Nem akarunk Pécs Kertvárosában hulladéklerakót!

Lakó

#26 Re:

2013-05-30 20:25

#3: Környezetvédő -

Ön szerint nem rakják le a hulladékot? Nem szemét van írva! Ön tudja mi a szemét és a hulladék között a különbség? Nem nekem illett volna tájékozódni, hanem az illetékeseknek illett volna a lakosságot tájékoztatni, hogy mit terveznek ide építeni és nem a lakóknak kellene nyomozni, hogy mi is történik, miért vonultak fel a gépek és teszik tönkre a környezetet!

Attól, hogy ide 8 konténert terveznek, ami zárt nem jelenti azt, hogy nem történnik és történhet környezetszennyezés! Ráadásul rettentően balesetveszélyes helyet jelöltek ki a zöldövezeti lakókörnyezetben, a panel és a családi házak közvetlen szomszédságában. Ablakomból nem szeretnék konténereket, gépeket megálló autókat látni a zöld környezett helyett! Mikor ide költöztünk, akkor fákat ültettek, abból pár év elteltével kivágtak 1 sort, mert garázsokat építettek, akkor is elfelejtették a lakosságot tájékoztatni, csak a kondérhoz közel esők ismerőseik tudtak róla. Utána, elkezdett kiépülni az út túl oldala, a házak közé betettek 1 benzinkutat, az évek folyamán 2 fasor az 58-as út mentén szintén kihalt, senki nem pótolta.Viszonz kaptunk útszéli zöldségeseket, akik szintén közvetve és közvetlenül is szenyezik a környezetett. Most, pedig ide akarják egy erősen zajos és szennyezett városrészre ápíteni a hulladékátvevőt is. Az EON tarfói mellé!

Nem inkább mentesíteni kellene  a környezeti ártalmaktól a területet és nem terhelni felslegesen?

Ön ha környezet védő, akkor nagyon tájékozatlan, ajánlom fogyelmébe az országosan induló ökoköröket! Tanuljon egy kicsit a fenntartjatóságról és a tudatosságról!

Lenne még miről írni, de feleslegesnek tartom, hiszen azt se tudom hol él és mennyire érintett a támában.

Lakó

#27 Re:

2013-05-30 20:36

#18: Mérnök -

Sajnos valóban igaz, ma is csak a Postavölgyieket emlegették, pedig sok kertvárosi is megjelent..........., a Siklósi útról és Nagyárpádi részről  is.

Pont az ablakommal szembe épül, szép kilátás a 4. emeletről.

Nem elég a trafó, a benzinkút, a zöldségesek, az egyik pont velünk szembe. :) A kis fákat is elültették annak idején pár év elteltével kivágták az egyik fasort, mert kellett garázsnak a hely, amiben sokszor naphosszatt flexelnek, kalapálnak............

Lakó

#28 Re: Kertvárosi

2013-05-30 20:47

#20: - Kertvárosi

Kedves Ketvárosi! Te biztosan távolabb laksz és nem érint a téma. Szerinted mi a biztosíték arra, hogy nem fog kifolyni mondjuk egy akkumulátorból a benne lávő káros anyag? De ez csak 1 példa. Éppen ezért, mert már túlterhet a környezet. az 58-as út mellett nem kéne mégjobban terhekni, sem zajjal sem porral, sem egyéb dologgal.

Inkább mentesíteni kellene ezektől a környzetet, hogy élhetőbb legyen a lakók számára.

Kívánom, épüljön a Te ablakod alá, elé is 1 ilyen szép létesítmény,akkor nyilatkozzhatsz így, addig nem!

Balesetveszélyes a megközelítése is! Kinek a kényelmét szolgálná? Az itt lakókét biztosan nem.

stb.

 

Lakó

#29 A mai délután, kora este

2013-05-30 20:50

Nem szeretnék az ablakomból konténereket látni, a zöld környezet helyett. Nem, akarom, ha valakik kocsival mégis kihordanák a szelektíven gyűjtött hulladékot, hogy szennyezzék a levegőt. Gyalogosan nem sokan fogják felkeresni, ha megszüntetik az UFÓ-kat akkor a kukákban fog landolni minden hulladék! Mert ez lesz kényelmesebb megoldás az embereknek!
Mi a biztosíték arra, hogy a veszélyes hulladékok mindig megfelelően lesznek kezelve és nem károsítják a környezetet? Hogyan akarják megoldni a közlekedést, hogy a hulladékátvevő megközelítése ne legyen balesetveszélyes? Elhangzott, hogy a panelok közé csak nem lehet beépíteni, akkor most hol van, ez a hely ha nem a panelok közvetlen környezetébe? Árpád város és a Siklósi út is nagyon közel van!
Példa: Ha, kifolyik az akkumulátor sav és szennyezi a talajt, az a Postavölgyieket és Nagyárpádiakat fogja jobban sújtani, de azért a panelosok egészségére se lesz jó hatással. Itt nem az a kérdés, hogy szükség van vagy nincs a létesítményre, hanem az, hogy miért ide tervezték és kezdték el építeni? Miért nem tájékoztatták erről a lakosságot? Mit titkolnak még mindig? Véletlenül az is elhangzott, hogy nincsenek tervek, később pedig az hogy vannak, de titkosak, utána pedig megkérik és megkérdezik, hogy mit tárhatnak az eddigi tervekből a lakosság elé? ! Egy hulladék átvevő tervét miért kell titkosítani? Miért nem lehet bármikor bárkinek megnézni, betekintést nyerni bele? Mielőtt bárki le idiótázna és hasonló szép jelzőkkel illetne, tájékoztatom, hogy pontosan tudom miről van szó, mi a különbség a szemét és az alternatív, vagy szelektív hulladék között. Foglakozásokat is tartottam már ilyen témával kapcsolatba is. Előnyben részesítem az alternatív megoldásokat, a fenntarthatóságot és a tudatosságot szem előtt tartva. De, itt ebben a környezetben elutasítom és nem szeretném hogy megépüljön. Persze az EU felé ezt valahogyan tálalni kell, és bizony pénzügyi vonzata is van, de nem ez a legnagyobb gond, hanem hogy akiknek a zsebükbe pattanna ebből nem kevés, hogyan jutnak a "megérdemelt" pénzükhöz minél előbb, hiszen sürget az idő és itt nem csak a projekt befejezésének határidejére gondolok! Nem sokára ciklusváltás!

Vendég

#30

2013-05-30 21:14

Hulladéklerakó a kertvárosban? borzalmas.szörnyű hogy ilyen gondolata legyen valakinek,hogy a lakosság közelében szeméttelepet épít,mikor annyi kieső terület van Pécsett ahol senkit sem zavarna.Szmákné Grasics Ildikó.Nagypostavölgy.
Postavölgyi

#31

2013-05-31 09:29

Kedves Mérnök!
Elbeszélünk egymás mellett!! A hulladéklerakó/átrakó létesítésével egyetértek, de tegyék a városon kívül. Ne az én ingatlanom mellé, ahol kever majd a böszme nagy teherautó (ami elszállítja a mocskot), úgy, hogy az amúgy is elértéktelenedő ingatlanom még tovább értéktelenedik ettől a beruházástól.Ha annyira szép, egészséges, hasznos, stb. tegyék a belvárosba-ott nem szemetelnek az emberek? Ők majd elegánsan beülnek az autójukba és elhozzák a postavölgyiek lerakójába a szemetüket, hisz nekünk mindegy. Egyetért mérnők úr?
Postavölgyi

#32

2013-05-31 09:32

A Lakó felszólaló a szívemből szólt!!
Árpádvárosi szülő

#33 Idézet a bama.hu cikkének egyik hozzászólójától:

2013-05-31 16:18

37. lakos0012013. május 31. 15:27
"1. Hulladékudvar elnevezésű objektum épül. Ezt az 5/2002 (X.29) KVVM rendelet szabályozza. Ezen rendelet 4.§-a írja elő a lakosság tájékoztatását. Itt 6 pontban sorolja mit kellene (kellett volna nekünk elmondjanak). Nos ez tegnap sem sikerült. Kedves Biokim tulajdonos nagyon kedvesen mosolyogva nem mondott semmit. Amiket kérdeztünk az nem lehet titok, és az az indok sem elfogadható, hogy nincs kompetenciája. A jogszabály az önkormányzat és az üzemeltető KÖTELESSÉGÉVÉ teszi a tájékoztatást, ehhez képest az önkormányzat nem ért rá, aki meg jött az nem ért hozzá.

2. A tervezett hulladékudvar közvetlen szomszédságában (20 méterre!!!) van a környék ívóviz tározója!!!!!! Ebből iszik Szellemváros, Postavölgy és Kertváros jó része!!

3. az az út ahonnan leágazik nem alkalmas tehergépkocsik közlekedésére, súlykorlát is van kinn. Például egy 5 köbös betontörmeléket szállító tehergépkocsit nem bír el az útfelület, ahogy sajnos bizonyította is (Tesco építkezés). Akkor sem ha levetetik a táblát. Ezen az úton jönnek haza gyermekeink ha lekésíik az óránként járó buszt!!! Itt megy a Tescoba teljes Szellemváros, babakocsistól gyerekestől. Hiszen járdát sem a Harkányi úton, sem a Posztavölgyi úton nem jutott eszükbe építeni!! Az hogy a beszállításra reggel és munkaidő végén fognak ráérni a polgárok, az természetes, de pont akkor kellene mindenkinek sietni munkába, haza épp ezen útvonalon. A bejárat rossz helyen van, azt a trafóház felől, ahol most állnak a munkagépek, kell legyen. Ez önmagában megoldana pár problémát.

4. Titokban folyt itt minden. A tervezés, az engedélyezés, az állítólagos bejelentés is (melyről egyetlen konkrtét médiát, és időpontot sem tunak megnevezni...) és legvégül az építkezés is. Előbb azt hittük szélesítik az utat, amikor a bozótot kiírtoták, majd azt hittük a villanyvezetékek a világítást fogják szolgálni, hogy aki pl. télen sötétben gyalogol haza lásson valamit, esetleg őt is lássák. Már alapoztak amikor a tábla (semmitmondó tartalommal) kikerült. Azóta hírzárlat, hazudozás, titokra hivatkozás (!!!!!).

5. erőszakos kérésre konkrétan elhangzott, hogy autógumi, akkumulátorok, elemek lesznek többek között tárolva. Az információk szerint a városból összegyűjtött UFÓ-k (szelektív gyűjtők) kerülnek itt leürítésre, nem pedig a nekünk hazudott saját szemetünk. Ahogy az eperfásban sem az ott lakók szemete van!!! Ha viszont szállítani kell akkor miért nem szállítják kicsit tovább, mondjuk abba az ipari parkba, mely kong az ürességtől....

Ez az udvar maximum 5 embernek ad munkát és nem 100-nak mint valaki idehazudta. Fenti jogszabályban van milyen feltételekkel (személyi, teknikai) kell rendelkezzen.

Úgy hiszem egy jogállamban természetes, hogy vannak jogok és kötelességek is. Csak annyit kérünk, hogy teljesítsék a kötelességüket, és ne lepődjenek meg ha mi a jogainkat gyakoroljuk. Nagyon fontos, hogy nekik nincs joguk, csak abban ami nekünk kötelességünk. Márpedig nem kötelességünk tűrni a félrevezetést, semmibe vevést.

Nem akarunk a hulladéktelep mögött élni, és igenis csökken a házak értéke. Amikor valahol utat építenek kifizettetik az értéknövekedést a lakókkal. Nálunk, hogy lesz? Minimum építményadó elengedés kellene legyen."
Ezekkel a sorokkal teljesen egyet értek, mert ez az igazság.
ÉN

#34 Én

2013-05-31 21:35

Életképes

#22
2013-05-30 12:36

A hozzászólok értelmisége szintje lenyűgözően alacsony.

Nem kéne ilyen buta tagoknak megszólalni,mert magyarul nem tud az biztos.... ha te szólsz hozzá az értelmiséged szintje látszik is :)

 

Egyébként semmi másról nincs szó,mint rengeteg pénz elhelyezéséről egyes "szemétládák" zsebébe!
A többi csak mese.
Tisztesség nélkül nincs tisztességes élet!Mostanában pedig egyre inkább hiánycikk lett a tisztesség az empátia és a jóakarat is.

Lakó

#35 Re:

2013-05-31 23:05

#1: -

Kedves Pécsiek! Ismét segítségeteket kérem. 4.-én Posta völgyben lesz megtartva 18 órakor a részönkormányzati összejövetel a Szelektív hulladék udvar ügyében. Össze akarjuk gyűjteni a kérdéseket hogy kinyomtassuk és oda adjuk az illetékeseknek megválaszolásra, azért hogy ne a egymás túlkiabálása legyen mérvadó, mert az sehova nem vezet. Kérlek az üzenetet oszd meg az ismerőseid között, privát üzenetben is elküldheted nekik. A választ privát üzentben kérjük, többen is fogjuk gyűjteni és rendezni a nyomtatáshoz, az egyik összekötő személy én leszek. Most kivételesen ne a megszokott email címre írjatok, hanem a faberlic12@gmail.com címre lehet küldeni a privát üzenetben a kérdéseket, amit felszeretnétek tenni a "szakembereknek" az illetékeseknek. Köszönöm a segítséget. Várom a kérdéseket hogy legyen idő rendezni és kinyomtatni. Erika

völgyi

#36

2013-06-04 08:33

Ne ide!Ipari Park?Pont ilyenért találták ki, nem?

Vendég

#37 Re: Moór Eszter

2018-02-15 23:34

#7: -  

Az informàció hiánya nem bűn, de annak hiànyàban megnyilatkozni nem korrekt dolog volt...

Remélem azóta megnyugodott és belàtja, semmilyen negatív vonatkozàsa nem lett az objektum megépítésének, sőt egy-két pozitív hatàsa jelentkezett (pl. a környéken sz illegálus hulladék lerskàs mértéke jelentősen csökjent, sokaknak hasznis, hogy költségtakarékisan lerakhatják saját hàztartásukban jeletkezett szelektív hulladékjaikat, stb.

Ráadásul megnyugodhat, elég közel van a "kertemhez"...

Utólag is csak annyit: nekem semmi közöm nem volt a tetvezéyhez és a programról vsló előzetes tàjékoztatáshoz, mivel ennek utáns lettem képviselő.

Amikor ez a döntés született, együtt nem vettünk részt a közmeghallgatáson, akkor sajnos  nem voltunk elég aktívak. Tanulsàg!

Ahogy fény derült az ügyre, mindent megtettem a pontos tàjékoztatás és a korrekt megoldàs érdekében.

Persze név nèlkül, màs kontójára mindent lehet, persze ezzel nem minden embertípus él (vissza)

Akkor ki és miért is felel?!

Ha van kedve, visszajelezheti véleményét fentiekkel kapcsolatban, szí esen venném és érdeklődve várom.

Üdvözlettel: moór eszter, Pécs-postavölgyi lakos