Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

permet

/ #475

2013-03-18 18:26

A facebook-on a Fidesz, Fidelitasz, és Orbán oldalára minden új poszt alá másoljátok be az alábbi levelet! Ha sokan vagyunk, kiborul a bili!

Tisztelt becsületes Fideszesek S.O.S.!
Segítségeteket kérem nemcsak szolidaritásból, emberségből, hanem mert ez a Ti érdeketek is!
Fidesz kormány van, de a vagyonőrök hiába várják, hogy a volt MSZP-s rendőrökből és titkosszolgálatosokból alakult vagyonőrmaffia szarvát letörjék...
Előzmények:
Nem sikerült még megvívni a szabadságharcunkat se!
Egy 2005-ös törvénnyel, amely egyébként Uniós jogszabályt sértett, törvénytelenül kényszerítettek a több, mint százezer vagyonőr munkavállalót (tehát nem vállalkozókat), hogy évi 6000Ft körüli összeget fizessenek tagsági díjként annak a kamarának , amely, megakadályozta a fizetésemeléseiket (többször is lelepleződtek)!
Az akkoriban is csak néhány főt számláló szakszervezet feljelentése nyomán, az Európai Bíróság 2010-ben busás bírságot szabott ki hazánkra , így kénytelenek voltak eltörölni a kisemberek kirablását. Persze, az is sajátságosan sikerült.
A Felkai László (Fidesz) államtitkár szavai:
„Kamarában lévő egzisztenciákat nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni, időt kell hagyni az átállásra. „
Ezért csak egy év késéssel, 2012. január 01-től szüntették meg a munkavállalók kötelező kamarai tagságát.
Így érvényesült 30 ember érdeke és inkább raboltak ki 130 000 szerencsétlen kisembert! Köszönjük Fidesz! Érdekes, amikor kisembereket elbocsátanak, az ő egzisztenciájuk, senkit nem érdekel! Persze ne gondoljunk ismét korrupcióra...
Így sokan már ekkor csalódtak, hiszen voltak, akik hittek benne, hogy majd a Fidesz, kötelezi a törvénytelenül kikényszerített pénzek visszafizetését, e helyett összejátszottak a kamarásokkal...
Aztán várták, hogy a Fidesz felszámolja ebben a maffiavilágban a munkavállalók teljes jogfosztását, hogy legyen végre fizetett szabadság, betegállomány, pihenőidő, és egyebek, de a munkavállalók helyzetének javítása azóta is várat magára!
És most itt az újabb pofon! Sikerült, a kamarai maffia kitalálta, hogyan lehet pótolni a tagsági bevételeket, és folytatni a szabadrablást!
A Fideszeseket újra megvették kilóra! Egy kérdés! Mennyibe kerül ma egy Fideszes? Legalább megkérik az árat?
Továbbképzés címen, tulajdonképpen újra le kell rakni a szakmát, hiszen 48 óra alatt elvégezhető a vagyonőrtanfolyam is (6 hét, heti 8 óra), utána lehet nézni! Ráadásul a frissen képzettek, a jelenleg iskolapadban ülők sem maradnak ki, a tavaly decemberben hozott úgynevezett 120-as törvény (lehúzás) szerint!
Az eredeti tervekkel ellentétben a nagy felháborodás miatt, 24000 Ft-ról csökkentették a tanfolyam árát és az 5000 Ft-os vizsgadíjat a felére! Köszönjük Fidesz a nagylelkűséget! És ezt 5 éveként akarják eljátszani! Míg az eredeti tervekben kéthetes bentlakásos képzésről vizionáltak, ezt is „csak” 40 órás tanfolyamra redukálták.
A vagyonőrök által gyűlölt kamara szerint, az összesen 40 órás kötelező oktatás célja, a biztonsági őrök tudásának felfrissítése, az ismeretek bővítése abban a kontextusban, hogy a biztonsági őr mintegy képes legyen definiálni önmagát a közrendvédemi “infrastruktúrában” és hierarchiában .
Ez azért is értelmezhetetlen, mivel a vagyonőrök jogállása semmit nem változott, a megbízók továbbra is a magánjogi szerződések alapján, a saját jogukat engedik át a vagyonvédelmet végzőknek, közrendvédemi infrastruktúrába nem tartoznak bele!
Ezekből is lehet látni, nem továbbképzésről szól ez a történet, hanem lehúzásról! Ezt mindenki tudja és látja, akinek ehhez a szakmához közük van, és ne legyenek illúzióik, a családtagjaik is. Nem kis tömeg...
A munkáltatók eddig se arról voltak híresek, hogy ebben az ágazatban költségeket vállaltak volna magukra. Ebben az esetben is, előre lehet borítékolni, hogy a munkavállalók fognak fizetni! A munkanélkülieknél még jelentősebb ez a teher, sokaknak nem lesz rá pénzük, így dobhatják ki a szakképzettségüket! Egy átlag vagyonőr 300 órát dolgozik havonta, legtöbbjüket kényszerítik erre! Ha valaki ismeri ezt az ágazatot, tudhatja, hogy nincs realitása annak, hogy fizetett munkaidőben történjen a „képzés”, így vagy kiesik még 40 óra bér is, vagy az alvás. De minek is bér és alvás az embereknek, ügye?
Majd 200 000 ember rendelkezik vagyonőr bizonyítvánnyal, ha a családtagokat is hozzászámoljuk, a nyugdíjasok létszámát ugyan nem érik el, de nem elhanyagolható tömeg!
Vagyonőrök petíciója, el lehet olvasni mit gondolnak magukról is!
http://www.peticiok.com/ne_szivd_a_vagyonr_veret_menj_el_dolgozni
Olvastam, hogy tenni akarnak azért, hogy a fiatalok ne Jobbikosok legyenek! Hazudozással, mellébeszéléssel és korrupcióval nem fog menni! A kamarások minden pártot lefizettek, kivéve a Jobbikot! Egyedül ők álltak ki a munkavállalók mellett, meg lehet nézni a parlamenti felszólalásokat, amikor egy év szabad rablást még engedtek a tolvajoknak! Ha akarják a tényeket, videót egy következő levélben megküldöm... Ráadásul most is az egyetlen párt, amely még mindig a munkavállalók oldalán áll, ellentétben magukkal, erről is küldök anyagot, ha nem hiszik! Az emberek látják ezt!
Nem szégyellik magukat? Erre mi a válasz? Tényleg várom a válaszukat, nagyon kíváncsi vagyok, de hülyének ne nézzenek, attól csak mérgesebbek leszünk! Hajlandóak valamit tenni is, és fellépni a korrupció ellen saját háztájékukon? A Fidesz összes mail címére írtunk, de választ, segítséget nem kaptunk! Lehet gyűjtögetni a villanyszerelőknek, pékeknek és diplomásoknak is, mert ilyen alapon mindenki 5 évente újra leteheti vagy kukába dobhatja a szakképesítését!