Rokkantvadászat...
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
De hogy létezik az hogy 200 - 300 ezer Ft ( vagy több ) nyugdíj mellett hivatalosan melózhatnak? Pl bizonyos rehabos melóhely fönőkei??!!.........
Re:
igen, évek óta még az egészségesek is beleőrülnek, hogy munkát találjanak-1-1 meghírdetett állásra több tízszerese jelentkezik, és ezemkivül a neten rengeteg nem valós munkát (számítógépes, előre fizetős, stb) munkát is meghírdetnek. Rehabilitációs munkahely meg pláne nagyon kevés van több tíz éve és számukat csökkentették mindig , ahova még nehezebb bejutni az arra alkalmasnak. Most majd vállalatoknak egy ideig nem kell majd fizetniuk rehabilitációs támogatást, ha megváltozott munkaképességüt alalmaznak -de az egészségeseknek szánt munkákra???( több tízszeres a túljelntkezés eddig is) Az biztos, hogy fogyni fog a rokkantsági ellátások száma már a elhalálozások számával is..
This comment has been removed by the person who wrote it.
nem jutnak el az orvosig
309-re:
Van Neked
/még/ ilyen?
AZ EMBERI JOGOK EGYETEMES NYILATKOZATA egy, az ENSZ által 1948-ban elfogadott nyilatkozat, mely összefoglalja a világszervezet álláspontját a minden embert megillető alapvető jogokról. E nyilatkozat nem titkolt szándéka, hogy az elesetteket és rászorulókat alapvető ismeretekkel ruházza fel azokkal szemben, akik nem tartják tiszteletben a jogbiztonságot. Álláspontom szerint kizárólag nyílvános összefogással van értelme küzdeni az elbukott szociális biztonság kérdésében is. Együtt az Emberi Jogokért!
Re:
Azért nem mindenki pénzért tette. Az egyik műsörban egy falusi orvos úgy magyarázta meg, hogy miért rokkant a falu 50%-a (jórészt kisebbségiek), hogy "kérem, én itt lakom, nekem mindennap be kell járnom a munkahelyemre"...
Mélyen sajnálom a siketeket, amputáltakat és további sorstársaikat, akikre szintén hátrányosan hatnak az új rendelkezések, ugyanakkor a "megélhetési rokkantságot" már nagyon itt az ideje felszámolni.
Re:
Talán azért, mert itt nem volt klasszikus rendszerváltás, csupán generációs nomenklatúracsere?
Elmondanék egyet.
Ha a paraszt nem ka...ál
az úr nem zabál.
Talán itt is lehetne spórolni.
Aranka
Mellesleg a spórolást nem a beteg embereken kellene kezdeni,hanem nekik ott fent kellene csökkenteni a bérüket de nem hogy csökkentik hanem az övékét emelik azért nincs semmire pénz.
Re: Aranka
Aranka !
Pénzben nem sok a képviselőkre fordított összeg. Még az sem nagyon számít, hogy 200 vagy 386 képviselő ücsörög a terembe. Egyiknek, másiknak is meg van az elönye. Például a környékbeli képviselő jobban hajt a körzetéért. A gond a jogbizonytalanság - részben a régi jogok körüli összevisszaság, részben a megélhetési biztonság felületes kezelése - A csökkentett pénzből nem tud megélni az egészségkárosodott, máshol kell forrást találni. És rongyoljuk a lakosság idegeit. Két év múlva ugyanott leszünk, mintha zajlott volna a régi felülvizsgálati rendszer. Csak közben egy félreálmodott "terv" miatt milliárdokat dobtunk ki az ablakon.
Tőrténetem és vívódásom!
3 és fél éve sorozatos betegségeim kapcsán beadtam a rokkantság megállapítását. Betegségeim:pitvarfibrilláció amit 2-szer operáltak.Voltak érfestéseim.Többször elektromos defibrilátorral ütötték vissz a szivritmust,közben kaptam szívinfarktust is.Kisebb agyvérzést a 2. műtét után.Inzulinos cukorbeteg vagyok,magasvérnyomással és magas koleszterinnel és csökkent pajzsmirigy működésem van.A bizottság 67%-ra állapította meg a rokkantságom de rehabilitálható lettem.36 éves munkaviszonnyal 55 évesen. rendelkeztem.Kerestem a munkát de semmi a továbbképzést is vállaltam,a tesztek kitünően sikerültek de aztán az üzem orvos azt mondta hogy mit akarok én már képzést, nem vagyok képes az állapotom miatt elvégezni,ez részben igaz is volt.Még azt mondta hogy bármilyen munkát találok alkalmatlannak tart mint foglalkoztatási orvos.Munkaügyi központ biztatására és az üzemorvos javaslatára beadtam az állapotrosszabbodást.Közben tüdőembóliát kaptam,rá 6 hétre mélyvénás trombózist a lábamba állapítottak meg.2 hónapig nyomtam az ágyat.A tüdömben több elváltozást találtak 1 cm alatti gócokat(nem tudom mi nem vizsgálták)állítólag lényegtelen.A pajzsmirigyemben egy 3 cm átmérőjű hideg göb is található amit ki kéne operálni nehogy nagyobb baj legyen.Állandóan fulladok nem bírom a terhelést.Már -már saját magam ellátása is gondot okoz.Diagnózis:Tüdő asztma,szívnagyobbodás,trombofília, ugyanis az embóliákat vérhigító kezelés mellett kaptam
Ezekkel a leletekkel mentem a bizotság elé.Rideg volt a fogadtatás ja és az orvos szerint hamukálok.Nem kértem ki magamnak,elég bajom van,nem is vártam mást.
Megjött a várva várt határozat:Hihetetlen de meggyógyultam!!!!!Nagyon elkeseredtem és fellebeztem a határozat ellen.Megint vizsgálat:orvos kérdez miért csinálja ezt? én feleltem mert beteg vagyok.Kérdezte mi a panaszom,de ne azt mondjam ami már le van írva a leletekre találjak ki még valamit.Nagyon megalázó volt.Kérdeztem miért vették el a rokkantságot? válasz:felsőbb utasítás!!!! és törődjek bele meg vagyok gyógyulva!
Jött a határozat:egészséges.
Mélységesen fel vagyok háborodva hogy így kezelnek bennünket beteg embereket,azért a 36 év munkából én is tettem valamit az asztalra úgy érzem!
Betegen találtam munkát,azt nem tudom hogy el-e tudtam volna végezni.Irány a munkaalkalmatossági vizsgálat! Orvos:alkalmatlan!!!!!,nincs az a munka amit el tudna végezni,örüljön hogy még él!!!
Ez van, mit tudok tenni,beletörődni nem fogok (vagy mégis).
Én még nyugdíjatsem kapok:( (ami most jó,mert nincs mit elvenni)
| This discussion has been closed. |