Tiltakozás az egész napos iskola ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
97-100 hozzászólókhoz/ Én egyáltalán nem jártam óvodába, mert valami kideríthetetlen okból erősen kötődtem családomhoz, és rettegtem az óvodai közösségtől. Nagyon boldog gyerekkorom volt. Ennek ellenére 6 éves koromtól minden gond nélkül beilleszkedtem az iskolai közösségbe ("Egésznapos" iskolába sem jártam, még napközibe sem), a legjobb tanulók között voltam. Egyetem, dupla doktorátus, tudományos karrier, több évtizedes tanári munka (általános iskolától-egyetemig). Kiegyensúlyozott felnőtt lettem, de még mai napig is rémálmaim között szerepel az a három napnyi próbaidő az óvodában. Lehet, hogy én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt? Bizonyára vagyunk még páran az országban ilyen "óvodakerülők". A hatóságoknak megvannak az eszközeik a hátrányos helyzetű és egyéb veszélyes körülmények között élő gyermekek ellenőrzésére, elválasztására a neki kárt okozó szülőtől és nevelésére. A normális családoktól nem kellene elvenni a nevelés jogát ilyen hamarjában összeütött törvénnyel. Engem ez a rendelet már-már Madách I.:Az ember tragédiája falanszter jelenetére emlékeztet. Valóban tragédia lenne (nemcsak a gyerekekre, hanem a kormányzó pártokra nézve is) ezeket ilyen formában bevezetni.
Akárhogyan alakul is a jövőben az oktatás sorsa, ez marad a véleményem.
Tisztelettel: Csoma Zoltán
egy felnőttnek is sok
ez igaz! nekem felnőttként is nagyon kimerítő idegene helyen tartózkodni egésznap, még ha az a hely jó is. és kinek lenne erre pénze??? Az államnak, vagy a szülőnek?
A gyerek pedig legyen idegroncs? és agymosott?
This comment has been removed by the person who wrote it.
Támogatom
A kormányunk az alapvető emberi jogainkat is sérti!
Kérem az idelátogatókat,hogy támogassák őket is:http://www.peticiok.com/rokkantvadaszat
Nálunk is ketyeg az óra.(ez nem a csalók,hanem a valóban betegek petíciója)
Re:
Szeretném megkérdezni, hogy egyébként tud-e valaki valamit, hogy milyen "kiskapuk" lesznek a 3 év alatti óvoda alol?
könyrgöm-ez már diktatúra-már jó, hogy nem kötelező a bölcsi, sőt-miért is vannak szülei a gyerknek, amikor az egész napot másokkal tölthetik és nem tudják meg soha mi az igazi kötődés és szeretet-persze ez kicsit sarkos, de azért mégiscsak túlzás amit itt csinálnak. A tavaly Ausztriában tüntettek mert 5 éves kortól kötelezővé tették az óvodát :) de nálunk nem a család a fontos hanem azok szétrombolása....
Re: Re:
Kedves Réka!
Tökéletesen osztom az Ön felháborodását! A törvénytervezethez benyújtott módosító javaslatunkban kértük, hogy a korai óvodakötelezettséget legalább orvosi/védőnői státuszvizsgálathoz kössék. Ha valaki testileg/lelkileg/szociálisan a korának megfelelően fejlett, akkor ne legyen kötelező 3 éves kortól kényszeróvodáztatni. Kérésünk süket fülekre talált...
Az Index.hu legfrissebb híre szerint a jegyzőtől lehet kérni felmentést az óvodalátogatás alól; a törvényjavaslatban mintha az óvodavezető és a védőnő szerepelt volna. Ami érdekes lehet viszont, az a szankció, vagyis, hogy mi van, ha mégsem visszük gyermekünket óviba. Erről semmit nem olvastam. Legrosszabb esetben (ezt ki is nézem belőlük) elveszik a családi pótlékot. Ez nekünk ugyan nagy érvágás lenne, de inkább élünk szegényen, mint biorobotként.
Üdvözlettel:
Tisch Dávid
Köszönöm az eggyüttérzését!
Jó tudni és érezni, hogy nem vagyunk egyedül.
Mindenkinek Áldott Karácsonyt kívánok és egy élhetőbb, emberségesebb országot!
Remélem, hogy valahol,valahogy jobbra fordulnak a dolgok!
Mosottagyú utódok
Azoknak a gyerekeknek pedig biztosítani kell a délutáni felügyeletet akik akár anyagi okokból, /mert sajnos egyre több ilyen is van / akár érdeklődés hiánya miatt nem vesznek részt külön órákon, külön foglalkozásokon.
Öngól
A törvényt ezennel elfogadták. Újabb öngól
Először is, az iskola nem kocsma, hogy egésznap benne űljünk. Másodszor, az iskola meg kellene tanítsa a gyerekeket arra, hogy az életben felmerülő dolgokat hogyan oldja meg. Más szóval felvértezze a megfelelő tudással, amikor mi szükség, azt tudja alkalmazni.
Harmadszor, ahogy a szövegben is jelezve van, a gyerek a családhoz tartozik, nem az iskolához.
Negyedszer, az állam a családokat támogassa és erősítse, hogy a sok családból egy erős, egészséges társadalom alakuljon ki. Ebben az iskola szerepe csak az egyik tényező, a többi mellett, mint pl.: egészségügyi biztosítás és nem rombolás (gátlástalan és harácsoló gyógyszergyárak termékeinek támogatása?) munkahelyek biztosítása az igények és képességek szerint stb.
| This discussion has been closed. |