitelek kiemelését, a hosszútávú megoldásokat! CSAK és KIZÁRÓLAG a minden devizahitelesre kiterjesztett a bankok által csalárd módon - az államot és a személyeket (hiteleseket) - megkárosító módon elvitt pénztömeget vissza kell követelni! Nincs államcsőd, nincs összeomlás, nincs sumákolás, nincs politika! Egy dolog van és lehet a tisztességes elszámolás; az eredeti szerződéskori árfolyamon, forinthitelként (kölcsönként)! Az árfolyamok alakulásával a bankok kartelleztek - ez tény, s mint ilyen bűncselekmény - ezért legfeljebb az éves infláció mértékének néhány százalékában lehet méltányolni a kamatok esetleges növekedését!