Emberségesebb fizetőparkolást 12 pont!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Emberségesebb fizetőparkolást 12 pont! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2014-04-23 10:34

A parkolást hasonlóan kellene megoldani Budapesten mint Bécsben, vagyis az egész belvárosra egységes tarifát kellene alkalmazni, előre megváltható jegyekkel. 1/2 órától kezdődően 2 órás parkolójegyek megvásárlását kellene lehetővé tenni az autósoknak. Nálunk az egész parkolási rendszer hibás szemléletű, rossz szervezésű, drága fenntartású, (a főbb közlekedési csomópontokban kiépítetlen) az emberi jogokkal és az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen, egészében véve az autósok megsarcolására épül! Itt lenne az ideje a teljes, átgondolt, ésszerű változtatásoknak...!
papy_on_board
Vendég

#2

2014-04-23 11:46

Nem túl radikális ez a petició, látszanak rajta bizonyos kompromisszumok, de aláírásra így is méltó.
Az egész fizetőparkolás a rendszerváltás óta eltelt idő egyik legnagyobb mocsokgyalázata, és komoly szerepe van abban, hogy annyira utálom ezt a büdös pénzsóvár nyomorult kamatos hitelpénzuralmi rongyrendszert, mit a retkes székletet!
Azt is látni kell, hogy a fizetőparkolás CSAK EGY CSAVAR EGY BORZALMAS GÉPEZETBEN, amely a dolgozó középosztályok, a nemzetállamok és az európai fehér ember lassú megsemmisítését végzi.
Ha most csak az autósok lassú elsorvasztását nézzük, akkor ennek további elemei is vannak, amelyek kiegészítik és erősítik egymást:
-- fizetős autópályák majd egyéb útdíjak, ezek "fejlődése" (idézőjelben!)
-- behajtási díjak (ha Budapesten bevezetik, akkor előbb-utóbb jön majd a többi város is)
-- egyre bővülő autónélküli zóna, süllyedőoszlopokkal, egyéb módon lehetetlenítve el az emberek mozgási szabadságát
-- Évek óta tartó és egyre csak növekvő városépítészeti aljasságok az autózás ellen, mindezt a hazug szennysajtó örömködve tálalja, hogy hujhuj
-- a sajtó szerepe is igen nagy, és itt látható leginkább a háttérhatalmi irányítás (nomeg a város-építészeti területen).
-- stb... terjedelmi okokból nem részl.
A fizetőparkolási maffiákat valójában az igazi hatalom arctalan birtokosai szabadították rá a dolgozó középosztályra (ld. pl. alkotmánybírósági határozatok, törvényhozás sok választási cikluson keresztül, önkormányzatok, stb)
Hosszú távon az autósokért (középosztályért) vívott harc nem merülhet ki csak a fizetőparkolás elleni harcban, mert ez olyan, mintha az ezerkarú polipnak a feje helyett a folyton újranövő karjait támadnánk, az ezer közül mindigcsak egyet.


Vendég

#3 Re: EMPAMO

2014-04-23 22:25

#1: -

Ha ez megvalósulna, az nagy eredmény lenne. Persze lehetne radikálisabb is,de sokak szerint ez is tulzás. Túl nagy az ellenlobby, a pénzéhes élősdi hiénák nem engedik a változtatást. A maffiának nem lessz üzlet, ha rendbe tesszük a petíció szerint. És van amit nem itt kell rendbe tenni, hanem a PTK-ban. Az is eljön!

 

Anyuka

#4

2014-04-24 06:38

Azt nem értem,hogy rémálom, bosszúság és mindenki csak morgolódik(nyilván)a fizetőparkolással kapcsolatos anomáliák miatt és EMPAMO-n kívül senki nem tesz semmit.
A sok szép eredményük mellett,sajnos ők is gyakran áthatolhatatlan falakba ütköznek.


Vendég

#5

2014-04-24 09:57

Három éve Pesten jártam és távol a belvárostól parkoltam. Nem vettem észre a fizető parkoló automatát, fizető parkoló zóna táblát nem láttam. Megbüntettek, de nem volt csomag a szélvédőn így már csak az emelt büntetést tudtam befizetni. A reklamációm semmit sem ért mert a fotó bizonyítékként meg volt. Csak azt nem tudom, hogy hány szélvédőt fotóztak le ezzel a csomaggal és viszik tovább még ma is talán?!

Vendég

#6 Re: EMPAMO

2014-04-24 11:02

Reméljük Anyuka kedves, hogy több ezer aláírás, és az őszi választási kampány ledönti a falakat!


Vendég

#7 Re:

2014-04-24 11:07

#5: -

#5: Ezekre a gondokra is ott a megoldás a 7. pontban. Az órák legyenek max 50 méter látótávolságban, és fessenek fel a sarkokon 1-1 parkolóhelyet feltünő színnel, jelezve a fizetési övezetet.

EMPAMO

#8

2014-04-24 11:11

EMPAMO Írjatok alá, mert idáig minden javaslatunkat elutasították a maffia érdekeket szolgáló illetékeseink. Elképesztő, naponta mi panaszleveleket kapunk, mennyi embert fosztanak ki jogtalanul! Sok ezer aláírással az őszi választások elött már reméljük nem tehetik meg!


Vendég

#9 Re: Re:

2014-04-24 14:28

#7: - Re:

Szerintem nem kellenek parkoló órák a fővárosban, egy darab sem! Teljesen tévút az egész parkolási rendszer és benne a "parkoló órák" szerepe: feleslegesek, méreg drága a telepítésük, drága a fenntartásuk, (áramot fogyasztanak, javításra/karbantartásra/cserére szorulnak, a járdából sok helyet foglalnak el a gyalogosok elől, stb.) ellenőrizhetetlen a pontosságuk (nincsenek bekalibrálva, pontosítva, ellenőrizve) egymástól távol vannak, sokszor utcahosznyit kell gyalogolni, hogy használni lehessen, (annyi idő alatt pont megbüntetnek) elromlanak, (a pénz kiesik belőle vagy elnyeli, de jegyet nem ad ki, ezért megint megbüntetnek) beazonosíthatalanok, hogy melyik óra melyik utcaszakaszhoz tartozik...,(?) így azért is megbüntetik az autóst ha véletlenül egy másik -szomszéd- órába dobja bele a pénzét...! Én aláírtam a petíciót, -elsőként- mert ez a "petíció", a "közgondolkodás" az előrahaladás, a parkolási ügy megtárgyalását, újragondolását, megoldását szorgalmazza, de ezzel a ponttal nem értek egyet! Nem 50 méterenként kellene telepíteni a parkoló órákat hanem "újrahasznosítani", beolvasztani és értelmes dolgokat készíteni az alapanyagból! Egy hasonlattal élve ez a parkoló óra kérdés olyan az autósoknak mint a "rabokon a vaslánc", azért mert 2 láncszemmel több kerül a rabra (lehet hogy "kényelmesebb" lesz) de azért a rab még rab marad..., (hosszabb lánccal is) így ha több parkoló óra kerülne az utcákra attól még az egész parkolási ügy megoldatlan-káosz maradna...!! Nem utolsó sorban kultúrálatlan, elavult, idejét múlt megoldásnak tartom ezt a parkoló órás megoldást. Meg kell nézni, hogy a nagy világban más népek, országok, városok hogyan oldják meg a parkolást a nagyvárosok központjában...? Ott is csak a központban, nem a "külső kerületekben" mint ahogy már ez utóbbi szokássá vált nálunk. Vehetnénk jó példákat, mint a szomszéd Bécsben ahol előre fizetett parkolási jegyekkel a belvárosban mindenüttt unagyanazért az összegért lehet parkolni, a parkolás idejét, kezdetét, hosszát az autós saját maga írja ki a jegyre, és csak azt ellenőrzik időnként. Mennyivel egyszerűbb, "polgár barát", kúltúráltabb, elegánsabb és nagyvonalúbb, az egész belvárosra egységesen bevezetett jegyrendszer, mert ott a "közgondolkodás", a "közbecsület" mindkét oldalról magasabb szinten MŰKÖDIK! Nem hiszem, hogy mi magyarok "rosszabb minőségű emberek" lennénk mint akár az osztrákok, de náluk jól működik a parkolási rendszer, nálunk pedig rosszul. Ez kizárólag a (fő)város vezetésén múlik...!! Tudom, ma nem ildomos közgondolkodókra, írókra, költőkre utalni (a "liberálisnak" mondott gondolkodás felfalja a józan észt) de mégis megteszem: József Attila írta "a mindenséghez mérd magad"! A "mindenség" számomra pedig a "józan ész", a lehető legjobb körülmények biztosítása a társadalom számára, a "közjó" érvényesülése. Ebben a jelenlegi parkolási rendszerben/rendszertelenségben én nem érzem a "józan ész" és főleg nem a "közjó" érvényesülését!

picinyem

#10 parkolás

2014-04-24 18:44

Azt még teljesen megértem, és jogosnak tartom, ha valaki épít egy parkolóházat, vagy egy mélygarázst és pénzt szed az ott parkolásért. DE!!! - Hogy a közlekedés számára megépített KÖZÚTON bárki felrajzoljon két párhuzamos vonalat, és az ott parkolásért pénzt szedjen, az felháborító, alkotmányellenes, mert az emberi jogokkal teljesen ellentétes! Ha úgy látja a közlekedés szervező, hogy ott a parkoló autók akadályozzák a forgalmat, tegyen ki egy "várakozni tilos" táblát! Ha nem akkor alapvető joga a közlekedőnek, hogy ott ingyen parkoljon.
EMPAMO

#11 Re: Re: Re:

2014-04-24 21:22

#9: - Re: Re:  

Ha belegondolok jó lenne az ötlet. Megszüntetnii az órákat az sok környezetvédelem lenne.  A mobilparkolást helyette nem támogatnánk, mert az drágább, és szintén egy maffia! Jegyeket kéne bevetni, mint Bécsben, ahogy írtad. Persze el tudom képzelni, hogy a mocskok kizárólag az állami dohányboltban adnának jegyet, és azt elferdítenék, hogy az EMPAMO akarta így. Mint írtam Szegeden is így van, és sok a panasz. Tudod, csak a rosszat veszik át!. De ha ez a petíció tényleg megvalósulna, akár asz órák felszámolását is elindíthatjuk. De azért vannak még gondok, a PTKban azt a kézbesítési vélelmet is likvidálni kéne.

EMPAMO

#12 Re: parkolás

2014-04-24 21:25

#10: picinyem - parkolás 

 Teljesen egyetértek veled. Sajnsos az autósok többsége már elfogadta ezt a rablási formát, pedig nem kéne. A közterület a mi adónkból épült, milyen jogon sajátítja ki bárki is haszonszerzésre, rablásra! Ráadásul pont azok szüntetik meg a sok ezer parkolóhelyet, akik ebből hasznot húznak a mi bőrünkön!


Vendég

#13 Re:

2014-04-25 08:40

#8: EMPAMO -

A sok panaszlevelet küldőnek is el kellene juttatni a Petíciót..., legyenek szívesek Ők is aláírni, tovább küldeni, tenni, csinálni valamit azért, hogy "emberibbé" váljon a parkolási helyzet Budapesten! Panaszkodni, dumálni, "hőbörögni", utcán méltatlankodni, közben semmit nem csinálni elég paradoxon helyzet! Legyenek szívesek öntudatos állampolgárként viselkedni! Ha jól tudom Szécshenyi István mondta: "Minden nemzetnek olyan kormánya van amilyet megérdemel". S ha ezt a Szécshenyi gondolatot vesszük alapul, folytathatjuk a gondolatsort...: "Minden budapesti polgárnak olyan (város)vezetése van amilyet megérdemel, és minden közlekedő autósnak olyan parkolási szabályzat amilyet megérdemel...!?"

Öregautós

#14 3 dolog

2014-04-25 10:52

Jelenleg a Budapesti parkolási díj valahogy a BKK jegy árához lett kötve, szerintem, egész országra érvényes díjszabást kellene létesíteni. Az sem jó hogy különböző árak vannak, egységessé kell tenni mint az autópályák esetében.
A helyi polgároknak akik súlyadót úgyis fizetnek, ingyenessé kell tenni a parkolás lehetőségét időre korlátlanul az adó fizetés helyén.
Egy dolog amit máshol még nem láttam, de lehet hogy be lehetne vezetni, itt először, hogy a parkolási társaságoknak kötelező legyen x1000 lakos vagy bejelentett gépjármű esetén parkolóházakat építeni, ahol 2 óránál hoszabb ídőszakon keresztül is parkolni lehessen, ezeken a területeken bevezetni a max időkorlásos parkolást az utcán.
A 3. dolog, pedig hogy a parkolóórákat ógy kell módosítani, hogy a fel nem használt idő arányában adják vissza a pénzt, illeve a mobil parkolás esetén írják jóvá az ügyfélnek.
EMPAMO

#15 Re: 3 dolog

2014-04-25 11:14

#14: Öregautós - 3 dolog

Hát igen. Ebből is látszik, mennyire nem jó ez az egész fizetőparkolás. Amiket te írsz, azok is mind jogosak. Ezzel a 12 ponttal nem tudtunk mindent rendbe tenni, elsőnek azt akarjuk elérni, hogy ne lehessen ártatlan érvényes jeggyel rendelkező embereket százezres bírságokkal megnyomorítani. Ha ezt elértük, jöhet a többi.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2014-04-25 11:17



Vendég

#17 Re: Re: Re:

2014-04-25 14:19

A helyzet az, hogy, mint írod: rengeteg panaszlevelet kaptok nap mint nap...!
Az összegyűlt aláírásokból pedig úgy látom, hogy még annyi sem gyűlt össze (az elmúlt 24 órában) amennyi 1-2 napi panaszos levél befut hozzátok... Hol van az évi, sok évi panaszos levél író...? Hol vannak azok az autósok akiket nap mint nap jól "megszívatnak" a parkirozással, kerékbilicseléssel, stb...?! A "tunyaságon kívül" -amely sajnos jelen van a közérdekű állapotokban- valószínűleg el sem jut hozzájuk az információ...  Talán több emberhez eljuthatna a mondanivalótok ha feltennétek a YouTube-ra a Petíciót. Az EmpamoG weboldala nem a világháló, sajnos csak kevesen nézik, olvassák.
Tehát, javaslom legyen film, 12 pont 12 előadóval, kerüljön fel a YouTube-ra, jusson el minél több emberhez, működjön a "civil kezdeményezés", a "civil kurázsi", működjön a demokrácia. 

#16: EMPAMO - Re: Re:

 

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2014-04-27 16:27


anna

#19 Re:

2014-04-30 16:05

#1: -

Egyetértek, különösen azzal, hogy az emberi jogokkal és az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen.

Csak egy konkrét példa röviden: a párom tilosban állt meg egy percre, amíg KÉT MANKÓVAL beszálltam az autójába, lefényképezték, a "jó Istenhez" is fellebbeztünk, de a 30 ezres bírságot nem törölték, be kellett fizetnünk.


Vendég

#20 Re: Re: empamo

2014-05-01 07:33

#19: anna - Re:  

 Gondolom a közterület felügyelők voltak! mert azok ilyen kegyetlenek. Még tovább kell írni ilyenkor, hogy a rendőrségre kerüljön. Ott normálisabbak.


Vendég

#21

2014-05-01 22:32

A fizetésekhez,főleg a munkanélküliséget figyelembe véve szemtelenül sokat kell fizetni.
filiszteus

#22

2014-05-07 13:01

Nekem lennének még ötleteim. A gyalogosok miért nem fizetnek semmit, ha mondjuk megállnak valahol beszélgetni, vagy pihenni? Azért mert ők kisebbek, mint egy autó? Vannak egészen nagy emberek és egészen kis autók. Ennek így nagyon diszkrimináció szaga van.

Vendég

#23

2014-05-15 21:03

Minden mondattal egyetértek!
zoli

#24 bénítsuk meg a rendszert

2014-05-15 21:11

Bénítsuk meg a rendszert! A hónap utolsó napjainak valamelyikén mindenki váltson jegyet, de ne rakja a szélvédő mögé! Ezt követően küldje be a parkolási társaságnak e-mailen! Havonta egyszer következmények nélkül megtehetjük. Több ezer ilyen feladat rendesen megbénítaná a rendszert. 30 nap áll rendelkezésükre. Biztos, hogy belerokkannának.


Vendég

#25

2014-05-16 20:24

A pénteknek kikiáltott szombatokat a fél ország nem tartja be. Nem kötelességünk tudni, hogy a hétvége munkanapnak van kikiáltva. Nem kötelességünk a tájékozódás sem. (Pl. egy hosszú külföldi út után szombat hajnalban.) Soha ne lehessen szombaton díjfizetést kötelezni!