Szorítsák szigorú törvényes keretek közé az álláshirdetéseket!


Vendég

#1

2013-04-20 13:05

Már nagyon régen kellett volna!!!De soha nem késő!
hümhüm

#2

2013-04-20 23:17

1.Igen, gyakoriak a visszaélések - de szerintem a legtöbb esetben a reagálók felelőtlensége is hibáztatható: én - akármekkora szükségben is lennék - biztos nem jelentkeznék csak telefont közlő/név nélküli, teljesen körvonalazatlan profilú, gyanúsan sok fizetést/juttatást ígérő hirdetésre...

2. Nem hiszem, hogy ilyesfajta ügyekben értelme lenne petíciót indítani, épp a fentiek miatt. Továbbá úgy gondolom, hogy igen sajátos NÉV NÉLKÜL indítani egy petíciót, mely - többek közt - épp a hirdetők névtelensége ellen küzd! A névtelen petícióknál rendszerint az 1. aláíró a petíció kezdeményezője...Itt viszont épp az ő aláírása nem publikus - meg még sokaké...Nem kóser itt valami, szerintem...

hüjéka szomszédban laknak

#3 tutikamu utca 6.

2013-04-22 10:10

ÉV NÉLKÜL indítani egy petíciót, mely - többek közt - épp a hirdetők névtelensége ellen küzd! A névtelen petícióknál rendszerint az 1. aláíró a petíció kezdeményezője...Itt viszont épp az ő aláírása nem publikus - meg még sokaké...Nem kóser itt valami, szerintem...

Vendég

#4

2013-04-22 13:16

Maradéktalanúl egyetértek!

Vendég

#5

2013-04-22 13:46

Felhívnám a figyelmet az álláskeresésekkel kapcsolatos visszaélések egy másik,cseppet sem lebecsülendő fajtájára.
Az álláskereséssel kapcsolatos hirdetésekre reagálva a pályázótól elsősorban és legelőször az önéletrajzot kérik emailben elküldeni. Az önéletrajz viszont minden olyan személyes adatot tartalmaz, amellyel reklám céget pofátlanul visszaélnek és vissza is élhetnek.
A jelenlegi média törvény ugyan szigorú büntetést helyez kilátásba a hirdetésekkel visszaélők esetében, viszont személyes tapasztalatom, hogy ezt a törvénysértők legjobb esetben megmosolyogják.
Több hirdetőt, neves megyei lapot figyelmeztettem már az álláskeresési hirdetéseik törvényeknek nem megfelelésére, úgy tűnik hiába. Az előforduló esetek egy részében a hirdető nem nevezi meg megbízóját, nem hajlandó kérésre sem elérhetőséget, kapcsolattartót megnevezni.
2011 október és 2012 júliusa között 162 álláshirdetésre adtam be pályázatot email címem megjelölésével értesítés esetére.
Alig két hónap alatt megdöbbentő hirdetés és reklám özön zúdult, az egyébként addig gondosa csak személyes kapcsolattartásra fenntartott email fiókomra.
pesszimista

#6

2013-04-22 14:16

Ameddig ezt a szegmenst (is) az érinthetetlen zsidók és a kollaboránsaik uralják teljesen értelmetlen és sajnos nevetséges mindenféle petició !!
Agyatlan hr-esek

#7 Re:

2013-04-22 15:18

#2: hümhüm -

Én elég rég óta munkanélküli vagyok és nem igazán tolerálom már az okoskodó megnyilvánulásokat miszerint, 'ha én munkanélküli lennék, akkor nem jelentkeznék, ilyen meg olyan helyre........'

Mindenki biztos lehet benne, hogy ha munkanélküli lenne, más rálátásból döntene egy-egy álláshirdetésből. Amikor az alapvető létfenntartás a cél, akkor nem ilyen egyszerű félresöpörni a hirdetéseket, mégha egyébként reálisan végiggondolva talán átverésnek mondhatók is.

Pontosan ezért fogalmazzák meg úgy, hogy 'kiszolgáltatott helyzet', mert ilyenkor másképp lát az ember, más szemmel nézi a hirdetéseket és mindenben reménykedik. És ezt a kilátástalan állapotot igen könnyű kihasználni.

Ha egy sötét veremben ülnél évekig, és vki kintről bekiabálna neked, hogy holnap kiengednek és láthatod a Napot, biztos, hogy felcsillanna a szemed és hinnél benne, közben pedig fel sem tűnne a gúnyos hangnem, ami esetleg másoknak nyilvánvalóan hazugságot jelent.

Én azt gondolom, hogy nem korrekt, hogy gyakorlatilag bárki, ingyenesen álláshirdetést adhat fel, olyan igénytelenül, hogy se cég név, se normális pozícióleirás, és még sorolhatnám. Teljes részletezés nélkül, egy-két mondattal elintézve, fényképes szakmai önéletrajzot kérnek tőled. Ha meg nem küldöd be, akkor meg egy hétig úgy érzed, hogy a környezeted neheztel rád, hogy kihagytál egy lehetőséget. 
És az sem korrekt, hogy munkaközvetítőkkel kell először küzdeni, és többkörös interjút lezavarni, mikor az embernek annyi pénze nincs, hogy gyalog haza menjen. Ahelyett , hogy elmenne az ember a munkáltatóhoz és kész, sikerült-nem sikerült és jónapot. De persze ez is már üzlet. Csak nem nekem, mert én fizetek. Nekem kell Miskolcról Budapestre menni először (szerencsétlen tesztet kitölteni), amikor Szeged  közeli 'busz/vonat se jár helyen' van a munkáltató (amit Budapesten tudsz meg), de persze a munkáltatóhoz menni kell majd, ha sikerült az 'első kör'-nek nevezett, felesleges időtöltés.

Szóval igy képtelenség kitörni, hogy az út felén elfogy a pénzed és a következő interjúra már nem tudsz elmenni.

Én igenis törvényeket szeretnék az álláshirdetésekkel kapcsolatban. Minden részletet tudni akarok, hogy el tudjam,  dönteni, beadjam az állást vagy ne. Cégnév (NEM A HR CÉG NEVE!!), pozició pontos neve, feltételek, munkakörülmények, fizetés, munkarend, munkavégzés helye és minden további lényeges részlet. Hogy képzelik, hogy fullos önéletrajzot küldök, minden adattal, ők meg nulla infót adnak. Aztán se kép, se hang!

 

NULLA

#8 Peekaboo

2013-04-23 02:30

Nem elég, hogy csak véletlen lehet kifogni egyetlen valós hirdetést, amire több tíz-... százezren ácsingóznak, már sokszor csak telefonszám van megadva (több éves hiábávaló munkakeresés révén 0 forinttal a telefonkártyádon hívd fel valahogy), legtöbbször még név sincs mellette, fogalmad sincs, kit keresel, és mire odaérsz, tuti, hogy valami csókos már rég betöltötte az állást, csak formaságból el kell majomkodniuk a dolgot. Utazást akár csak városon belül is álld, ahogy tudod (Majd már 2-ától nem eszel, nem mindegy?), főleg, hogy mikor elkezdesz örülni, hogy végre hívtak, odaérve esik csak le, hogy valami köcsög MLM-be akarnak belerángatni. (Ezt is betilthatnák már, de igazán! Csak a vak, süket, paraszt nem látja, hogy csak átnevezett piramis, amivel az idődet lopják.ˇ_ˇ) De a legnagyobb kedvencem: önéletrajz FIZETÉSI IGÉNY MEGJELÖLÉSÉVEL!!! Hát tényleg már a munkaadó se tudja, mennyit érhet az elvégzendő munka? Licitálni kell? Akkor minek az önéletrajz? Ha az számít, ki végzi el olcsóbban, akkor minek agonizálni a végzettséggel meg a sok hülyeséggel? Az épp aktív munkakereső meg mégis honnan tudhatná, mi az épp aktuális árfolyam? Aki régóta keres, azért, aki meg most került ki, azért nem tudja. Az önéletrajzból meg úgyse azt veszik ki, ami a valóság. Sokoldalú legyél, de ha többféle munkát végeztél már életedben, nem ezt olvassák ki úgysem. Ha meg nem jelölsz meg mindent, megint csak gyanús leszel. Tök mindegy, mit csinálsz, ők azt tesznek veled, amit csak akarnak. Beteg ösztöneik kiélésére vagy száműzve és pont.

Egy mai átlag munka:
- napi 10-12 óra (minimum!)
- 4-re bejelentve
- ez utóbbiról felmondásodig nem is tudsz, mert nem kapsz semmi papírt (óóó, csak próbálj kérni...)
- legalább 2 műszak
- a szabadságod 0%-áról rendelkezel (törvény? Hagyjad már...)
- minimum 2 igazoltan beszélt nyelv (egyet sem kell használni a munka során)
- minimum érettségi (tök mindegy, mi a munka)
- minimálbér (ha többet kapsz, akkor se örülj, papíron ez van.)
- NE MERJ BETEG LENNI, KÜLÖNBEN NEKED ANNYI!
Ungarnisteinekatastrofe

#9

2013-04-24 19:43

Az álláshirdetések 98%-a kamu, statisztikai vagy adatgyűjtés céljából készült. Ha összehasonlítják egy német álláshirdetéssel (alább találomra idemásoltam egyet)a legtöbb magyar álláshirdetést akkor a következő különbségeket lehet találni:
1. A magyar álláshirdetések zöménél a cég inkognitóban van. (Pl. magyar nagyvállalati partnerünk részére keresünk....) Ne haragudjon a világ, ha már egyszer a személyes adataimat elvárja egy cég, akkor pofátlanságnak tartom hogy ő a névtelenségbe burkolózva sunyít. A német cég viszont a hirdetésben bemutatkozik.
2. A német cég a jelentkezési határidőt megjelöli. A legtöbb magyar álláshirdetésben ilyen nincs.
3. A német cég a pontos címét és a felvilágosítást nyújtó személy nevét, telefonszámát megadja. Én akár hányszor hívtam egy német cégnél a felvilágosító személyt rögtön ő vette fel nem a portás mint a magyar cégeknél. A magyaroknál a portás az atyaúristen, aki kikérdez mindenről amihez egy portásnak semmi köze, majd a jóindulatától és a kedvétől függően kapcsol a HR-eshez, aki szintén a kedve szerint fogadja a hívásod vagy nem.
4.Minden esetben válaszolnak a német cégek saját kezűleg, (és nem gépi automatikus válasszal!) 1-2 napon belül, hogy betelt-e az állás vagy várnak egy bemutatkozásra. A magyarországi jelentkezések 99%-ánál soha semmilyen választ nem kapunk.
5. A németek rövid időn belül különösebb hókusz-pókusz tesztek kitöltetése nélkül kiválasztják a szerintük alkalmas személyt, hiszen ugyan úgy mint nálunk, lehetőségük van arra, hogy a nem bevált személyeket bármikor elbocsássák. És nem várnak el 5-10 éves munkaköri tapasztalatot egy-egy részmunkakörben, mert tisztában vannak azzal, hogy bármennyi munkatapasztalattal rendelkezik egy ember, az adott cégnél az adott munkakört mindenképpen be kell tanítani, be kell tanulni. A magyar cégek nem kevés hányadánál hónapokig húzódik egy-egy felvételi eljárás ami teljesen felesleges, ha a német logikával gondolkodunk.
Ezek a különbségek egyértelműen arra utalnak, hogy az állások többsége nem valós hiányzó állás betöltésére szolgál Magyarországon.
És itt van egy nemrég föladott német álláshirdetés:

Der Markt Pyrbaum ist Träger des gemeindlichen Kindergartens Rasselbande im Ortsteil Seligenporten und investiert seit Jahren in die Qualität seiner Kinderbetreuungseinrichtungen. In den insgesamt drei Kindergärten mit derzeit sieben Regelgruppen und ab September 2013 drei Krippengruppen werden derzeit rund 180 Kinder im Alter von 1 bis 6 Jahren betreut. Ein besonderes Anliegen ist dabei eine stetige Weiterentwicklung des Betreuungspersonals durch Fortbildungen und Qualifizierungsmaßnahmen. Pyrbaum mit seinen rund 5.600 Einwohnern ist die westlichste Gemeinde des Landkreises Neumarkt i.d.OPf. und ist Teil der Metropolregion Nürnberg. Die Kreisstadt aber auch die Frankenmetropole Nürnberg erreichen Sie über ein gut ausgebautes Straßennetz in 15 bzw. 25 Minuten.

Der Markt Pyrbaum sucht für seinen gemeindlichen Kindergarten Rasselbande in Seligenporten zum 01.09.2013 eine/n
Erzieher/in
für die Leitung einer Krippengruppe.
Stellenbeschreibung
Die Anstellung erfolgt als Teilzeitkraft mit 20 Std./Woche. Es erwartet Sie ein motiviertes und kollegiales Team, ein leistungsgerechtes Entgelt nach dem TVöD, die üblichen Sozialleistungen im öffentlichen Dienst sowie ein interessanter und abwechslungsreicher Arbeitsplatz.
Anforderungen
Wir wünschen uns eine/n engagierte/n, verantwortungsbewusste/n und flexibel einsetzbare/n Mitarbeiter/in, die einfühlsam und wertschätzend unsere Kinder mit Ihrem pädagogischen Fachwissen begleitet.

Bitte senden Sie Ihre aussagekräftige Bewerbung bis 19.04.2013 an den Markt Pyrbaum, Marktplatz 1, 90602 Pyrbaum. Für Auskünfte steht Ihnen die Kindergartenleiterin Frau Kilian (09180/410) gerne zur Verfügung.
logo
Markt Pyrbaum
Marktplatz 1
90602 Pyrbaum

Mail: info@pyrbaum.de

Vendég

#10

2013-04-28 17:38

Nagyon igaz amit olvastam.Valótlan hirdetések gyakoriak.A biztonsági őröket állás interjúra egy utca sarokra hívják!Majd nem is mennek oda a megbeszélt helyre.Feltételezem, hogy egy sarokból az autójából figyeli az emberkét.Volt aki saját kocsmába hívta az illetőt.Majd állást kínált neki vidéken, szállással.