Az akác legyen hungarikum!
Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia egyoldalú Akácállásfoglalására
Re:
Mária-Terézia eperfákat ültettetett, az EU akácfákat vágat ki. Meg szőlőtőkéket. Haladunk a korral. Ehelyt el is gondolkodhatunk, hogy az őshonos növényzetnek eddig mi ártott többet, az EU-s rendeletek, vagy az akácfa.
Jól gondozott,tisztán tartott erdők(akác)nem okozhatnak környezeti ártalmat,csupán az elhanyagolt bozótosok.
Sikerünkben bízva,üdvözlettel:Finna Istvánné
Legkedvesebb fa nekem az akác,már gyerekkorom óta szeretem,így az akácmézet is,másik amiért várom is mindig,hogy nyíljon ki a virágjai,május elején születtem,és pont a születésnapom környékén van tőle jó illat,és gyönyörködni szoktam a szép illatos virág-fürtjeiben.Ha ezeket a szép akácfákat megszüntetnék olyan lenne nekem mintha a régi szép emlékeimet és kedvenc virágomat,étkemet a mézet,vennék el tőlem!Nagyon kérek mindenkit,hogy mentsük meg ezt a gyönyörű akácfákat!
További jó munkát és kitartást kívánok.
Galambosi Gabriella
IS ACACMEZEL ISZOM
TISZTELETTEL
STEPHEN LEGENY
Tisztelettel: Marján Jánosné
Mindenképpen legyen hungarikum a mézzel együtt.
Védjük meg az értékeinket!
Polgár György 8400 Ajka,Nefelejcs utca 25
Az akác az életünk része
Az unióval való "akác-harc" egyenlőre zsákutca, de, ha annyira akarják, próbálják meg ők kiirtani, ugyanis mi a kert végéből a kerités alatt növekedő erőszakos hajtásokat 10 éve próbáljuk kiirtani, sikertelenül. Azzal együtt az unió mindig mással foglalkozik, nem azzal amivel kellene.
Köszönöm, hogy újból írhatok ebben az ügyben! Igenis: Erdélyben és az Anyaországban is fontos az, hogy az akác legyen hungaricum! Ezt nem hagyjuk!
Nemcsak a mézelőknek fontos, felbecsülhetetlen nemzeti érték, még akkor is ha messzi földrészről származik.
Fontos a jó magyar érzelmű embereknek és azoknak is, akik ide tartoznak, hazafiak!
Tisztelettel és barátsággal: Székely Ferenc, Vadasd, Marosszék, Erdély.
Üdvözlettel:
Bognár Istvánné
| This discussion has been closed. |
Üdvözlettel Steuer Ilona