Fizessék ki a pedagógusok túlóráit!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Fizessék ki a pedagógusok túlóráit! petíció automatikusan generált fórumtémája
|
Vendég |
#12015-03-23 19:23Minden normális munkahelyen és országban a túórákat kifizetik. |
|
| |
|
Vendég |
#22015-03-23 19:48Mert én is pedagógus vagyok,jogellenes dolog a rabszolgamunka mert a fizetség nélküli munka az. És ami ellen tiltakoznunk kéne az a portfólió ebben a formában...állítsák le, dolgozzák át, és a 35 évnél többet tanító pedagógusokat mindenféle minősítés nélkül sorolják át.mert ez megalázó. |
|
| |
|
Ujlaki Tibor A petíció szerzője |
#3 Re:2015-03-23 19:53Tájékoztatásul: Sok iskolában nem engedik (!), hogy a pedagógusok beírják a heti 32 óra fölött az iskolában végzett munkáóráikat. Vannak iskolák, ahol nem vezetnek nyilvántartást. (Na itt könnyű lesz bizonyítani, hogy a pedagógusok max. a kötelező óráikat dolgozzák le.) Normális országban nem egy személynek kell síkra szállnia Kohlhaas Mihályként a pedagógusok jogaiért, erre való a szakszervezet. Az kevés, hogy elégedetlen elégedettségi mutatókat dörgölnek az EMMI orra alá. Szánalmasan kevés. Valóban: normális országokban kifizetik a túlórát. Normális, élhető országban szeretnénk élni, gondolom, kormányunk célja sem ellentétes ezzel. Vagyis remélem, hogy gondolhatom. |
|
| |
![]() Anonymous |
#4 Szakszervezet?2015-03-23 19:57Lásd fönt. |
|
| |
|
Vendég |
#5 Re:2015-03-24 07:59Minden normális országban a napi munkaidő 8 óra és nem 5-6... A heti 40 órán felüli jogos kifizetni, a többi normál munkaidő. |
|
| |
|
Vendég |
#6 Re: Re:2015-03-24 08:00Teljes munkeidőben a heti 40 óra a normál munkaidő, 32 mellé még 8 bőven belefér, effelett jogos a kifizetési igény. |
|
| |
|
Ujlaki Tibor |
#7 Re: Re:2015-03-24 09:23Kedves Vendég! A pedagógusok munkaidő-nyilvántartását meglehetősen sundabubdán vezették be. Tájékozódhat erről, ha akar - mindenesetre javaslom, hiszen ekkor megalapozottabb véleményt formálhat és írhat erről. A (jó) pedagógus egyébként nem napi 5-6, hanem napi 12-14 órát dolgozik, a törvény szerint kötelező munkaidőkeretet (heti 32 óra) az iskolában tölti munkával, a fennmaradó időt (heti 8 óra) pedig otthon dolgozza le. Csak a kötelező időkeretről vezethetünk és kell vezetnünk (ha engedik) nyilvántartást, de a többletórákat (átlagban heti 35 órával számolva heti 3 óra) nem fizetik ki. Az alapbér úgynevezett 40 %-os bruttó emelése a korábbi nettó fizetésünkhöz képest (amikor legalább kaptunk a túlóránkért pénzt, esetenként pótlékot - egyéb juttatásokat már régóta nem) elenyésző (max. 1-5-10 %-os) emelés. Próbálja kiszámolni, hogy az amúgy is alacsonyan tartott és több mint tíz-tizenöt éve befagyasztott pedagógusbérekhez képest ez mit jelent.
(Elnézést, a válasz a 5. számú bejegyzésre (vágóhídra) reagál.) |
|
| |
|
melós |
#8 Re: Re: Re:2015-03-24 10:29Persze, ha a jól fizetett "adómentes" magánóráklat is beleszámolják! A szoszédom tanár, sokszor már délben magánórákat ad estig, 2-3 ezer Ft/45 perc. |
|
| |
|
Ujlaki Tibor |
#9 Re: Re: Re: Re:2015-03-24 12:04Mondja, én vagyok a szomszédja? Maga véletlenül nem fogorvos? Az adózási morállal kapcsolatban indítson másik petíciót, ott megbeszéljük. |
|
| |
|
sese |
#102015-03-24 12:14Kedves Tanárok! Amikor az egész oktatási rendszert feldúlta a fidesz a kdnp-vel együtt, akkor kellett volna az összes tanárnak, egymással szolidárisan, talán csak két napig, sztrájkolnia. Hiányzott a civil és szakmai kurázsi, de föleg az egyetértés politikai hovatartozásra tekintet nélkül. Talán még a szülök is támogatták volna a megmozdulást. Most már csak a részletek szánalmas javitgatása lehetséges, ha egyáltalán. |
|
| |
|
Ujlaki Tibor |
#11 Re:2015-03-24 12:47Kedves sese! A sztrájk a mi esetünkben sajnos nem megoldás szerintem (egyébként volt már rá korábban haszontalan példa). Mi - azt remélem - tanítani és tanulni szeretnénk, és ha lehet, kihagyni a diákokat a vircsaftból. (Ahány napot sztrájkolunk, annyi napot vonunk le a nyári szünetükből, pl.) A szülők pedig hallgatnak, nyilván jó okuk van rá. Elfogadom, hogy az Ön számára "szánalmas " a kairos elmulasztása, de engedje meg nekünk, hogy több alkalmas pillanatot is lássunk az életünkben, mint ami feltehetőleg valójában van. |
|
| |
|
Vendég |
#122015-03-24 16:33Szerintem ezzel az új munkarenddel sokkal többet dolgoznak a mai pedagógusok. Hogyan várhatnák el a gyermekektől a szülőktől a megbecsülést amikor a társadalom sem becsüli meg őket. Most lettek csak igazán a nemzet napszámosai! |
|
| |
|
Vendég |
#132015-03-24 20:08Mert nekem evidencia, hogy ami jár, az jár. Akkor is, ha nekem kell fizetnem, akkor is, ha én vagyok rá jogosult. |
|
| |
|
sese |
#14 Re: Re:2015-03-25 08:07Nem az Önök jogos igénye a szánalmas. |
|
| |
|
Te hiszel a mesekben? |
#15 Re:2015-03-30 21:26- A tulorakat Magyarorszagon nem kifizetik, hanem elore elrendelik. - Ha nincs elore elrendelve, megis dolgozik, akkor nem hatekony a munkaero. (Rossz idogazdalkodasnak hivjak) - Miert nem szolal fel senki az oktatasi szinvonal mellett?? Mert a szulo ul le a gyerekkel, es magyarazza el neki, amit a tanar nem tudott atadni. (Ha az ember azt akarja, hogy a gyerek, ne a jelenlegi elbutulasi, es lecsuszo iskolazottsagi trendbe tartozzon, akkor magantanart kell fogadnia) Ha pedig magantanart fogad a gyerek tanulmanyai erdekeben, akkor igenis ki van fizetve a tanar nem hogy "tuloraban"... Boven, mast ne mondjak, hanyan adnak rola szamlat (maximum, nyelviskolaban, de nem azok, akik otthon stafetaban fogadjak a diakokat....
- hja, es legyen minden magyar munkavallalonak 1 het tavaszi, 1 het teli, 1 het siszunet, meg 6-8 het nyari szabadsaga, es ne felejtkezzunk el az elvart nagy erteku ballagasi ajandekokrol sem :) (Mas 10 eves munkaviszony utan sem kap kristaly poharkeszletet, meg ami meg a felujitott lakasabol hianyzik...)
Neeee! Minden tiszteletem aze a par, jo pedagogusert, aki mind emberileg, mind szakmailag, mind pszichologialag alkalmas a palyara. Atlagban pedig, gyakoroljanak mar a pedagogusok Onkritikat!
|
|
| |
|
Total igaza van, Melos |
#16 Re: Re: Re: Re:2015-03-30 21:31Nem lenne annyi NAV-revizor, amennyi "magantanarnal" lehetne probavasarlast csinani :) |
|
| |
|
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Véralvadásgátló (pl. klórfacinon) tartalmú készítmény alkalmazásának tilalma
15646 Létrehozva: 2025-12-03
LEX “R.”: Csak az igen jelent igent!
37750 Létrehozva: 2025-11-22
Szigorúbb bűntetetést a szöges virsli dobálónak!!!
32544 Létrehozva: 2025-09-20
Vegyèk vissza az àllásàba a jogtalanul elbocsatott taxist!
1041 Létrehozva: 2025-12-02
Tiltakozás a fonyódi vízpart beépítés ellen
2371 Létrehozva: 2025-11-18
Okoszebra (intelligens, megvilágított gyalogátkelőhely) létesítése a Bírórház buszmegálló térségébe
725 Létrehozva: 2025-12-26
Óbudai Gyógyszergyár utcai lakótelep - Kiállás az új parkolási rend bevezetésének halasztásáért és felülvizsgálatáért
484 Létrehozva: 2025-11-30
Ténylegesen letöltendő börtönbüntetést az állatkínzást elkövető személyeknek – igazságot az Abonyban brutális kegyetlenséggel megölt kutyának!
436 Létrehozva: 2025-12-02
Petíció egy kisfiú szabadságáért
252850 Létrehozva: 2025-09-30
Nem akarjuk, hogy szilveszterkor tűzijáték legyen a budakeszi PatakParkban!
284 Létrehozva: 2025-12-28
Apa aki megvéde támadóitól lányát
5178 Létrehozva: 2025-10-25
Big Time Rush koncert Magyarországra! 2026
252 Létrehozva: 2025-12-16
Legyen mozis vetítés a Stranger Things 5. évad záróepizódjából Magyarországon is!
2342 Létrehozva: 2025-11-04
Szigorúbb büntetést Rozit, a kiskutyát megkínzó férfinak!
49665 Létrehozva: 2025-09-05
Petíció a gyepmesteri telepek felszámolásáért és az állami, önkormányzati források megelőzésre fordításáért
8316 Létrehozva: 2025-10-03
Mátészalkai agyon taposott cicáért!
208 Létrehozva: 2025-11-25
Vitya Sterilizálása
101 Létrehozva: 2025-12-25
Összefogás a Rendszerhasználati dij eltörléséért!
99 Létrehozva: 2025-12-22
Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!
8505 Létrehozva: 2020-07-28
Petíció Szeged-Béketelep tömegközlekedésének javításáért
526 Létrehozva: 2025-11-20