Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!

Narancsvirág

/ #59 Re: Re: Re:

2013-07-30 14:37

#47: dam - Re: Re:

Végigfutottam a hozzászólásokat, igen színesek a vélemények, de eddig még mindig senkinek eszébe nem jutott, hogy hallássérültek is vannak ezen a bolygón, akik csak felirat segítségével tudják megérteni a film mondanivalóját és nemcsak képkockák megbámulásával próbálja összerakni eggyé a film tartalmát, hogy tulajdonképpen miről is szólt az egész.

Hallássérültek számára a film felirat nélkül ÉLVEZHETETLEN!!!

Ha számodra időrablásnak számít egy feliratos film, akkor tök egyszerű: válaszd a szinkronosat vagy eredeti hangos filmet!

Eddig is mindig volt választási lehetőség! Szinkron, eredeti hang, felirat... Viszont most felirat kiszorításával, hallássérülteknek nem lesz választásuk, kimaradnak a mozi adta élvezetről, tehát lemondásra kényszerül!

Magam részéről ebben az évben még nem voltam moziban, mert volt olyan szerencsém, hogy azokat a filmeket, amiket szerettem volna megnézni, mind szinkronos volt! A párom empatikus ezen a téren is, pedig látom rajta, bizony ő is megnézte volna 1-2 filmet velem és neki sosem jelentett gondot feliratos változatát megnézni. Ezek után kénytelenek vagyunk megvárni, amíg nem jelennek meg DVD-n, csakhogy nem kárpótol a kimaradt moziélményért, amiért szívesen fizettem/fizettünk volna.

Több empátiát kedves dam és diszkriminálást kiradírozni a Föld felszínéről, nem a feliratot!