Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!
#23: Pláza mami - ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!
Nyiss egy boltot magadnak ott akármikor tudsz vásárolni..... sőt költözz be!!!!! Viheted a menekült barátaidat is hogy együtt shoppingoljatok!!!!
Re: Re:
Ausztriában nem éhbérért dolgoznak az emberek folyamatos műszakban, munkaidőkeretben, másod-harmad állásban. Mellesleg aki Ausztriában dolgozik, annak is kényelmesebb itthon vasárnap bevásárolni, így hazahozza a pénzt, nem ott költi el. A másik dolog, hogy a határmenti városokban a vasárnapi bevételt a szlovák hozta, többségében ők vásárolak ha már átjöttek, sok más szolgáltatást is igénybe vettek, pl. vendéglátás, élményfürdő, állatkert, stb. aztán mellette be is vásároltak, mert gyenge a Ft és jobban jártak.
Azzal, hogy mellesleg nem tud bevásárolni, enni és fürdeni sem jön át, így a többi ágazat bevétele is csökkent, nem beszélve a kereskedelemről.
Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!
#23: Pláza mami - ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!
Ha a kereskedelemben dolgoznál nem így beszélnél.
Reggeltől estig dolgozom hétfőtől szombatig, ez lenne az egyetlen közös napunk!
Re:
A legtöbb a fidesz fizetett "önkéntese" és bértollnoka. Ismerek párat, minden fórumon és sms rovatban ott nyomulnak és nem kevés pénzért teszik magukat nevetségessé.
Ja vasárnapi együttlét a családdal. Ha mindketten 3 műszakban vagytok, és ellentétes, soha nem találkoztok. :) Szép kis család model. Nem kellene 3 műszak sem!!! Nagyobb gyárak, és 1 műszak!!! A gépek is tovább tartenak, ha csak 8 órát mennek, és nem 24-et! :) de lehet ez egyik fél, mondjuk a férfi folyamatosban van. Hétfő-Kedd-Szerda munka. Csütörtök-Péntek otthon. Szombat-Vasárnap-Hétfő munka Kedd-Szerda otthon. Csütörtök-Péntek-Szombat munka. Vasárnap-Hétfő otthon. SZÜNTESSÜK MEG A FOLYAMATOS MŰSZAKOT IS!!!!
Nerm vagyok bértolnok!!!Re: Re:
Nem vagyok bértolnok, csak logikussan gondolkodom!!! Európai bérekért kellene hisztizni!!! Nekem erről az egészről a Bikini száma jutott eszembe. " Mindenki mindenki ellen, mindegy csak DOLGOZNI NE KELJEN!"
Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!
#302: - Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!
:) Ezen jót röhögtem. :)
Amikor a boltok hétvégén szombat délután 2 óráig voltak nyitva, és csak hétfőn nyitottak újra, elfogadott volt és természetes! Ez az egész cirkusz csak hiszti ! Európában elfogadott sok országban, hogy a boltok vasárnap zárva vannak! Szegénységi bizonyítvány ha a család vasárnapi programja a bevásárlás! Te sem gondolog komolyan, hogy a bevándorlók elfogadnák ezt a munkabeosztást ?- Kívánom, hogy legyen szerencséd néhányhoz, majd oszd meg a tapasztalataid!
Re:
El kell menni máshova dolgozni. Ott a net, lehet állást kertesni. Én is kerestem nem találtam megfelelőt, de önéletrajz fent volt, és megtaláltak. Én is műszerészként, most metró fékeket szerelek egy cégnél. nagy nehész dolgok, de szeretem. régen röntgengépek részegységeit szereltem, pfilips, Siemens, Tiszta dolgok voltak, festett alkatrészek, itt agyon kell zsírozni mindent, úszom a zsírban. De csinálom. Körül kéne nézned más lehetőségek közt. Hát nem tudom, de itt a csepel plázában is van szemüveges, Vison Express, de nem sokan vannak, meg például, mondjuk Örs vezér téren New Yorker. Dübörög a zene, 4 csinos eladó, és nincs 1 vevő sem. :) Na ott mindíg a kérdés a fejemben, ha ilyan üzletet látok, ezek miből termelik ki a fizetésüket??? Vannak helyek ahol csak ott vannak, és nem csinálnak semmit. De egy Tescó, vagy egy Auchan pénztáárban. hány tonnát megmozgatnak, mennyi pénért felelnek, és mennyi fizetést kapnak érte? És mennyit kap, egy banki pénztáros??? Ja és nem emelget tonnákat, nincs akkora forgalom, és lehet hogy a pénztáros, még több becételt is csinál. :) Na itt a baj!
A lányom is eladóként dolgozik, így nem tud jönni látogatóba minden vasárnap, hétköznap én is dolgozom.
Re:
Ez nam csak a kereskedelemben vany így!! Mindenhol!! A munkás is fillérekért dolgozik. Vajda papír gép percenként 4.400 zsepit csinál!!!44 db 100 as csomat 10X10-es!!! 44 darabot kell a nőnek percenként bedobozolni!!! :) Jó mi:) :). És 12 órás!
| This discussion has been closed. |
kereskedelemmel foglalkozó multinál egèszsègügyi szolgáltatást nyújtok. Így az a kijelentès,hogy amikor el vállaltam ezt a munkát akkor tudtam hogy mire vállalkoztam,tehát bevállaltam a vasásrnapokat is. Èn egy utcai boltban keztdem a pályafutásomat,de egy èv után áthelyeztek a plázába. Multinacionális cègnèl dolgozom,így nincs apelláta ha így dönt a cèg. Azóta vagy 5 boltba helyeztek át,mindig pláza. Utcai üzletbe esèlyem sincs kikerülni,mert ott csak szakorvos vizsgálhat.Az eredeti szakmámat(felnőtt szakápoló) ott hagytam sok egyèb negatív feltètel miatt,hisz tudjuk hogy az egèszsègügyben mekkora káosz van. Akik tud jobb feltèteleket kínálni szívesen várom a jelentkezèsèt.