A közoktatásért!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re: Re: tankönyv
Igen, ez ami egyik problémánk is. (Mármint mi van akkor, ha az ingyenességre jogosult egyik-másik könyvet meg akarja vásárolni.) A Kello elérhetetlen telefonon, emailt írtunk nekik ez ügyben, válasz nem érkezett. Szerintem különben nem lesz rá lehetőség, ahogy tegnap bepillantást nyertem a rendszerbe. (Igaz, rövid időre csak, mert aztán összeomlott :)) Meg mi van azokkal, akik közben lesznek jogosultak, mert megszületik a kistestvér stb. Lesz lehetőség módosítani az adatokat? Szóval, sok a kérdés, kevés a válasz.
Nem kereshettem meg a szülőket korábban, mert a tankerület nem adott rá engedélyt.
Re: Tankönyvi összefoglaló
#523: pedagógus - Tankönyvi összefoglaló
Kedves Kolléga! Le a kalapom az írásod iróniád előtt! Csak egy valami téves benne, az elköszönés, az EMMI ugyanis sosem volt ismerősünk, mivel cseppet sem ismeri a helyzetünk és minket magunkat sem...
Re: Re: Tankönyvi összefoglaló
#528: - Re: Tankönyvi összefoglaló
Köszönöm! Nagy élvezetet okozott, végre kiadhattam magamból a dühömet!
Re: Re: Re: tankönyv
Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló
#529: Pedagógus - Re: Re: Tankönyvi összefoglaló
Van egyébként folytatása a történetnek. Ma levelet kaptam mindnyájunk Arankájától, ill. közvetve Gloviczki Zoltántól, melyben megindokolja, miért is nem jár nekünk olyan díjazás a tankönyvrendelésért, mint eddig. Bemásolom változtatás nélkül. Nem fűzök hozzá kommentárt. Nem is szükséges. Minden szava magáért beszél.
Különösen figyelmetekbe ajánlom a 2. és a 4. pontot! :):):)
"A hozzánk forduló tankönyvfelelősök nagy része legfőbbbb panaszként a KELLO által a tankönyvellátási megállapodásban rögzített 100 Ft/tanuló díjazást említi. Ez az összeg jelentősen eltér attól a díjazástól, amit a tankonyvfelelősök eddig kaptak a terjesztőktől. (Bevallottan négy-ötszörösét. ha pedig a terjesztők által a tankonyvfelelősnek juttatott
tankonyvenkénti 7 %-ot vesszük alapul, meg nagyobb lehetett ez az összeg.) Az ilyen jellegű panaszok csillapításánál elmondható. hogy a tankönyvfelelősök helyzete — a magyar iskolarendszerhez hasonlóan — átalakulóban van:
- korábban elsősorban piaci tényezők befolyásolták a tankönyvfelelősök munkájának díjazását - országosan eltérő formában és mértékben.
- a tankönyvfelelős pedagógusok kiemelt díjazásban részesütek, míg a hozzájuk hasonló nagyságrendű plusz munkát végző pedagógusok (pl. ünnepségek megrendezői, kiemelkedő osztályfőnokimunkát végzők, programok lebonyolítói, stb.) nem részesülhettek kiemelt díjazásban,
- a pedagogus-életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó béremelés a tankönyvfelelősökszámára megfelelő ellentételezése lehet a plusz munkának,
- a KELLO által kínált kapcsolattartási és szolgáltatasi körülmények jelentősen egyszerűsítik, csökkentik a tankönyvfelelősök munkáját (pl. egységes informatikai felület, a tankönyvek nyilvántartását-kezelését könnyítő funkciókkal).
- a tankönyvfelelősnek 2013-tól csak egy forgalmazóval kell kapcsolatot tartani, mert mindenmegrendelést a KELLO teljesíti
- a KELLO tanulói szintű tankönyvcsomagokat szállít az iskoláknak."
#523: pedagógus - Tankönyvi összefoglaló
Ez csúcs! Szuper írás! Remélem a kedves EMMI elolvassa!
#531: pedagógus - Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló
Persze mennyivel könnyebb az életünk, igaz? Gépelhetjük a 30 osztály tanulóinak adatait, tantárgyakat rendelehetünk évfolyamhoz, osztályhoz, tanulóhoz, majd a tankönyvet a tantárgyhoz, és a mindent a mindenhez és mindenkihez. Ugye mennyivel egyszerűbb, mint az előző rendelés, ahol beírtuk a darabszámot, majd augusztusban kiszállították és kiosztottuk.... a lakcím, gondviselő begépelése nélkül.
Nagy kegyesen húsvét után ápr. 5. lett a határidő. Vagyis család helyett húsvétkor is gépelhetünk. A szabadság alatt ledolgozott napokat mikor vehetjük ki? (költői a kérdés)
Re: Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló
#531: pedagógus - Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló
A pedagógus életpálya béremeléséről ennyit:
Nem mellékesen kampányolni is lehet vele 2014-ben, hiszen amikorra a rendszer bejáratódik vagy ők kormányoznak, vagy nem. Meg lehet ellenérzéseket ébreszteni a társadalomban, hogy lám-lám, a pedagógusok milyen jól jártak. Pedig nem. Nagyon nem.És a legborzasztóbb, hogy ezt 5 szakszervezet lepacsizta! Csak a PDSZ maradt a gáton.De mint azt az elején is írtam, ne legyen igazam."http://egeszuton.blog.hu/2013/03/20/a_nagy_pedagogus-atveres
szuper!
Re: szuper!
Lefelé nivellál a fizetések szintjén is az új rendszer, ugyanúgy, mint az oktatás egész területén. Több kollégától hallottam, hogy jövőre egyáltalán nem, vagy csak minimális szinten versenyeztet. Még egy adalék a színvonalcsökkenéshez.
Ez lehetne egy esetleges passzív ellenállás eszköze is...
re: elkeseredett
Gondolod, érdekelne valakit a passzív ellánállás? Érdekel valakit, hogy 30-40-es osztálylétszámok mellett nem lehet a gyereket fejleszteni (főleg a mostani generációt)? Érdekel valakit, hogy 3 órás közismereti tárgyak mellett azt sem fogják tudni, ki volt Petőfi, vagy olvasni sem tudnak? Érdekel itt valakit a valódi színvonal? Dumában igen, amikor hivatkozni kell rá! Amúgy meg az oktatás olyan gyorsan halad a lejtőn... Csak össze kellene hasonlítani a 15 évvel ezelőtti diákok mag a mostaniak tudását!
Re: Re: szuper!
#537: Elkeseredett - Re: szuper!
Kivel szúrsz ki azzal, ha nem versenyeztetsz?
Re: re: elkeseredett
Pedig valamilyen eszközt be kellene vetnünk, mert a sztrájk egyre reménytelenebbnek tűnik. A minőség tényleg nem érdekel senkit a kormányban, de talán ha elég sokan vállanák, hogy nem versenyeztetnek egyáltalán és mondjuk visszautasítanak minden visszautasítható megbízást (pl. munkaközösségvezető), akkor talán ez jelezne valamit a kormány felé. Ezeket a posztokat eddig pótlékkal honorálták, de hát a szép új világban egyetlen csodafegyver létezik, az életpályamodell, amiben ugye nincsenek pótlékok, tehát anyagi veszteség se éri az embert. Persze ha órakedvezményt kínálnának, az már más, mert ínséges idők jönnek, minden óra számítani fog....
.
valóság
Re: valóság
Miközben írtam, nekem is volt egy ilyen hátsó érzésem, félelmem. De azért igyekeztem elnyomni. De azt hiszem, minden szavad igaz. :( :( Nem tudom, mit tehetnénk....
őrület
http://www.pedagogusok.hu/index.php?cikk=030366_a_szakszervezetek_es_a_kormany_altal_kotott_megallapodasbol_kovetkezo_feladatok
Re: valóság
- Azért a pár ezer forinttól minden bizonyal jóval több.
- Aki előbb minősül, mindig többet fog keresni, mert az újabb kategória 0. szintjére lép
- Pedagógus I. köteles minősíttetni magát pedagóus II-be, mert ha záros időn belül nem teszi meg, elbocsátják - ha jól emlékszem a leírásra. http://www.kormany.hu/download/1/da/70000/nefmi_cxc_tajekoztato_03.pdf
Re: Re: valóság
#544: csakazértis - Re: valóság
Elolvastam. Szép kilátások! Összegzem: pedagógus szakvizsgám van doktori fokozattal, megyek szeptembertől pedagógus 1-be, s majd, ha egyszer kedvük támad kijelölni a minősítő eljárásra, feljebb léphetek, beletelhet 3-5 évbe is. Ergo, a jogos kategóriámnak megfelelően évekig NEM fogok keresni!
Re: Re: Re: valóság
#545: pajdagogosz - Re: Re: valóság
Pontosan.
Ha egy 32 éves kolléga hamarabb minősül, mint egy 52 éves, akkor jobban fog keresni. (A mester és tudóstanárt hagyjuk ki.) Ráadásul ez a különbség soha nem fog eltűnni. Csak azért, mert korábban esett rá a választás.
csak kérdezek
Re: csak kérdezek
#547: pajdagogosz - csak kérdezek
Aki nem tudja, az tanítja - aki tanítani sem tud, az elmegy szakértőnek :-(
Nekünk kellene vizsgáztatni őket! Előtte beküldeném néhány órát megtartani nálunk, majd másnap vizsgáztathatna.
nincs sztrájkhangulat
Minden elismerésem a tiétek!!! A kormány nem bízik a pedagógusokban, de én igen!!! Hajrá!!!
Re: nincs sztrájkhangulat
#549: egyanya - nincs sztrájkhangulat
Hát ebben az országban nem tudod kikerülni a közoktatást. A magánintézmények csak tompítani tudnak, de rájuk is vonatkozik majd minden hülyeség. Sajnos csak országváltással tudja kivonni magát az ember.
| This discussion has been closed. |
Re: tankönyv
#525: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: tankönyv
Azt, hogy mi kell nekik, mi már felmértük, márc. 14-re hozták vissza. Azt is felmértük: ingyen kéri-e vagy megvásárolja. Ez utóbbit hogy lehet majd érvényesíteni? Ez volt az egyetlen forrásunk a könyvtár állománygyarapítására (szépirodalmi ajánlott irodalommal).