Rovásírást az alaptantervbe!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Megőrültek az emberek?!
Egyiptomban sem tanítanak hieroglifákat az iskolákba, mer a történelem az történelem, a jelen kor követelményei pedig azok, aminek a gyerekeknek meg kell felelni és pont!
Csak elfajult kor hős elődöket. /Garay János /
Re: Könnyedén megtanulható a rovásírás
Üdv, Gábor vagyok, és szeretnélek biztatni, hogy tanuld csak meg azt a rovásírást, nem nehéz, ajánlanék hozzá egy könyvet, ami segít értelmezni az egyes rovásjeleket, hogy képtársítással könnyebben sikerüljön: a könyv:
"Kerek a világ Rovással"
Nagyon jó képek vannak benne, egyik irásjelhez mondjuk én más értelmezést adnék és adok is, éspedig
a "NY" értékű rovásjelhez: Rovásként D-nek néz ki, jelentése pedig "ny", ennek okán hogy mindkettő ott legyen az értelmezésnél a képi emlékezetben, én ezért a "dinnye" képét társítom a rovásjelhez.
Talán te is ismersz olyan írásoktató könyvecskéket, kiadványokat, amik az egyes latin betükhöz ad képi társításokat, hogy könnyebben lehessen megtanulni az egyes írásjeleket, igy például a "B2 betűhöz a banán, a C betűhöz a citrom, stb, Hát a Rovásjelekhez is ilyen képkészlet lett társítva.
A rovás saját művelődéstörténetünk része. Aki ennek ismeretét szükségtelennek tekinti, az magyarságától tekint el.
This comment has been removed by the site administration.
Reason for the removal: spam
A történelemkönyvekben egy kétoldalas rész szól csak a rovásról, ott is csak elbagatellizálják, primitívként emlegetik. Saját történelmünk meghamisítása!
Mindenképpen támogatom, hogy újra oktatási anyag legyen a rovás, mint történemi tény, és egy szent hagyományunk!
Nem szabad viszont rákényszeríteni a fiatalságra (akik megjegyzem írni-olvasni sem tudnak, nem hogy róni), ahogyan a néptáncot és a népi viseleteket sem. Legyen szabadon választható, fakultatív elfoglaltság.
A problémám nem a rovással, hanem ezzel a petícióval van: egy szófukar, korántsem elfogulatlan, a latin ábécével is hadi lábon álló, egocentrikus harcos kezdeményezése, ami hiába a szent cél, sokra nem fog jutni. Remélem az én gyermekeim már nem hazugságot fognak tanulni a történelemkönyvekből, de nem ez a petíció fogja meghozni a várva-várt változást.
*rovás
Minél hamarabb, annál jobb! :-)
ESETLEG BABONAOKTATAS HELYETT.
Hogy írják rovásírással, hogy "meg az anyátok picsáját, azt"?
az érdemjegyeket
iskolai értelmezéssel:
Egyes
egy egység kettő kettősség kétség
háromas,
stb
segítek,ha kell további
L Á T O M Á S
az igazi szellemi megnyílás felé,
a gyermekeinktől tanuljuk meg a világot,
Ők ezzel a tudással érkeznenk hozzánk ,
mi meg önző módon kiírtani akarjuk belőlük,
mert azt gondoljuk
hogy mi már mindent tudunk
pedig ellenkezőleg
a lehető legtávolabb kerültünk tőle
és egy kulcslyuknyi résen
lesünk csak lesünk, csak leskelődgetünk...
É N
is igazítani hozzá
Re: Re: Együtt mindenre képesek vagyunk!
#18: - Re: Együtt mindenre képesek vagyunk!
" Inkább azért kéne harcolni, ha már ennyire harcosnak érzi magát, hogy ne legyünk több millió funkcionális analfabéta országa. "
Ugyanarról van szó. Rovást könnyebb megtanulni, tanítani. Pusztán a tények alapján. Nem harcolni kell, olvasni, látni, tapasztalni. Mint egyik hozzászóló írta, 1 hónap alatt megtanulta. Akkor miről is beszélünk? Amennyiben utánaolvasunk, csak a pszihológiai oldaláról nézve, a tanulási képességet is fejleszti. Teljesebb látásmódot ad, stb.
Ez tényleg igazán hasznos dolog volna.
Véreim! Vezessük be a hátranyilazást is!
| This discussion has been closed. |
Re: személy azonosság
#20: Gábor Molnár - személy azonosság
Többször megnéztem ezt a petíciót és nagyon sok, komoly érvekkel, főleg szülők által írt komment törölve lett. Sem sértő dolgok, sem vulgáris dolgok nem voltak bennük. Gyakorló szülők mondták el, hogy miért nem tartják helyesnek a bevezetését.
Szerintem ez az egész ott vált hiteltelenné, nevetségessé, mikor a józan észen alapuló ellenérvek mind törlésre kerültek.