Együtt a Budai Campusért!
Tájékoztatás a Budapesti Corvinus Egyetem helyzetéről
Bullshit
Ne értsetek félre, nem vártam hogy a kormány meggondolja magát és inkább nem újítják fel a várat a budai campus árából, de én ebben a közleményben 0 konkrétumot olvastam. Úgyhogy hátha valaki érti nálam pontosabban: mit akar jelenteni a többi egyetemmel való együttműködés? Az ELTE, SOTE és BME között tudom hogy vannak szakok amiken áthallgatás van (azaz egy másik egyetemen is vannak óráik a hallgatóknak), de ez nem értem hogy változtatna bármit a helyzeten. Ha csak nem úgy, hogy elveszik az arborétumot, az órákat meg tartsák meg a SZIE-en vagy a BME-n. Meg persze a pesti épületekben.
Köszönöm a korrekt tájékoztatást! Az erő Velünk van!
Re:
Koszonom a tajekoztatast.Nagyon remelem,hogy az egyetem vezetese es jelenlegi es volt diakjai,valamint a felelosen gondolkodo emberek nem engedik,hogy ez a terv a kormany reszerol bekovetkezzen.Mindannyian felelosek vagyunk azert,hogy ez nehogy bekovetkezzen.
Tisztelettel: Várfoki Tibor elnök, Zuglói Kertbarátok Köre.
Köszönöm a tájékoztatást. Őszintén megmondom, kevésnek tartom a 16800 aláírót. Értem én, hogy a legkisebb is számít, de ez valóban nem sok. Úgy tűnik, ma Magyarországon a fehérek közt ennyi az európai, kinek emberhez méltó gondja van. A legfontosabb, hogy ne ülepedjen le az ügy. Tartsátok állandóan a köztudataban, juttasátok el mindenkihez, ne nyugodjon senki, ameddig nem lesz világos az egész ország előtt a sunyi szándék, hogy itt bizony pénzt akarnak kivonni olyan áron, hogy a legértékesebb dolgokat is feláldoznák érte.
A teljes csönd ami körüllengi az ügyet nyugtalanító. Nagyon úgy tűnik, a megeditált ál levélben lévő tartalom egyre inkább közelít a valósághoz. Ha a tiltakozás nem pörög fel, csendben augusztus-szeptemberre megtörténik amit nem szeretnénk. A nyilvánosság erejét komolyabban fel kéne használni, cikket írni, a petíciós linket közzétenni.
This comment has been removed by the person who wrote it.
HAJRA !! Minden aron meg kell akadajozni, hogy az oktatast kivegezze ez a semmire valo fidesz csurhe!!
Csak arra várnak, szerintem, hogy nyári szünet lesz , s szeptemberben kész helyzet elé fognak állítani benneteket. Minden eddigi dolog ezt mutatja : ez nem II. József végzetes tollvonása lesz , de végzetes lesz az egyetemre nézve. Pécs
Köszönöm a tájékoztatást és drukkolok, hogy sikerüljön egyben tartani és megtartani a Corvinust.
A kormány intézkedéseiből azonban azt látom, hogy mind a középfokú, mind a felsőoktatást szisztematikusan szét akarja verni, mert csak így tud létrehozni egy új, immár teljesen fizetős középfokú és felsőfokú oktatást, melynek alapjait már meg is teremtette, lásd: "közszolgálati egyetem", MNB alapítványi felsőoktatás, stb. ahogy az egészségügyet is úgy kívánja tönkretenni, hogy az "ingyenes ellátást"biztosítókat csődbe kergeti, míg a fizetős egészségügyi szolgáktatók jobb elhelyezést, adókedvezményt, stb-t kapnak.
Ebből az ördögi tervből a Corvinus szerintem csak akkor szabadul, ha a működésének finanszírozásához és folyamatos fejlesztéséhez meg tud nyerni olyan támogatókat, akik adózatlan nyereségük legalább egy részét az egyetem részére folyósítanák, melyet teljes egészében vagy pl 150 %-ban az állam adófizetésként ismerne el a "stadionépítések" mintájára. Ehhez kellene multikat, pénzintézeteket, biztosítókat, stb. szerezni, valamint ügyes lobbizókat. Végül is az sem lenne baj, ha megmaradna a Corvinus, egyben is maradna és néhány év elteltével azt mondhatná az államnak: páá kicsim! Össze kellene fogni az ELTE-vel és a SOTE-val is, mert a következők ők lesznek! Ja: és oktatni kellene a szolidaritást!
Üdvözlettel:
Sajnos, olvasva a tájékoztatást, az jutott az eszembe, hogy "nesze semmi, fogd meg jól!" az egész! Ebben a tájékoztatásban semmi konkrétum nincs, csak a fő probléma elmaszatolása! Ettől még szeptemberben kész tények elé állíthatja az Egyetemet a minisztérium és a kormány! Már olyan pletykát is hallottam, hogy az uszoda épületét megvette a MOL!??
Szóval nagyonn harcot kíván ez az egész, nem tárgyalgatást!!