Szorítsák szigorú törvényes keretek közé az álláshirdetéseket!

Ungarnisteinekatastrofe

/ #9

2013-04-24 19:43

Az álláshirdetések 98%-a kamu, statisztikai vagy adatgyűjtés céljából készült. Ha összehasonlítják egy német álláshirdetéssel (alább találomra idemásoltam egyet)a legtöbb magyar álláshirdetést akkor a következő különbségeket lehet találni:
1. A magyar álláshirdetések zöménél a cég inkognitóban van. (Pl. magyar nagyvállalati partnerünk részére keresünk....) Ne haragudjon a világ, ha már egyszer a személyes adataimat elvárja egy cég, akkor pofátlanságnak tartom hogy ő a névtelenségbe burkolózva sunyít. A német cég viszont a hirdetésben bemutatkozik.
2. A német cég a jelentkezési határidőt megjelöli. A legtöbb magyar álláshirdetésben ilyen nincs.
3. A német cég a pontos címét és a felvilágosítást nyújtó személy nevét, telefonszámát megadja. Én akár hányszor hívtam egy német cégnél a felvilágosító személyt rögtön ő vette fel nem a portás mint a magyar cégeknél. A magyaroknál a portás az atyaúristen, aki kikérdez mindenről amihez egy portásnak semmi köze, majd a jóindulatától és a kedvétől függően kapcsol a HR-eshez, aki szintén a kedve szerint fogadja a hívásod vagy nem.
4.Minden esetben válaszolnak a német cégek saját kezűleg, (és nem gépi automatikus válasszal!) 1-2 napon belül, hogy betelt-e az állás vagy várnak egy bemutatkozásra. A magyarországi jelentkezések 99%-ánál soha semmilyen választ nem kapunk.
5. A németek rövid időn belül különösebb hókusz-pókusz tesztek kitöltetése nélkül kiválasztják a szerintük alkalmas személyt, hiszen ugyan úgy mint nálunk, lehetőségük van arra, hogy a nem bevált személyeket bármikor elbocsássák. És nem várnak el 5-10 éves munkaköri tapasztalatot egy-egy részmunkakörben, mert tisztában vannak azzal, hogy bármennyi munkatapasztalattal rendelkezik egy ember, az adott cégnél az adott munkakört mindenképpen be kell tanítani, be kell tanulni. A magyar cégek nem kevés hányadánál hónapokig húzódik egy-egy felvételi eljárás ami teljesen felesleges, ha a német logikával gondolkodunk.
Ezek a különbségek egyértelműen arra utalnak, hogy az állások többsége nem valós hiányzó állás betöltésére szolgál Magyarországon.
És itt van egy nemrég föladott német álláshirdetés:

Der Markt Pyrbaum ist Träger des gemeindlichen Kindergartens Rasselbande im Ortsteil Seligenporten und investiert seit Jahren in die Qualität seiner Kinderbetreuungseinrichtungen. In den insgesamt drei Kindergärten mit derzeit sieben Regelgruppen und ab September 2013 drei Krippengruppen werden derzeit rund 180 Kinder im Alter von 1 bis 6 Jahren betreut. Ein besonderes Anliegen ist dabei eine stetige Weiterentwicklung des Betreuungspersonals durch Fortbildungen und Qualifizierungsmaßnahmen. Pyrbaum mit seinen rund 5.600 Einwohnern ist die westlichste Gemeinde des Landkreises Neumarkt i.d.OPf. und ist Teil der Metropolregion Nürnberg. Die Kreisstadt aber auch die Frankenmetropole Nürnberg erreichen Sie über ein gut ausgebautes Straßennetz in 15 bzw. 25 Minuten.

Der Markt Pyrbaum sucht für seinen gemeindlichen Kindergarten Rasselbande in Seligenporten zum 01.09.2013 eine/n
Erzieher/in
für die Leitung einer Krippengruppe.
Stellenbeschreibung
Die Anstellung erfolgt als Teilzeitkraft mit 20 Std./Woche. Es erwartet Sie ein motiviertes und kollegiales Team, ein leistungsgerechtes Entgelt nach dem TVöD, die üblichen Sozialleistungen im öffentlichen Dienst sowie ein interessanter und abwechslungsreicher Arbeitsplatz.
Anforderungen
Wir wünschen uns eine/n engagierte/n, verantwortungsbewusste/n und flexibel einsetzbare/n Mitarbeiter/in, die einfühlsam und wertschätzend unsere Kinder mit Ihrem pädagogischen Fachwissen begleitet.

Bitte senden Sie Ihre aussagekräftige Bewerbung bis 19.04.2013 an den Markt Pyrbaum, Marktplatz 1, 90602 Pyrbaum. Für Auskünfte steht Ihnen die Kindergartenleiterin Frau Kilian (09180/410) gerne zur Verfügung.
logo
Markt Pyrbaum
Marktplatz 1
90602 Pyrbaum

Mail: info@pyrbaum.de