Kedvenc könyvsorozataink folytatásáért!

Véndögh

/ #39 Kresley Cole és társai

2013-08-13 21:13

Nagyon szeretném elolvasni az összes könyvét, a teljes sorozatot. Nekikezdtem, de amikor elfogytak a hivatalos fordítások, majd szembesültem azzal, hogy legalább további 20 kötetet kiadtak már, melyekre, ha kivárom, gyak. évi 1 kötettel 20 évet kellene várnom - besokalltam.
Most ha egy könyv szimpatikus, és eszembe jut, előbb rákeresek, megnézem, nem egy sorozat-e, és csak akkor olvasom el, ha önálló. Kivártam a Szürke 3. kötetét is pl.
Szerintem a kiadóknak a sorozatokkal ilyen esetben van most egy nagyon komoly problémája: a rajongói fordítások., Ezek közül bizony nem egy egészen jó minőségű, de néha az ember már annyira vágyik elolvasni a történetet, hogy beéri a lektorálatlan fordítással is.
A középfokú angolommal nem akarok nekiállni angolul olvasni, mert nem haladnék elég gyorsan vele, de fontolgatom, hogy megpróbálom magam felfejleszteni. Amit biztosan megteszek, az az, hogy a gyermekeim angoltudása 18 éves korukra olyan erős legyen, hogy olvashassanak. Én ennyit tudok tenni a magyar kiadók ellen. A Szepesi könyvet elkezdtem. 20 oldal. Untam. Visszavittem.