Fizessék ki a pedagógusok túlóráit!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Fizessék ki a pedagógusok túlóráit! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2015-03-23 19:23

Minden normális munkahelyen és országban a túórákat kifizetik.

Vendég

#2

2015-03-23 19:48

Mert én is pedagógus vagyok,jogellenes dolog a rabszolgamunka mert a fizetség nélküli munka az. És ami ellen tiltakoznunk kéne az a portfólió ebben a formában...állítsák le, dolgozzák át, és a 35 évnél többet tanító pedagógusokat mindenféle minősítés nélkül sorolják át.mert ez megalázó.
Ujlaki Tibor
A petíció szerzője

#3 Re:

2015-03-23 19:53

#1: -  

 Tájékoztatásul: Sok iskolában nem engedik (!), hogy a pedagógusok beírják a heti 32 óra fölött az iskolában végzett munkáóráikat. Vannak iskolák, ahol nem vezetnek nyilvántartást. (Na itt könnyű lesz bizonyítani, hogy a pedagógusok max. a kötelező óráikat dolgozzák le.)

Normális országban nem egy személynek kell síkra szállnia Kohlhaas Mihályként a pedagógusok jogaiért, erre való a szakszervezet. Az kevés, hogy elégedetlen elégedettségi mutatókat dörgölnek az EMMI orra alá. Szánalmasan kevés.

Valóban: normális országokban kifizetik a túlórát. Normális, élhető országban szeretnénk élni, gondolom, kormányunk célja sem ellentétes ezzel. Vagyis remélem, hogy gondolhatom.


Anonymous

#4 Szakszervezet?

2015-03-23 19:57

Lásd fönt.


Vendég

#5 Re:

2015-03-24 07:59

#1: -  

 Minden normális országban a napi munkaidő 8 óra és nem 5-6... A heti 40 órán felüli jogos kifizetni, a többi normál munkaidő.


Vendég

#6 Re: Re:

2015-03-24 08:00

#3: Ujlaki Tibor - Re:  

 Teljes munkeidőben a heti 40 óra a normál munkaidő, 32 mellé még 8 bőven belefér, effelett jogos a kifizetési igény.

Ujlaki Tibor

#7 Re: Re:

2015-03-24 09:23

#5: - Re:  

 Kedves Vendég!

A pedagógusok munkaidő-nyilvántartását meglehetősen sundabubdán vezették be. Tájékozódhat erről, ha akar - mindenesetre javaslom, hiszen ekkor megalapozottabb véleményt formálhat és írhat erről. A (jó) pedagógus egyébként nem napi 5-6, hanem napi 12-14 órát dolgozik, a törvény szerint kötelező munkaidőkeretet (heti 32 óra) az iskolában tölti munkával, a fennmaradó időt (heti 8 óra) pedig otthon dolgozza le. Csak a kötelező időkeretről vezethetünk és kell vezetnünk (ha engedik) nyilvántartást, de a többletórákat (átlagban heti 35 órával számolva heti 3 óra) nem fizetik ki. Az alapbér úgynevezett 40 %-os bruttó emelése a korábbi nettó fizetésünkhöz képest (amikor legalább kaptunk a túlóránkért pénzt, esetenként pótlékot - egyéb juttatásokat már régóta nem) elenyésző (max. 1-5-10 %-os) emelés. Próbálja kiszámolni, hogy az amúgy is alacsonyan tartott és több mint tíz-tizenöt éve befagyasztott pedagógusbérekhez képest ez mit jelent.
Vegye továbbá figyelembe, hogy minden ország jövője (nemcsak a szellemi kultúrája, hanem a gazdasága is) az oktatáson múlik. Ebből a szempontból a Köznevelési törvénnyel nem történt reform, sőt előrelépés sem nagyon, a törvény gyakorlatilag konzerválta és befagyasztotta a tananyag egy jó részét, a tanároknak pedig a központilag előírt tantervekhez igazodva meg kell tanulniuk gúzsba kötve táncolni.
További jó egészséget, szellemi épséget, integritást kívánok Önnek és kedves családjának!

Üdvözlettel:

Ujlaki Tibor

 

(Elnézést, a válasz a 5. számú bejegyzésre (vágóhídra) reagál.)

melós

#8 Re: Re: Re:

2015-03-24 10:29

#7: Ujlaki Tibor - Re: Re:  

 Persze, ha a jól fizetett "adómentes" magánóráklat is beleszámolják! A szoszédom tanár, sokszor már délben magánórákat ad estig, 2-3 ezer Ft/45 perc.

Ujlaki Tibor

#9 Re: Re: Re: Re:

2015-03-24 12:04

#8: melós - Re: Re: Re:  

 Mondja, én vagyok a szomszédja? Maga véletlenül nem fogorvos?  Az adózási morállal kapcsolatban indítson másik petíciót, ott megbeszéljük. 

sese

#10

2015-03-24 12:14

Kedves Tanárok! Amikor az egész oktatási rendszert feldúlta a fidesz a kdnp-vel együtt, akkor kellett volna az összes tanárnak,  egymással szolidárisan, talán csak két napig, sztrájkolnia.

Hiányzott a civil és szakmai kurázsi, de föleg az egyetértés politikai hovatartozásra tekintet nélkül. Talán még a szülök is támogatták volna a megmozdulást.

Most már csak a részletek szánalmas javitgatása lehetséges, ha egyáltalán.

Ujlaki Tibor

#11 Re:

2015-03-24 12:47

#10: sese -  

 Kedves sese!

A sztrájk a mi esetünkben sajnos nem megoldás szerintem (egyébként volt már rá korábban haszontalan példa). Mi - azt remélem - tanítani és tanulni szeretnénk, és ha lehet, kihagyni a diákokat a vircsaftból. (Ahány napot sztrájkolunk, annyi napot vonunk le a nyári szünetükből, pl.) A szülők pedig hallgatnak, nyilván jó okuk van rá. 

Elfogadom, hogy az Ön számára "szánalmas " a kairos elmulasztása,  de engedje meg nekünk, hogy több alkalmas pillanatot is lássunk az életünkben,  mint ami feltehetőleg valójában van.


Vendég

#12

2015-03-24 16:33

Szerintem ezzel az új munkarenddel sokkal többet dolgoznak a mai pedagógusok. Hogyan várhatnák el a gyermekektől a szülőktől a megbecsülést amikor a társadalom sem becsüli meg őket. Most lettek csak igazán a nemzet napszámosai!

Vendég

#13

2015-03-24 20:08

Mert nekem evidencia, hogy ami jár, az jár. Akkor is, ha nekem kell fizetnem, akkor is, ha én vagyok rá jogosult.
sese

#14 Re: Re:

2015-03-25 08:07

#11: Ujlaki Tibor - Re:  

 Nem az Önök jogos igénye a szánalmas.

Te hiszel a mesekben?

#15 Re:

2015-03-30 21:26

#1: -  

- A tulorakat Magyarorszagon nem kifizetik, hanem elore elrendelik.

- Ha nincs elore elrendelve, megis dolgozik, akkor nem hatekony a munkaero. (Rossz idogazdalkodasnak hivjak) 

- Miert nem szolal fel senki az oktatasi szinvonal mellett?? Mert a szulo ul le a gyerekkel, es magyarazza el neki, amit a tanar nem tudott atadni. (Ha az ember azt akarja, hogy a gyerek, ne a jelenlegi elbutulasi, es lecsuszo iskolazottsagi trendbe tartozzon, akkor magantanart kell fogadnia) Ha pedig magantanart fogad a gyerek tanulmanyai erdekeben, akkor igenis ki van fizetve a tanar nem hogy "tuloraban"... Boven, mast ne mondjak, hanyan adnak rola szamlat (maximum, nyelviskolaban, de nem azok, akik otthon stafetaban fogadjak a diakokat....

 

- hja, es legyen minden magyar munkavallalonak 1 het tavaszi, 1 het teli, 1 het siszunet, meg 6-8 het nyari szabadsaga, es ne felejtkezzunk el az elvart nagy erteku ballagasi ajandekokrol sem :)

(Mas 10 eves munkaviszony utan sem kap kristaly poharkeszletet,  meg ami meg a felujitott lakasabol hianyzik...)

 

Neeee! Minden tiszteletem aze a par, jo pedagogusert, aki mind emberileg, mind szakmailag, mind pszichologialag alkalmas a palyara. Atlagban pedig, gyakoroljanak mar a pedagogusok Onkritikat!

 

Total igaza van, Melos

#16 Re: Re: Re: Re:

2015-03-30 21:31

#8: melós - Re: Re: Re:  

 Nem lenne annyi NAV-revizor, amennyi "magantanarnal" lehetne probavasarlast csinani :)