Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Nem erre esküdtem fel! Nem nőgyógyász vagyok! Szeretem a munkámat, a családokat, gyerekeket, de ezt már nem vagyok hajlandó csinálni! A feltételeket ki fogja biztosítani? Az amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormányzatok miből szerelik fel a csöpp kis tanácsadót? Béremelés nincs, feladat van...érdekes, hogy ebben az esetben eü. szakdolgozók vagyunk..
Re:
Pont ettől tartok én is... főleg egy kis településen. Ha egy nő eljön szűrésre, és fél év múlva elhuny méhszájat nem érintő nőgyógyászati daganatos betegségben, a hozzátartozók azt fogják mondani: "De hiszen volt a vèdőnőnél szűrésen! Hogy-hogy nem vette észre?" És már terjed is a híre a védőnőnek...
Ez szakorvosi kompetencia. Fizessek meg tisztessegesen a szakorvosokat. Egy no elete nem jatek. Teremtsek meg mindenki szamara a legeldugottabb kis faluban is a szakmai protokoll melletti segitseget! Ez allampolgari jog!
Ennyi erővel csinálhatná a háziorvos is,ott gyakrabban fordul meg a 50-60 éves korosztály.
Abszolút orvosi kompetencia!!!!
Nőgyógyász sem megy ki újszülöttlátogatásra!!!!
Igazságtalannak tartom, hogy így a semmiből kitalálják, hogy most már ez is legyen a feladata a védőnőnek, de a fizetés emelés eszükbe nem jutna. Csak terhelik tovább a feladatokkal...főleg olyannal,ami nem az ő feladata. Jobban megfizetik azokat a szakmákat,ahol se felelősség, se diploma. Aztán,ha gond lesz,mert nem jól csináljuk meg a "rákszűrést"? Minket vesznek elő...pedig nem a mi szakmánk ez. Sokan emiatt pálya elhagyok lehetnek. Én biztos...!
Nem ez a feladatom, nem ezért végeztem el a főiskolát! Nem teljeskörű a védőnői méhnyak szűrés, nincs kapacitás rá, a nőgyógyászok így is féltékenyek a védőnőkre (tiszteleta kivételnek), folyamatosan helyettesítünk, picit túl vagyunk terhelve, senki meg nem kérdezi, hogy bírjuk-e, nem fizetik meg így sem a védőnői munkát, ergo nem becsülnek bennünket. Nem, nem és nem!!!!
Amennyiben 2018 dec 31 -ig nem mutatjuk be az igazolást,hogy elvégeztük a tanfolyamot nem leszünk kompetens védőnők,ez esetben a magam részéről 60 évesen,35 év körzeti munka után 2 diplomával kénytelen vagyok felállni,miután már így is kicsit belerokkantam a feladatokba!
Köszönöm a szakmai megbecsülést!!
Re:
Plusz a nőgyógyászok jelentős része nem keres rosszul, és megvan a megfelelő felszerelése. Úgy propagálják már, mintha ez mekkora siker lenne, mintha önként és dalolva vállalnák ezt a védőnők. Egy ismerősöm az, úgyhogy ezt megcáfolhatja....plusz az aláírók száma sem ezt mutatja.
Engem az bosszant, hogy nincs választási lehetőség. Aki ezt kitalálta nem tudja, hogy a védőnői munka nagyobbik része inkább a gyerekek fejlődésével kapcsolatos. Engem pl. jobban érdekelne a TSMT, de azt nem tanulhatom meg, arra nem vagyok alkalmas, de pl. egy óvónő igen. Ahhoz nem vagyunk elég értelmesek? Ez a fejlesztés is nagyon sok helyen nehezen elérhető.
| This discussion has been closed. |