Nem akarunk Pécs Kertvárosában hulladéklerakót!

Lakó

/ #29 A mai délután, kora este

2013-05-30 20:50

Nem szeretnék az ablakomból konténereket látni, a zöld környezet helyett. Nem, akarom, ha valakik kocsival mégis kihordanák a szelektíven gyűjtött hulladékot, hogy szennyezzék a levegőt. Gyalogosan nem sokan fogják felkeresni, ha megszüntetik az UFÓ-kat akkor a kukákban fog landolni minden hulladék! Mert ez lesz kényelmesebb megoldás az embereknek!
Mi a biztosíték arra, hogy a veszélyes hulladékok mindig megfelelően lesznek kezelve és nem károsítják a környezetet? Hogyan akarják megoldni a közlekedést, hogy a hulladékátvevő megközelítése ne legyen balesetveszélyes? Elhangzott, hogy a panelok közé csak nem lehet beépíteni, akkor most hol van, ez a hely ha nem a panelok közvetlen környezetébe? Árpád város és a Siklósi út is nagyon közel van!
Példa: Ha, kifolyik az akkumulátor sav és szennyezi a talajt, az a Postavölgyieket és Nagyárpádiakat fogja jobban sújtani, de azért a panelosok egészségére se lesz jó hatással. Itt nem az a kérdés, hogy szükség van vagy nincs a létesítményre, hanem az, hogy miért ide tervezték és kezdték el építeni? Miért nem tájékoztatták erről a lakosságot? Mit titkolnak még mindig? Véletlenül az is elhangzott, hogy nincsenek tervek, később pedig az hogy vannak, de titkosak, utána pedig megkérik és megkérdezik, hogy mit tárhatnak az eddigi tervekből a lakosság elé? ! Egy hulladék átvevő tervét miért kell titkosítani? Miért nem lehet bármikor bárkinek megnézni, betekintést nyerni bele? Mielőtt bárki le idiótázna és hasonló szép jelzőkkel illetne, tájékoztatom, hogy pontosan tudom miről van szó, mi a különbség a szemét és az alternatív, vagy szelektív hulladék között. Foglakozásokat is tartottam már ilyen témával kapcsolatba is. Előnyben részesítem az alternatív megoldásokat, a fenntarthatóságot és a tudatosságot szem előtt tartva. De, itt ebben a környezetben elutasítom és nem szeretném hogy megépüljön. Persze az EU felé ezt valahogyan tálalni kell, és bizony pénzügyi vonzata is van, de nem ez a legnagyobb gond, hanem hogy akiknek a zsebükbe pattanna ebből nem kevés, hogyan jutnak a "megérdemelt" pénzükhöz minél előbb, hiszen sürget az idő és itt nem csak a projekt befejezésének határidejére gondolok! Nem sokára ciklusváltás!