Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Nem kellene Magyarországétól jelentősen eltérő éghajlati, természeti viszonyok között otthonos fajtákat ide tömegesen importálni, másrészt nem kellene tétlenül nézni, hogy hungarikum fájták is tömegével végzik sajnos a sintértelepeken!
Ezért jogos a pozitív diszkrimináció!
Re:
Akkor megkérdezném töled, hogy szerintd melyik "öshonos magyar fajta" tartható városi körülmények közt?
Vagy aki nem vidéken lakik az ne is tartson kutyát?
Amugy a diszkrimináció minden formája rossz.
Nem az érdekes hogy mi magyar vagy mi nem hanem az hogyan bánunk velük.
Az adómentes kategoriába tartozó kutyák amugy teljesen alkalmatlanok a városi tartásra, és mint kutyatartó elég sok ebet és gazdát ismerek, a konfliktusok többsége eme fajtákból kerül ki, ugyanis egy komondort egy vizslát vagy akár egy pulit is nagy odafigyeléssel és szigorral kell nevelni, ha nem vagy következetes a park réme lesz a kutya.
Én nem örülnék neki ha ezek a fajták ellepnék az amugy is szükös és kevés kutyafuttatókat.
Nem vagyok az adó ellen, de megint kedveznek valakiknek, és mi semmit sem látunk a pénzünkért.
Mert az a néhány ezer forint igazán nem tétel egy kutya költségeit tekintve, de hogy ilyen baromságot törvénybe emelnek ez szomorú.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Nekem egy kóbor,kidobott kutyám van.Immár 5 éve. Elöttem ütötte el az autó és én összeszedtem és befogadtam. Eltört a gerince,megműtötték.Sajnos nem épült fel a kutyus de így is teljes életet él. Edddig közel 300.000.- forintot fizettem ki kezelések..műtét..kerekeskocsi... Egy egészséges kutya is sokba kerül ha rendesen ellátja a gazdája.Oltások...ivartalanítás...chip..útlevél... Nem értem miért kell még tovább terhelni még anyagilag azokat akik szeretik az állatokat?
Már mindenből bevételt akarnak??A fizetésük jelentős csökkentésével rengeteg kerülne vissza az államkasszába
keressenek annyit mint minden alkalmazott netto 100 ezer legyen és akkor meg lennének fizetve---végül is ők az ország alkalmazottjai és100 ezer nettó ez elegendő egy 4 tagú család ellátásához-!!!!!!!!!!!szerintük
Kutyagumi
Épp azt kérte minden felelős állatvédő a törvénymódosítást előkészítő tárgyalásokon, hogy amíg az állatmentés feltételei nincsenek megteremtve Magyarországon, addig eszükbe ne jusson a törvényhozóknak pl. az "ebadót" bevezettetni!
Csak büntetésekkel, adókkal ez soha nem tudnánk elérni!
Remélhetőleg az önkormyázatoknak több eszük lesz.
Igen, lehet, hogy több kutya kerül az utcára – az Illatos úton most is naponta tucatszámra altatnak életerős, jobb sorsra érdemes kutyusokat, aki nem az ebadó, hanem a felelőtlenség miatt kerültek ilyen helyzetbe –, de ez csak egy "hullám" lesz, később majd nem vállal kutyát az, aki nem tudja neki a minimumot megadni.
Egyébként pedig az adó alól felmentést kapnak az ivartalanított vagy menhelyről örökbefogadott kutyák.
A levegőbe vagdalkozni könnyű, de aki ezt meg tudja tenni, az nem ember, nincs szíve, lelke!
És ne reménykedjen senki abban, hogy, ha most legyilkolják az utcára kerülő szerencsétlen állatokat, azzal hipp-hopp megvalósul a felelős állattartás Magyarországon! Ahhoz az állatvédők kitartó nevelő, felvilágosító munkája szükséges, és ezt a munkát csak akkor tudják végezni, ha nem fulladnak bele a bajbajut(tat)ott állatok mentésébe!
...És jajj de jó, mert felmentést kapnak az ivartalanított vagy menhelyről örökbefogadott állatok? Tudod te mennyibe kerül az ivartalanítás? Tudod te hány állatot dobnak utcára a(z ivartalanításnál) sokkal olcsóbb kötelező oltási időszakban?
És tudod te hány menhely van Magyarországon? Tudod te, hány ember ment saját maga állatot, mivel nincs elég menhely és elég menhelyi kapacitás, hogy megmenekülhessenek?! Az Állatvédelmi Törvény módosítását előkészítő minisztériumi tárgyalásokon kezdettől fogva kértünk mentességet az önállóan mentők számára is! Úgy tűnik, meg sem hallották...
Mielőtt vagdalkozol, előbb nézz komolyan utána annak, amiről beszélsz!
Köszönöm, ha megteszed!
Pásztor Zsuzsa
| This discussion has been closed. |
Az én gondom az ebadó bevezetésével hogy erösen diszkriminativ ugyanis a magyar öshonos kutyák után nem kell az adót megfizetni!!!
Kérdem én, akinek vizslája van az miért mentesül az adó alol, vagy már ott tartunk, hogy a kutyák közt is van magyar meg nem magyar?
Na ez a baj!!!