Együtt a Budai Campusért!
Tájékoztatás a Budapesti Corvinus Egyetem helyzetéről
Tisztelt Szervezők!
Nem teljesen világos, hogy mi a legfőbb céljuk? A Corvinus egyben tartása, vagy a kertészeti kar helyének, területének, legfőképpen az arborétumának a megőrzése az eredtei helyén?
Biztos vagyok benne, hogy miközben mind a kettő fontos, a tiltakozók egy része inkább az egyben tartás miatt aggódik, míg mások amiatt, hogy a régi helyén maradjon a kertészeti egyetemi kar. Számomra sem világos, hogy a tárgyalások végeredményben, és konkrétan miről folynak.
Remélem nem lesz hiábavaló munkátok, amihez támogatásom bírjátok!
Üdvözlettel egy "külső" támogatótok: Dér Imre
This comment has been removed by the person who wrote it.
Az a baj a Corvinus-szal, hogy túl nagy és a hat kar nem alkot szerves egységet. Elszomorít, hogy a nem érintettnek vélt pesti oldal csendben maradt, noha ők is fontos részei az egyetemnek. Miért??? Valami oka biztosan van. Pedig középtávon ők is veszélyeztetettek, ha ez a felsőoktatási koncepció marad.
Örömmel olvastam volna Rektor úr véleményét is, még a kormány végleges döntése előtt!
Hiszem hogy egy ilyen patinás, sikeres,,,, botanikai, esztétikai, kertészet-tudományi centrum nem lehet egy megfontolatlan fiskális döntés martaléka. Őrizzük meg, felesszük a tudomány azoktatás élvonalába és óriási sikereket hoz az egész nemzetnek.TI akik ott vagytok küzdjetek az utolsó leheletig hittel, felelősséggel a tudomány a szakma,
a campus életéért T MI SEGÍTÜNK ! Rada Gyula
Most (08.01. 13,00-kor) közölték a hírekben, hogy Palkovics L. szerint minden hallgató befejezheti megkezdett tanulmányait az átszervezés után kijelölt új intézményben. Alea iacta est. Más megfogalmazással: széllel szemben nem lehet... A tárgyalás immár kevés! Tüntetni kell, mint az internet-adó ellen történt.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Prof. Dr. Blázovics Anna
Tisztelt HÖK Vetőség , Tagok!
Önökön most sok múlhat:
képesek lesznek- e megszervezni az összes budapesti egyetem, illetve egyetemista utcára hívását, vagy sem. Meglátásom szerint ugyanis sikerük, ezen fog múlni.
Ma az Önök egyeteme, holnap egy másik. Pl. az ELTE is értékes ingatlanokkal rendelkezik, a Szerb utcában, de az sem lepne meg, ha a Pesti Barnabás utcai ingatlanegyüttesből is szálloda lenne..
Lehet bármilyen jó szakmai anyag, nem számít. Részben azért, mert az elbírálói nem szakemberek, de ennél is fontosabb: egytől- egyig végrehajtó emberek. (Van az a pénz....) Láthattuk: erőből politizálnak, mi több: hazudoznak. Lsd: " levél ügy". Nem utolsó sorban mit lehet várni egy olyan államtitkártól, aki 6 éve még a politika közelében sem volt, aki tagja az Értékadó (/m/Értékadó-sic!) Nők Szövetségének, - csak így,szerényen.
Szó sincs szakmaiságról, itt a főszerep Mammoné.
Kíváncsian várom, ki tudnak- e lépni a komfort zónájukból, és szembefordulni a széllel?
Sok sikert!
+ 1 tüntető, akire bizton számíthatnak
Nem petíciókat kell aláírni kényelmes fotelekből, -fél pillanat alatt,- hanem MEG KELL MOZDULNI!
MOST.
A GyEREKEINKÉRT, A JÖVŐNKÉRT!
Tanulmányi időben diákköri dolgozatot írtam a magyar kertészeti oktatás (felsőfokú) történetéről. Felemelő érzés volt, hogy a magyarok milyen vIlágra szóló eredményt tudtak felmutatni ezen a téren (is!). Most úgy tűnik, hogy ezt sikerül szétverni!Korom miatt meg a távolság miatt én már nem tudok a tüntetésen résztvenni, de lélekben ott leszek és kívánom, hogy sokan legyetek akik kiálltok az Egyetem fennmaradása mellett. KERTÉSZETI EGYETEMET A BUDAI, EREDETI HELYSZÍNEN!
Kondorosi Judit és tsai
Re:
#24: -
Ez akkor volna igaz, (független támogatók bevonásával szabadulni a kelepcéből) ha a kormány célja csak az anyagi tehertől való szabadulás lenne. Itt a független értelmiség kinevelésének megakadályozása is szempont. Elég visszaemlékezni arra, hogy mi történt nem is olyan régen azokkal a civil szervezetekkel, akik a kormány kritikusaiként fogalmaztak meg véleményeket a közügyekkel kapcsolatban.