Mentsük meg a Madarász utcai Gyermekkórházat
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Igazságot az igazságnak
Tisztelt olvasó!
Személyi és erkölcsi jogomnak érzem-mint gyakorlott szülő és egészségügyi dolgozó, hogy véleményt és állást alkossak a már említett üggyel kapcsolatban!
Legelsőként azt a dolgot szeretném helyre tenni, hogy kisebb félre értési problémák vannak...
De a végeredmény sajnos ugyanaz amit cikk írója is kifejtett!
Nos a Madarász utcai gyermekkórház bezárása már "csak" a végkifejlett lesz miután sajnos ellehetetlenítik a munkavégzést.
Sajnos ebben a mai "nagyon demokratikus" országban bármit le lehet tolni az ember torkán!
Mint említettem a kórház vezetősége továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy mindenkinek lesz munkahelye senki nem marad munka nélkül!
De szembe kellene nézni azzal a nagyon fontos dologgal, hogy az egészségügyben dolgozok szinte 100%a az ügyelet illetve pótlékok kiegészítésével tud megélni és megfelelő pénzt haza vinni a családja fenntartására!
És most essen szó a gyermekekről és azok szüleiről:
Aki évek óta a Madarász utcai kórházba hozza gyermekét valószínűsíthető, hogy meg volt elégedve az ellátással és ezt szeretné a közeljövőben is hasonlóan érezni!
Sajnos nem olyan világban élünk, hogy az emberek vagy esetleg a politikusok lelkére vagy szívére lehessen hatni, de tény:
Ez egy eldöntött történet mármint, hogy megszűnik az ügyeleti felvétel a kórház területén!
Évek óta hallani, hogy talán az ország legnagyobb problémája az egészségügy megoldása-megreformálása.
Talán néha el kellene gondolkodni egy kicsit az átlag ember eszével is aki a már megszokott és megszeretett dolgoktól nem szeretne szabadulni főleg ha annak nem látja értelmét vagy anyagi megfontolását!
Végig kellene nézni, hogy ma Magyarországon mennyi és milyen ellátású gyermekkórház van és a szerint dönteni és megfelelő koncepciót hozni.
Egy szónak is száz a vége a kórház munkájának ellehetetlenítése és esetleges későbbi bezárása nem csak az ott dolgozok de sajnos a kedves szülők és gyermekük újabb feszültségét és problémáját is magával vonzza.
Köszönettel
Sok éve TB-t fizető Magyar anya
#3 m
2013-01-22 18:45
dr Nagy Anikó(az új igazgató) megmondta: felszántja és beveti sóval a Madarász kórház helyét....Nagyobb öröme az életben ne legyen
és amit még szólott: átszervezés után tájékoztatja a nagyérdeműt....zárójelben megjegyzem: jókor tájékoztat..
Nem kellene kiállnia most és vállalnia a döntéseit????
Re: m
"dr Nagy Anikó(az új igazgató) megmondta: felszántja és beveti sóval a Madarász kórház helyét"
Egy forrást, ahol ezt hallhatom-láthatom, légyen szíves adni!
"2012. év derekán már elvették a kórháztól az ellátási területét"
Ez pedig az első levélben:
"A Madarász Kórház látja el Angyalföld, Újpest, Rákospalota, de még Óbuda és a környező agglomeráció(Dunakeszi, Fót, Göd, Csomád)települések gyermekellátását,..."
Ezek még megvannak? Vagy már elvették?
csacskahalacska! Én tudom , hogy ön kicsoda !
Dr Nagy Anikó soha nem mondott ilyet , ezt ön is én is és mindenki tudja !!!!
Azt is tudjuk , hogy kinek volt a szavajárása !!
Itt mindenki szerette és tisztelte az illetőt ! ( még ön is )
Sajnálom , hogy idáig lealjasodott !!!
Azt is tudjuk , hogy nincs aki ügyeljen traumát a Madarászban ,
mert az orvosok öregek és a törvény nem teszi lehetővé , hogy dolgozzanak ( sajnos )
Én szégyellem magam ön helyet és kérek bocsánatot !
Dr Nagy Anikó pedig ki állt a kollégái elé és elmondta a megoldást a Madarász telephely
megmentésére !!
Sajnálom , hogy itt ilyen szépen hergelik egymást és a BETEGEKET .
igazság?
marionett
Re: Re: mÉN IS KIVÁNCSI LENNÉK ! KÖSZÖNÖM , HOGY FELTETTE A KÉRÉST !
Re: marioneKI EZ A DUKAI 1 ? :-) VICCES FIU !tt
Re: NA JA SZERINTEM IS BÁTOR ÉS BECSÜLETESEK :-)
1.) A gyermeksebészet HIÁNYSZAKMA.
2.) A Madarász utcai Kórházban 5 sebészből kettő 70 év feletti, egy 65 éves, Dr. Mona pedig már rég ELSZERZŐDÖTT.
3.) 70 év feletti emberek fizikailag NEM TERHELHETŐK!
4.) Szerintem ezekkel a feltételekkel az ellátás KOCKÁZATOS!
5.) A vezetőség javaslata ARRÓL SZÓLT, hogy eddig ügyeltek kedden, csütörtökön éjszaka és vasárnap és ezután a hét minden napján este 8 óráig ügyeljenek, az éjszakai ellátást pedig egy másik közeli kórház vegye át.
6.) SENKI sem akarja a Sebészeti Osztályt bezárni, sem pedig ellehetetleníteni az ellátást.
Kérdezném a felháborodott szülőket, hogy hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton minden esetben, ezen kívül kedden, csütörtökön és vasárnap nagyobb baleset esetén, amikor CSAK MÁS kórházakba lehet a gyereket vinni - mert ott már megvannak az ellátáshoz való feltételek is - akkor miért nem indítottak petíciót?
És kérdezném Önöket, hogy mire jó ez a petíció, ha nincs elég orvos az ORSZÁGBAN?
ÉS ROSSZ A PETÍCIÓ CÍME, MERT 3x12 óra ügyelet elvétele nem jelenti egy kórház megszűnését!
Inkább TÁMOGATNIUK kellene, az esti 8 óráig tartó ügyeleti javaslatot, hogy az eddig annyira szeretett idős orvosok még sokáig gyógyíthassanak!
ÖN OTT VOLT A MEGBESZÉLÉSEKEN, TÁJÉKOZTATVA LETT, TUDJA MI AZ IGAZSÁG!!
EZEK UTÁN MIÉRT NEM SZÜNTETI BE A PETÍCIÓJÁT?
ÖN ÉRDEKELT AZ "ALTATÁSOK" NAGY SZÁMÁBAN!
GYAKOROLJON ÖNKRITIKÁT ÉS KÉRJEN ELNÉZÉST A FELHERGELT SZÜLŐKTŐL!
Miért nem mérik fel a felelősségét annak amit tesznek azok az emberek, akik valahol "ülve" rombolnak értékeket....
Te mit szólnál hozzá?
A fiatalok kitől tanulják meg szakmát? Internetről? Könyvekből? Nem mellesleg egyik-másiknak olyan munkabírása van, hogy a fiatalok csak pislognak.
Azt megkérdezném, hogy azt hittétek: a dolgozók szó nélkül fogják nézni ezt az egészet?
A szülők szó nélkül nézik ezt az egészet?
A név nélküliségről meg annyit: ha Te rád vadásznának azért, mert vállalod a véleményed a munkahelyedért, lehet, hogy a klaviatúrát is kidobnád az ablakon.
Használjátok az idegrendszeretek azon bonyolult részét, melyet agynak hívnak, és kicsit gondolkodjatok!
Aztán meg ha a Heim Pál Kh vezetése olyan tökös lett volna, időben, előre, teljes őszinteséggel tájékoztatta volna a Madarász u. dolgozóit, hogy legyen idejük eldönteni, hogy mit is akarnak. A széleskörű szakmai egyeztetés is csúsztatás, ezt biztos forrásból tudjuk. Késő a nyilvánosság elé kiállni akkor, és magyarázni a bizonyítványt, miután az elszenvedő intézmény részéről kipattant az ügy. Kommunikációból elégtelen, jövőre pótvizsga!
Ki az a Dukai? Mivel a teljes nevét vállalta a petíció indításakor, nem nehéz talán kideríteni, de segítek. A Dukai talán dolgozik karácsonykor, talán fent lesz éjjel, hogy a Te gyerekednek segítsen, talán a többi dolgozóval együtt azon van, hogy éjjel, nappal, ünnepekkor tegye a dolgát, amire hivatva van.
Re:
Kérem fejtse ki az altatások nagy számát szakmailag, bővebben. Vagy netán Ön a Vakbélműtétet helyi érzsételenítésben végeztetné? Írjon konkrétumokat, esetszámmal, az elvégzett narkózisok helytelenségét igazoló orvosszakmai vélemények bemutatásával, mert úgy esetleg hiteles lenne az állítása. Mellesleg miért kéne elnézést kérni azoktól a szülőktől, akiknek a gyermekét elláttuk, és esetleg meg voltak elégedve az egészségügy tortájának piciny szeletével, amit kaptak?
Várom a szakmailag megalapozott tanulmányát felesleges altatások címen
Bár amekkora szakértelmet sejtek Ön mögött, szinte már a minisztériumban lenne a helye, és akkor talán az egészségügy is jobb formában lenne.
Re:
Kedves Éva!
Nekem ne mondja, hogy öregek az orvosok a Madarász Traumán! Mona doktor leöregezi? És mi van, ha a nyugdíjkor fölött dolgoznak???? Mind magas tudású, minden tudását,figyelmét a gyerekekre fordító EMBER. Fiamat nagyon sokszor műtötték, de egyetlen egyszer sem sírt a gyerek, azért, mert fájna Neki valami. Pedig forró olaj égette meg, nem is kicsit. Tőlem dícsérheti az új főigazgatót, deén személy szerint egy szavát sem hiszem.
Amióta a baleset történt, az 1%-omat mindig a Madarász Kórháznak adtam, mivel a Heim Pál Kórháznak egy fillért nem vagyok hajlandó adni, keresek más intézményt.
| This discussion has been closed. |
This comment has been removed by the person who wrote it.