Küzdjünk együtt! Ne vegyék el a beteg gyermekek támogatásait!

K. Laura

/ #558 Az sem számít ha az ember meggyógyul

2013-05-13 10:57

Teljes mértékben egyetértek a petícióval. Jómagam is asztmás voltam/vagyok kicsi gyerekkorom óta. Hála az égnek kb. 1 éve tünetmentes lettem egyik napról a másikra (étrend, életmód, környezetcsere után). Úgy döntöttem nem szedek gyógyszereket ha kell, ha nem.

Emiatt ugye, elvesztettem a támogatást. A "szakorvos" akkor is felírt mindenfélét (Ventolin, Flixotide, Theospirex...) ha nem is volt rá szükségem, mert én JÓL VOLTAM! Ezt mondtam neki is, ne írjon gyógyszert, nincs rá szükségem, de a válasza 3hónap után is csak annyi volt:
"Azért szedje csak a gyógyszereit!"
(persze mert az neki bevétel a gyártótól)

Hát én nem szedtem, felírta aztán ment a süllyesztőbe a recept.
Gondolom ezt valahol nyilvántartják, mert egyszer csak azt mondták, hogy nem vagyok jogosult támogatásra, mivel nem szedem rendszeresen a felírt gyógyszereket. NA PONT EZT AKARTAM ELKERÜLNI.

Ahelyett, hogy örülnének, hogy jéé van akinek elmúlt a betegsége, tömik belé a gyógyszert ha kell ha nem. Aztán rájöttek, hogy ez sokkal jövedelmezőbb ha a támogatást is megvonják, így a kedves GYÓGYSZERGYÁRAK és a drága EGÉSZSÉGÜGY karöltve nyerészkedhet a beteg embereken. Mert egy anya, ha nem is eszik emiatt, akkor is megveszi beteg gyermekének gyógyszerét! És ezt nagyon jól tudják és egyre pofátlanabbul ki is használják!

Ha nekem kiújulna az asztmám, fogalmam sincs miből venném meg az 5600Ft-os Flixotide-ot, a 900Ft-os Ventolint és az 1700Ft-os Theospirex-et... DE ÁLLAMBÁCSINAK BIZTOS ERRE IS LENNE EGY REMEK ÖTLETE, hiszen csak mi hisszük, hogy szegények vagyunk, mert a gazdaság dübörög, a fizetések/nyugdíjak nőnek, a rezsi csökken... kész paradicsomi környezetben élünk...