Veszprém belvárosért

GoodOldJohn

/ #9 Veszprém.

2013-05-19 08:08

Tisztelt Uraim,Hölgyeim!3éve költöztem a Király-koronázások városából-szülővárosomból-Gizella királyné városába amit nagyon megszerettem.E háromév leforgása alatt igyekeztem apró dolgokat tenni a Köz javára ahogy jó és lokálpatrióta emberként szerintem szükséges.Nem magy dolgokra kell gondolni mivel egy abszolute kis ember vagyok kinek tudása szerény és véges.Első felajánlásom a város javára-Ingyenes munka-végzés,szabadságidőmben-2010juniusában az Erzsébet sétányon található Múzeumalapitó LACZKÓ DEZSŐ piarista paptanár szobrának teljes körű felújitása volt kompletten hogy a koszorút elhelyezni és megemlékezni érkező szervezetek,egyesületek ne 4m-távolságból,vurstliban régen játszható karika-dobálós megnyerheti modon helyezzék el koszorúikat és a megemlékezés virágait annak az embernek a szobránál akinek Veszprém városa igen sokat köszönhet.A magas ,szobrot szinte alapzat magasságáig elboritó,elburjánzott növényzetet sikerült eltávolitani -kúszó boróka-és 4hét kemény munka után igen jó érzéssel szivemben,átadtam a megujúlt Lazkó Dezső szobrot 2010.augusztusában.Boldog és elégedett voltam mert kétkezi munkámmal tettem le valamit Veszprém város asztalára szerény tudásomhoz képest.Az elvégzett munkámért kapott elismerő oklevelet -és a munkáról készitett teljes ,komplett fényképfelvétel sorozatot-ma is örzöm.Azóta sokszor jártam arra és az elmúlt időszak folyamán egyre morcosabb és dühösebb lettem.Mert!Mindenre van pénz ebben a gyönyörű városban-amit tiszta szivemből SZERETEK!!!-amit a város-vezetősége jónak lát...DE CSAK ARRA!Sajnos!Laczkó Dezső felújitott szobra körül van egy kb.2x2méteres földsáv mely arra szolgál ,hogy élő -évszaknak megfelelő- virágokat pl.tulipánt,árvácskát s.t.b.ültethessenek bele.A városban mindenütt vannak ilyen részek amerre járunk.Szépen,virágositva!De az elmúlt 3év folyamán SENKINEK!!!!nem jutott eszébe,hogy a TISZTELET JELEKÉNT-Lásd utókor hálája...-a felújitott Medgyessy-szobor köré pár szál virágocskát ültessen.Pedig tudomásom szerint van pár szervezet,klub s.t.b.a városban aki LACZKÓ DEZSŐ nevét viseli és még koszorúzni is kijár e szoborhoz...Ez engem IGENIS FELHÁBORIT,persze lehet, hogy csak azért mert vén hülye vagyok már vagy minden apró dolgot túlreagáló eszement idióta.Más.Következő Veszprémi ténykedésem az Alsóvárosi temetőben nyugvó I.Világháborús HŐSEINKNEK,Honvédjeink 2011-ben elképesztő és gyalázatos állapotban lévő sirjainak és a Főoszlopnak -TELJESKÖRŰ FELÚJITÁSÁRA VONATKOZÓ-lépéseim.Magyar Hadisirgondozó Szövetség,Honvédelmi Minisztérium,VMPM.Hiv.Támogatókra találtam és Hála Istennek és még pár embernek B.PESTEN és VESZPRÉMBEN, a FŐOSZLOP-KERESZTES-és a sirok felújitása-átadása-természetesen nagy csinna-drattával megtörtént.A 362 katonának tett 2011-es IGÉRETEMET mely arról szólt ,hogy addig nem nyugszom mig sirhelyeik felújitása meg nem történik,Sikerült beváltanom.Igen -igen JÓLESŐ ÉRZÉS volt..Ez a ''PROJEKT''48millióHUF-ból valósult meg melyhez a fent emlitett állami szervek és a VMPM-is hozzájárult.Múltkori,Alsóvárosi temetőben tett sétám alkalmával viszont-BORZASZTÓAN KIAKADTAM!!!-és a helyhez nagyon nem méltó módon -MAGAMBAN!-nagyonnn elkezdtem K....a A......-ni.Mert??A felújitott sirhelyektől kb .50m távolságra a I.Vh-s Hőseink siremlékeinek régi,EREDETI sirkövei egymás mellé fektetve-Ledobálva???-ott fekszenek a földön a felújitott HŐSI SIRKERTTŐL 50-m-re.B...d Meg!Fotó-felvételeim MEGVANNAK,ilyen irányú igény esetén MEGTEKINTHETŐEK!Én felháborodtam!Mert a 48millió HUF-ból nem került ki annyi pénz ,hogy a régi köveket elszállitsák a temetőből és megfelelő helyen tárolják???Világ életemben utáltam a kapzsi embereket és a félmunkát!Szóval megint a vén hülye Érzékenységem...Más.A Bakony háztól és a L.D.Múzeumtól 300m-re szintén az Alsó-városi temető Erzsébet sétány felöli traktusán található egy csodaszép,impozáns5m magas homokkő feszület mely valószinüsithetőleg a temető eredeti,régi FŐKERESZTJE volt.Nem egy kerti törpéről beszélek hanem egy 5mmagas,impozáns, 2 szobor-alakkal ellátott/Jézus és a Szüz Anya /1800-as években készülhetett ,igen siralmas állapotban lévő,elhanyagolt,lepusztult FŐKERESZTRŐL!!Jézus alsó lábszára és a ...Uram bocsá!...Szüz Anya Feje már hiányzik.Felhivtam számtalan esetben mind egyházi mind világi vonalon ERRE A SÚLYOS PROBLÉMÁRA minden városunkban élő IGEN MAGAS BEOSZTÁSBAN LÉVŐ PROMINENS VEZETŐ figyelmét és kértem -Ó én BALGA-hogy Drága méltóságos és nagyságos főeminenciás uraim,Gizella királyné városában és a Szűz Anya ORSZÁGÁBAN ne legyen már ilyen égbekiálltó csúfság!!!FEJETLEN SZŰZ MÁRIA.Ezidáig Kérő szavaim pusztába kiálltott szavak voltak.Le se Sz...-nak....Pedig minden vasárnap biztos templomba járnak és hányják magukra a keresztet.Hát szerintem rájuk fér...Más.A Dózsa városi,Dózsa iskola keritésébe beépitett 1905-ös AMERIKÁS VÖRÖSKÖ_FESZÜLET FELÚJITÁSÁRA tett 2011-2012-es javaslatomat is végre siker koronázta.Felújitásra került-szép lett.Plusz egy pirospont.Más.A Belváros Projekt GŐZERŐVEL ZAJLIK.HURRÁ!!!Olyan szépek leszünk hogy csak na.5MILLIÁRDBA KERÜL!Ki nem Sz.....-ja le?Csak szép legyen.A Kinai burkoló-kő alkalmazásával nagyon szép pénzek vándorolhatnak bizonyos bankszámlákra de nem baj mert a hülyegyerek ugyse tudja megkülönböztetni a Svéd Gránittól.Nem igaz??Mi meg ugyis annyira kivagyunk má IDEGILEG a Sressztől ,hogy ránk fér egy féléves Thai-földi nyaralás.Mert Ön megérdemli.Az aluljáróról nem irok mert nem vagyok se épitész se kerekes-székes honpolgár-HÁLA ISTENNEK...-de még bolt-tulajdonos se..A Körforgalom biztosan megállná a helyét egy eus fővárosban mert bazinagy,gigantomán AGYRÉM mint a Húszemeletes de sebaj.Voltak -vannak-lesznek Gigantomán Cezaró-mániások mindig.Ők a Psychologusok kedveltjei..Más.A húszemeletes alatt található CSEROVSZKY 100NM-es TERRACOTTA-PANNÓJA.KURIÓZUM,szerintem világszám nemsok található belőle MAGYAR HAZÁNKBAN.Érdemes FIGYELMESEN MEGTEKINTENI!MINDEN VESZPRÉMI KEDVES és NEMKEDVES Városlakó honfitársamnak ajánlom megtekintését.Megéri.Renovációs felújitása ,felületvédelme is benne van az 5MILLIÁRDOS projektben??kb.3-4 millió huf.Cholnoky Jenő és Simonyi Zsigmond -gondolom nem kell Őket bemutatni...-bronzfejdiszes Carrarai márványtáblája is felújitásra kerül??? mert a KOSSUTH utca FŐHELYEIN VANNAK MINDKETTEN...A Várkapu felujitása igen szép mutatvány!!!Főleg összegszerűségét tekintve.150-200millió ide vagy oda ,ugyan már.?Itt mindenre van pénz! A Várnegyed Összes OLVASHATATLAN 40x30-as tábláinak Betű-felirat felújitására is lessz pár százezer HUF???Persze ne olvassgasson a turista hanem nézelődjön.Az a dolga...Csikász-GALÉRIA.Emléktábla olvashatatlan,siremléke a Dózsa Temetőben GYALÁZATOS.!KIT ÉRDEKEL???!Szaléziánium.VÁROSUNK-Várnegyed ÚJ ÉKESSÉGE.Valóban az!!!Értelmes és érdemes dolog és kellett.Nálam csak egy szépséghibája van.PADÁNYI BIRÓ MÁRTON püspök úrnak Emlékszobája van kialakitva a Szaléziánumban ugyanakkor igen MIVES MUNKÁJÚ SIREMLÉKE A SZENT MIHÁLY BAZILIKA ALTEMPLOMÁBAN GYALÁZATOS ÁLLAPOTBAN ROMLADOZIK,ELHAGYOTTAN ÉS ELHANYAGOLTAN.A Szaléziánumtól,az ÉRSEKI PALOTÁTÓL és 900millióért felújitott hajdani lakóházától 100m-re!!!Felújitása nem KUTYAKÖTELESSÉGE LETT VOLNA MÁR RÉG VESZPRÉM VÁROSÁNAK.Kisgyermekként olvastam a TARTUFFE-t de sohasem tudtam vele azonosulni.Van akiknek sikerül....Ilyenkor szoktam kérdezni barátaimtól:Hányjak vagy köpjek.De nem teszem egyiket sem.Ez Magyarország s akinek nem tetszik az elmehet.Hát egyre többen fogunk elmenni ebből az állampolgárait,HŐSEIT,TÖRTÉNELMI NAGYJAIT-és azok EMLÉKÉT GONDOZÓ -ÁPOLÓ Szeretett és DRÁGA HAZÁNKBÓL...-Azt hiszem.-Az általam közöltek valós,személyes tapasztalataim melyek valódiságát film és fotó-anyagokkal tudom álátámasztani.Véleményem- sem politikai sem vallási egyetlen csoporthoz sem tartozom és nem is fogok tartozni soha-egyéni vélemény mely Önmagam által mindennemű befolyásolás nélkül közoltem Önökkel a TELJESSÉG IGÉNYÉVEL 2013.május 19-napján,Magyarországon.