Bocsánat kérés Izraeltől.

Livi

/ #71 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-07 07:29

#69: Péter66 - Re: Re: Re: Re: Re:

Kedves Péter!

Nem játszani jöttem ide,hanem békíteni!

A hit szempontjából valóban mindegy Jézus származása. Galileában /Galil Hag Gójim= nem zsidók földje/ élő anyai nagyszülei vették fel a zsidó vallást, mert zsidó megszállás alatt volt a terület akkoriban. De később kitértek.

Galilea területén született Jézus, a mágus papoknál tanult,akik pártusok voltak. A Júdea területén lévő Betlehem Jézus idejében nem létezett. A biblia eredeti szövegében Jézust mágusnak "csúfolják" a farizeusok.

A Szent Pál /Saul rabbi, aki nem ismerte Jézust,és soha nem volt a tanítványa / alapította a keresztény egyházat.

Jézus zsidó származását a 345-ös,a 380-as,és a451-es zsinaton is meg kellett erősíteni, mert nem volt egyértelmű a későbbi emberek számára. Egyházszakadáshoz vezetett a történet.

Az Ószövetséget 451-ben tették a Szentírások részévé a Kalkedoni zsinaton.

Jézus édesanyjának származásával az egyház nem foglalkozik.A nevelőapa caaládfájával viszont igen, és ezt teszi meg a nevelt gyermek családfájának is.

Jézus a bibliában mindig többes szám 3. személyben beszél a zsidókról!

Soha nem mondja azt,hogy Ő a bűneinktől akar megváltani. Ezt csak a liturgia mondja a templomban.

Azt viszont mondja,hogy: Nem eltörölni jöttem, hanem beteljesíteni. Azért jöttem, hogy senki ne maradjon sötétségben.

Éveket áldoztam ezekre a kutatásokra és én is így kezdtem, mint Te. Talán még le is hülyéztem azt aki megingatott addigi hitemben. De egy sokkal nagyobb hitet kaptam!

Elindulhatsz Te is "Az úton" ,ha elég kitartó vagy és csak úgy fogod föl, hogy történelmi ismereteket szerzel.De egy idő után, már nincs út visszafelé. Jól gondold meg!

Szeretettel: Livi