Nem akarunk Pécs Kertvárosában hulladéklerakót!

Mérnök

/ #21 Re:

2013-05-30 08:42

#19: Postavölgyi -

Kedves Postavölgyi. Kicsit félreértett engem. Én nem a hulladékudvar (ha az épül...) ellen tiltakozom, sőt... Aki látott már regionális lerakót, átrakó állomást, hulladékudvart, illegális erdőszéli hulladékhalmot, az tudja mi a különbség ezek között.

(Környezetvédelmi szempontból hasznos és fontos, hogy a lakoságnál keletkező, kiemelten kezelendő hulladékok (pl. lejárt elem, gyógyszer, festékes göngyöleg, stb.), illetve a hasznosítható hulladékok (papír, műanyag, fém, stb) megfelelő módon kerüljenek összegyűjtésre és ártlmatlanításra! Ilyen létesítményt azért célszerű lakóterületek közelébe építeni, mert így megközelíthető és talán könnyebben ráveszi magát a polgár, h pl boltba menet, vagy tankolás után bevigye a maga kis fénycsövét, festékmaradékát, stb a hulladékudvarra. Mert hát lássuk be, sokan még a szelektív kukáig sem viszik el a műanyag palackjukat, és a lejárt elemet is simán bedobják a kommunális kukákba)

Nekem az okoz bosszúságot, hogy a környékbeli lakosságot nem tájékoztatják, emiatt mindenféle rémhírek terjednek, és keltenek hamis "pánikot". Továbbá hiányolom, hogy a szabadidő hasznos és kellemes eltöltését biztosító parkok, játszóterek, sportpályák hiányoznak, illetve ahol megépültek, nincsenek karban tarva.