MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT


Vendég

/ #44

2013-05-23 08:22

Angliában ma is úgy van, hogy szülni mész csak be, mikor már 3-4 ujjnyira nyitva vagy (ha előbb mész be, hazaküldenek), aztán szülés után sipirc haza. Tudják (mármint az eü. dolgozók, nem az anyák), hogy ennek nagyobb a kockázata, és több anya és baba hal meg. Angliában és itthon is akkor kapsz rendes ellátást, ha megfizeted. Itt meg arra nincs meg a választás szabadsága, hogy az alap egészségbiztosításodért cserébe hosszabb kórházi ellátást kérhess. Csak ha fizetsz pluszban. Ezt azért nem lenne jó elérni.
Egyébként a választás szabadsága itthon úgy tudom, most is adott, a petíció inkább arról kellene, hogy szóljon, hogy ezt egyértelműen, minden esetben jelezzék a szülők felé.
Én szívem szerint azt támogatnám, hogy szülés kórházi körülmények között, de az én tempómban, gyerekágyra 3-5 napra, állapottól függően meg legyen ELÉG olyan fizetős szoba és hozzá csecsemősnővér (!!!), ahol lehetőség van rá, hogy szobánként max. két anyuka, de arra is, hogy családi szoba: apa-anya-baba ott van, benn alszik, és az eü. személyzeten kívül senki nem zavarja őket. Én kifizetném, összeszedném ennek a többletköltségét, mert (szerintem) igenis számít.
Ma ilyen "hotelszolgáltatás" elérhető magánkórházakban, csakhogy ezeknek meg az orvosi ellátás-színvonala nem elegendő (számomra), azaz: problémás terhességgel nem foglalkoznak, és a Maternity-t (volt Kútvölgyi) kivéve PIC sincs a közelben, de a Maternity-nél is csak olyan, ahova csak olyan babákat tudnak fogadni, akik maguk tudnak lélegezni.
Szívesen vennék olyan "magánkórház-részleget", amely mondjuk egy Honvédkórházban vagy egy SOTE-n működik, fizikailag ott van, akár egy szomszédos épületben, vagy egy másik szárnyban, de az ellátás és a finanszírozás szétválasztott.

Aztán ott van az is, hogy ki tudja, kinek mi van megírva...
Sajnos túl vagyok olyan helyzeten, amikor a legjobb (orvosi) ellátás sem segített, és ha tudom előre, akkor inkább vele töltöm azt a pár órát ölelgetve, nem PIC-en inkubátorban nézve, dehát ezt nem lehet előre tudni, hiszen hány és hány baba marad életben, (és sok esetben egészségben is), akinek a helyben lévő PIC segített...