A GEO-nak Székesfehérváron a helye!

Kiss Sándor

/ #23

2013-05-30 10:59

Kedves Olvasók!
Pusszantom a négyeskét. A 4. hozzászóló azt várja a kikerülő diák tudja azonnal használni a műszereket, bármilyen típusú, korú is az. Arról elfelejtkezik, hogy az iskola dolga egy alap nyújtás, a többi képzés és az után képzés a cége feladata. Természetesen minden geodéta vállalkozásnál ugye kell lenni egy beosztott mérnöknek, vezető mérnöknek, vizsgálónak. (A vezető mérnök feladata nevelni a csemetét) Egy földmérő nem földmérő.... A GPS-től sokan csodát várnak (a technika csoda), de ne várjanak. Ez egy mérési módszer, amely kiegészíti a régebbi (hagyományos mérő eszközöket szalag, szögprizma, mérőállomások,) módszereket. Kizárólag vegyes technikát szabad használni. Próbáljon GPS-sel mérni a Nagy Hideg-hegy lábánál a völgybe. (Örül ha alappontot létesít).. Lehetne még sorolni.
Kocsmázás: Ne legyünk álszentek: Négyeske, lehet antialkoholista? Az alkohol kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg.
A GEO: Ott jó ahol van. Ott a helye. Miért is? Selmecbánya, ugye elkerült tőlünk. Sopronban nem volt földmérő képzés, (most tekintsünk el a BME kihelyezett tagozattól). A (NYME) Soproni Egyetemen nincs hely, nem lenne hova tenni az iskola eszközeit. A legfontosabb szempont: nem Budapesten van, nyugis hely, ország közepe nem úgy mint Sopron. Székesfehérvár szinte minden honnan egyenlő távolságra van, jó közlekedéssel. Sopronnak nem ártana inkább bányászatot oktatni, mert lassan kihal a szakma, pláne bányászat nélkül. Külföldieket is lehetne oktatni csak a szakma tovább éljen Javaslom az építőmérnöki szak megindítását az iskolában. A volt Jáky a szomszédságban van. Ezt az iskolát is tönkre vágták. A Jáky iskolát is vissza kellene hozni és vasútépítés oktatással kiegészíteni. Budapesten megszüntették a Kvassay SZKI-t is, vagy 5 éve. 1995-től folyamatosan züllesztik szét a magyarországi oktatást. Mikor lesz vége???????
Nincs pénz az oktatásra???? A befizetett adók, tandíjak hova lesznek?