Az akác legyen hungarikum!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
A tar vágás után gyorsan növő keményfa akác pedig felbecsülhetetlen érték.
Puci
Az akácfa nagyon sok célra kiválóan hasznosítható.
Az EU meg csak foglalkozzon az uborka görbületével, ha nincs jobb dolga és ne a mi akácfánkkal.
1953-ban Székely Kálmán bácsi osztályfönökünk és természetrajz tanárunk , szintén alföldi,Ö csizmás , bajszos ember volt ,azt mondta , ha az akác virágzik és érzed az illatát vége a fagynak és biztos szép nyarunk lesz ., Erre vágytam a hadifogságomban .Mi gyerekek megdöbbentünk és kimentünk vele az iskola udvarba és belélegeztük az akác illatát. Erre a két tanárra , mindig emlékezem akác virágzáskor és senki mástól nem kaptam ennyi hazaszeretet érzést , mind ettől a két csodálatos tanártól. Sajnos ök, hamar elmentek Budafokról , hova , nem tudom ?
Aki az akácot itt Mo. -on nem tűri , az vétket követ el
fonyódi ferenc
Az akác valóban HUNGARIKUM !
Re: Re: Re: Akác - az igazság
#974: - Re: Re: Akác - az igazság
Sajnálom, hogy így látod!
Engem semmilyen szakember sem fog meggyőzni arról, hogy az a fa, amely tavasszal szemet gyönyörködtet, mesés illatot áraszt, mézet ad, nyáron árnyékot vet, megél olyan talajon is, amelyet elhordana a szél, ha nem kötné meg a gyökérzete, télen a kandallomból áradó meleget neki köszönhetem, a parkettám belőle készül ... Nem sorolom tovább, de hogy az a fa kártékony és irtandó lenne. ... Ez a fa 30 év alatt vágásérett, és jó minőségű, feldolgozható keményfát ad. Egyetlen hazai fafaj sem képes erre. Na ez a szálka szúrhatja a legjobban az EU szemét.
Nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán, és ez jól is van így. Én azt kívánom, hogy a józan ész győzzön, mert a "csak' szakemberekkel sokszor megégettük már magunkat. Természetesen a kettő nem zárja ki egymást, ismerek józan eszű szakembert is.
Meddő vita ez, az egymással egyet nem értők között Ha nem érzed érdemesnek ezt a fafajt a védelemre, akkor ne védd. Ne írd alá ezt a petíciót. De arra kérlek, hogy tartsd magad a döntésedhez, és zárj ki mindent az életedből, ami a fehér akáccal összefügg. Légy résen, mert a füstölt szalonna meg a kolbász is ide tartozhat!
Üdvözlettel
akácfát és tavasszal élvezzük az illatát és csináljunk a virágágól finom szörpöt, akácmézzel.!!!!
Kiváló ötlet! (Re: )
Kedves Hozzászóló!
Kiváló ötlet! Májusban országos akácvirágzás ünnep. Ilyet úgy sem nagyon lehet látni másutt a világon. Javaslatát nagyon támogatom!
Baráti üdvözlettel!
a Kezdeményező
egy nyírségi erdőmérnök
CO2 (Re: )
Kedves Hozzászóló!
Engedjen meg egy pontosítást. Minden anyag, így a fa elégetésekor is keletkezik CO2. Az más kérdés, hogy kén nem szabadul fel, ill. a fa megújuló energiaforrás.
Üdvözlettel!
a Kezdeményező
egy nyírségi erdőmérnök
Őshonos magyar erdők (Re: )
Tisztelt szőke koala!
Köszönöm hozzászólását. Erdészettörténeti tény, hogy a Kárpát-medence őshonos fafajai alkotta erdőket nem az akác tüntette el az elmúlt háromszáz évben, hanem a tájban élő és gazdálkodó ember, és már az akácnál jóval korábban. Amennyiben nem így lett volna, nem kellett volna hazánk rendkívül elerdőtlenedett vidékeit újrafásítani, hogy legalább a téli tüzelő kikerüljön a pusztákon. Az akácot tehát elsősorban nem a megmaradt erdők helyére, hanem az évszázadok alatt eltűntek helyére telepítették.
Napjainkban az erdőtelepítés mértéke sajnos mélyrepülésben van a közösségi támogatások ellenére. Ez annak veszélyét veti fel, hogy az 1925-ös 11,5%-os minimumhoz képest nem biztos, hogy meg fogjuk tudni kétszerezni hazánk erdősöltségét 2025-ig. Jó lesz-e ez?
Személy szerint én, az ön által "populista aláírásgyűjtés"-nek bélyegzett petíció Kezdeményezője soha nem ültettem akácot és soha nem terveztem akácerdőket, nem mintha nem értenék hozzá. Ellenben terveztem kizárólag őshonos fafajokból álló erdőtelepítéseket és én magam is telepítettem ilyet, mégpedig saját költségen, támogatás nélkül. Tisztelettel javaslom, kövesse ezirányú populista példámat.
Ettől viszont még az akác olyan sokrétű és értékes fafaj, hogy hungarikum lesz! Ezért nyugodt szívvel tovább folytatom ezt a nagyon populáris aláírásgyűjtést...
Erdőtelepítő üdvözlettel!
a Kezdeményező
egy nyírségi erdőmérnök
TTamas
| This discussion has been closed. |
Akácfa
Soha nem voltam kommunista beállitottságu, de ennyire még az oroszok sem avatkoztak bele az ország belügyeibe.
Ne hagyjuk, hogy az EU-nak nevezett gittegylet azt csináljon velünk, amit akar, és ne kelljen valamennyi diktátumát végrehajtanunk!!
Még a magyar nóta is igy kezdődik: Akácos út, ha végigmegyek rajtad én... Tehát az akácfa az Hungarikum, igazi magyar fa, mely bölcsőnk, asztalunk, és egyben koporsónk is lehet.
Tehát a születéstől a sirig egészen elkisér.